Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

ACTIVITEITEN

Deze pagina:

Belangrijke Informatie in verband met het corona virus
Update 27 maart 2020

 

Volgende pagina's:

 

 

AGENDA 2020

Locatie: LAMBERTUSKERK, tenzij anders aangegeven.
Voor meer informatie: klik op de activiteit.

 

Alle activiteiten zijn tot 1 juni afgelast.

 

DATUM TIJD ACTIVITEIT

 

BELANGRIJKE INFORMATIE OMTRENT HET CORONAVIRUS

 

Update 27 maart 2020

De Zondagmorgen

De liturgie van de dienst van 29 maart a.s. vindt u hier:https://pgberlicumrosmalen.nl/wp-content/uploads/2020/03/Liturgie-29-maart-2020.pdf

Ten minste tot en met zondag 5 april houden we onze diensten samen met de Protestantse gemeenten van Den Bosch, Berlicum/Rosmalen, St. Michielsgestel, Engelen en Vught op internet.
De diensten beginnen ’s zondags om 10.00 uur en kunnen worden gevolgd via het YouTubekanaal van omroep RTV Lage Landen.

Meer informatie over de gezamenlijke diensten vindt u op: https://pgberlicumrosmalen.nl/agenda/1000-uur-kerkdienst-14/

De liturgieën van de diensten worden geplaatst op de websites van de Protestantse Gemeente te Den Bosch (https://s-hertogenbosch.protestantsekerk.net) en Berlicum/Rosmalen (https://pgberlicumrosmalen.nl). Zie ook de link hierboven.

P.S. In verband met files op internet is het raadzaam om niet precies om 10 uur in te loggen, maar (iets) eerder of later.

 

Nieuwsbrief
aflevering 2 is 25 maart verschenen

In deze tijd van verplicht binnen zitten en communicatie op rantsoen heeft de kerkenraad besloten een Nieuwsbrief te verspreiden om belangstellenden op de hoogte te houden van het wel en wee van onze gemeente.

De Nieuwsbrief wordt gestuurd naar al onze meelevende leden en belangstellenden van wie het email adres bekend is.

Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen of heeft u vragen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een papieren Nieuwsbrief kunt u aanvragen bij ds. Udo Doedens, Vughterhage 68, 5263 BR Vught (073-7859066).

  top

Update 22 maart 2020

De Samen op Weg Gemeente Berlicum-Rosmalen heeft een website ontwikkeld om, in deze tijden van het coronavirus, toch te kunnen stilstaan bij de bijzondere vieringen in de Stille Week voor Pasen. Kijkt u op: www.opwegnaarpasen.nl

 

Ds. Rachelle van Andel van de Remonstranten te Eindhoven, al enige keren als gastpredikant in de Lambertuskerk voorgegaan, heeft een kerkdienst gemaakt die via de volgende link is te volgen:
https://www.youtube.com/watch?v=xWphk0pak-A&t=171s

  top

Update 17 maart 2020

De opname van de kerkdienst van 15 maart j.l. is nog te bekijken via Youtube, RTV Lage Landen vervolgens 'Live stream vanuit de grote kerk aan het kerkplein' opzoeken. Als de uitzending slecht geluid heeft, kan het combineerd worden met de audio-uitzending via “kerkdienst gemist”. Dan is er beeld via You tube en geluid via “Kerkdienst gemist”.

 

Update 12 maart 2020

Na intensief overleg heeft de kerkenraad besloten dat de Lambertusgemeente gehoor wil geven aan de oproep om sociale onthouding in acht te nemen als middel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We willen als kerkgemeenschap verantwoordelijkheid dragen naar de maatschappij en de mensen om ons heen.
Alle groepsactiviteiten die in de kerk zouden plaatsvinden, worden afgelast. Ook andere bijeenkomsten buiten de kerk, zoals het groot huisbezoek van donderdag 19 maart, gaan niet door.
Hoe de aankomende periode eruit zal gaan zien en welke maatregelen nog nodig zijn, is niet te overzien. Wij zullen u op de hoogte houden van belangrijke veranderingen en besluiten.

  top

Eenzaamheid
In nieuwsberichten in de media wordt ook duidelijk dat met name ouderen zich nu meer eenzaam kunnen gaan voelen. Het bezoek blijft weg.
Laten we de gemeenschap gaande houden door om te zien naar elkaar op een andere wijze dan een bezoekje. Een telefoontje is vaak al fijn.
En ook onze predikant is bereikbaar voor een gesprekje.
Het telefoonnummer van Ds. Udo Doedens is: 073 -7859066

Het voelt vreemd om juist als kerkgemeenschap onze godsdienstige activiteit te staken. Misschien staken we die ook wel niet, maar geven we die een andere invulling.
We vertrouwen als kerk op een goede afloop en bidden om nieuwe wegen om elkaar niet uit het oog te verliezen. Dat we daarin creatief kunnen zijn en open staan voor het onverwachte.

  top


   

PROJECTKOOR BRABANT: JOHANNES PASSION

                                                  
Nieuwe datum:
zaterdag 20 juni, 's avonds

Na een aantal jaren op rij de Matthäus Passion van J.S. Bach uitgevoerd te hebben, laat Projectkoor Brabant Vught nu kennismaken met zijn Johannes Passion.
Projectkoor Brabant onder bezielende leiding van dirigent Lex Wiersma voert het werk uit.

In verband met het coronavirus kan de uitvoering op 21 en 22 maart niet door gaan.
De nieuwe datum van uitvoering is zaterdag 20 juni a.s. 's avonds.

Lex Wiersma heeft in het afgelopen decennium een reputatie opgebouwd door met kleine bezetting levendige, transparante en doorleefde uitvoeringen van de Matthäus Passion van uit te voeren en voegt daar nu op dezelfde manier de Johannes Passion aan toe.

Met een kleine bezetting van koor en orkest wordt geheel in de sfeer van de Lambertuskerk een intieme uitvoering van de Johannes Passion neergezet, sober maar hoog dramatisch, waardoor de beleving optimaal is. Met medewerking van professionele solisten en muzikaal begeleid door instrumentalisten van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest.

Datum:  zaterdag 20 juni 2020
Tijd: 's avonds
Locatie:   Lambertuskerk
Kosten:  € 25,00, incl. programmaboekje
Organisatie: via webwinkel Projectkoor Brabant
https://projectkoorbrabant.myonline.store


Voor meer informatie: www.projectkoorbrabant.nl.

 top

 

EIFELREIS

Eifelreis voor de Lambertuskerk en de Edith Stein parochie. Van 19 tot 21 april a.s. vindt er weer een reis naar dit gebied plaats. Een gebied dat belangrijk is voor wat betreft mogelijk toekomstige ontwikkelingen qua breuken die vanuit de Eifel naar ons toe lopen. We gaan natuurkundige aspecten bezoeken zoals een spuitende geyser, witte grotten, een vulkaankrater, een waterval, etc.

Op eigen gelegenheid rijden we naar Altenahr, overnachten tweemaal in het hotel met ontbijt en diner en maken een bustrip door de westelijke Eifel. Ook maken we een treinreis langs de rivier de Ahr.

Datum:  uitgesteld tot later in het jaar
Locatie:   de Eifel 
Kosten:  €155 per persoon in 2 persoonskamer, inclusief ontbijt en diner 
   Er zijn geen eenpersoonkamers beschikbaar.
Informatie:  Ruud Hamel (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) namens de Lambertusgemeente en
Mariette Versteeg (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) namens de Edith Stein parochie 

 top 

ZIN IN ZINGEN

zangworkshop met nieuw repertoire

We verdiepen ons een avond in het Liedboek. Zingen en bidden in huis en kerk. We oefenen minder bekende liederen en willen ons op die manier verrijken met de breedte van wat het ‘nieuwe’ liedboek ons biedt. De avond wordt geleid door Margreet Koetsier (dirigent van de cantorij) en Rieke Mes.

Datum:  woensdag 6 mei 2020 
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Lambertuskerk
Kosten gratis
Organisatie:  Margreet Koetsier, tel. 073-6566906, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   top 

 

DAGTOCHT NAAR ELBURG 

Henriëtte van de Laak, Willem Hoeve en Anneke Hofland organiseren gezamenlijk een dagtocht naar Elburg. Willem Hoeve weet veel te vertellen over de geschiedenis van Elburg. De kosten zijn ongeveer € 55,- per persoon, dit is inclusief vervoer, entreekosten en een heerlijke lunch.
We brengen een bezoek aan een van de grootste indoor zandsculpturen expositie ter wereld, thema “Bijbelverhalen in zand”. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen we na de lunch, een stadswandeling door het gezellige stadje gaan ondernemen of een bezoek brengen aan de Synagoge te Elburg, die nu een museumfunctie heeft. Rond 17.30 uur zullen we weer in Vught aankomen.

Datum: vrijdag 24 juli 2020
Tijd:  9 - 17.30 uur
Locatie:  Vught - Elburg
Kosten: € 55,-
Organisatie:  Informatie en aanmelden bij:
Henriëtte Rosema van de Laak, tel. 06-54900224, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Willem Hoeve  
Anneke Hofland

top 

 

Actueel