Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

ACTIVITEITEN 

Deze pagina:

Volgende pagina's:

 

AGENDA

  

Onderstaande activiteiten gaan wel door! Deze zijn via livestream mee te beleven of zijn buiten.

 

Datum: Tijd:     Activiteit:
vanaf 24 maart via livestream       Mathilde v.d. Bosch: Kruiswegstaties
vanaf 19 maart via livestream 11.55 uur   luister naar: Laudato Si
ma 17 mei 14.00 uur Stilte wandeling
tot vr 21 mei   Aanmelden fietsttocht voor Moldavië
za 22 mei  9.45 uur Lambertus tuindag
do 27 mei 20.00 uur Leesclub
23 mei tot 10 juni   Fietstocht voor Moldavië

 

DE NIEUWSBRIEF

Aflevering 38 is op 6 mei verschenen.

De Nieuwsbrief wordt gestuurd naar al onze meelevende leden en belangstellenden van wie het email adres bekend is.

Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen of heeft u vragen? Stuur een mail naar Rose-Anne de Haan, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een papieren Nieuwsbrief kunt u aanvragen bij ds. Udo Doedens, Vughterhage 68, 5263 BR Vught (073-7859066)   

top  

LIVESTREAM

Alle livestreams zijn hier te vinden.

Om de livestream op de televisie te kunnen bekijken, volgt u deze instructies.

 

LUISTER NAAR LAUDATO SI

Ongewone tijden vragen om nieuwe initiatieven.

OVER DE ZORG VOOR ONS GEMEENSCHAPPELIJK HUIS: DE AARDE


In 2015 schreef paus Franciscus een profetisch geschrift met zijn ecologische encycliek Laudato Si’. Dit document verscheen enkele maanden voor de klimaattop in Parijs en werd daar goed ontvangen.
Daarmee wist hij de samenhang te raken van kwesties die eerder gescheiden benaderd worden als: klimaatverandering, waterproblematiek, afnemende biodiversiteit, wereldwijde ongelijkheid.
Na een gedegen analyse van de problematiek, pleit hij voor een integrale ecologie, geeft oriëntatie- en actiepunten en breekt een lans voor een ecologische opvoeding en spiritualiteit.
Met dit document toont paus Franciscus zich een werkelijke wereldleider, vanuit een dienende bezorgdheid voor het algemeen welzijn. Deze visionaire tekst verdient algemene bekendheid.

In aansluiting op het initiatief van jongeren in Fridays for Future lezen leden van de protestantse en katholieke geloofsgemeenschap in de Lambertuskerk te Vught vanaf 19 maart 2021 iedere vrijdag om vijf voor twaalf (11.55 uur) in 15 achtereenvolgende afleveringen (van 30 minuten) deze tekst integraal voor. Vanwege de coronapandemie, doen wij dit via livestream.

Initiatiefnemers: Udo Doedens (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Stefan Waanders (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Datum:        vanaf vrijdag 19 maart, elke vrijdag   
Tijd: 11.55 uur  
Duur: 15 vrijdagen,
elke keer 30 minuten
 
Locatie: via live stream
Lambertus TV
 

  top

LEESCLUB

Dit keer buigen we ons over de roman Wij zijn licht, een inmiddels in tal van prijzen gevallen debuut van schrijfster Gerda Blees.
Het is een boek over de kracht van idealen en de macht van het lichaam dat vertelt over een woongroep die ernaar streeft om te stoppen met eten en van licht, lucht en liefde te gaan leven. Maar dan overlijdt een van de groepsleden en heeft half Nederland zijn oordeel klaar.Trouw: ‘Indrukwekkende debuutroman’ 

We steken live of via Zoom de koppen bij elkaar op donderdag 27 mei vanaf 20.00 uur.
Aanmelden bij ds. Udo Doedens, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


www.uitgeverijpodium.nl/book/680/Wij-zijn-licht

 top

 

FIETSTOCHT VOOR JONG EN OUD MET FOTOPUZZEL EN QUIZVRAGEN DOOR VUGHT OM PROJECTEN IN MOLDAVIË TE STEUNEN

De diaconie organiseert deze fietstocht om Moldavië onder de aandacht te brengen. De opbrengst van de fietstocht gaat naar projecten van Kerk in Actie in Moldavië van partnerorganisatie Bethania voor het realiseren van opvangcentra voor jongeren en ouderen. Daar kunnen kinderen/jongeren terecht voor extra scholing, activiteiten en warme maaltijden. Ook ouderen krijgen warme maaltijden en kunnen samenzijn met kinderen/jongeren.

Deelname is mogelijk als u minimaal €5,- overmaakt: NL 91 RABO 0155 4382 98 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente te Vught onder vermelding van: Fietstocht Moldavië. Vervolgens kunt u een e-mail sturen naar onze diaken en projectleidster Henriëtte Rosema van de Laak, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Daarna krijgt u de routebeschrijving van de fietstocht met fotopuzzel en quizvragen in uw mailbox.

Aanmelden kan tot 21 mei.

Vanaf 1ste Pinksterdag kunt u  individueel of met uw gezin starten en tot 10 juni de oplossing inzenden. Gelieve alle vragen te beantwoorden en deze per e-mail door te geven. Uit alle inzendingen zal een winnaar gekozen worden.

Mocht u niet in staat zijn om deel te nemen dan kunt u ook heerlijke Moldavische Acaciahoning bestellen door € 7,95 over te maken op bovenstaande bankrekening onder vermelding van: Honing. Ook daarvoor kunt u een e-mail sturen.

Veel plezier en succes gewenst.
De diaconie

 

Lambertus tuindag

 

Op vrijdag 21 mei wordt er weer in de kerktuin gewerkt. Ieder is van harte welkom om daaraan mee te doen.

We beginnen om 9.45 uur met een korte warming-up in het zuidkoor en gaan daarna aan de slag. Natuurlijk is er nadien de welverdiende koffie met appeltaart. Neem zo mogelijk je eigen tuingereedschap mee.

Jan Wolter Oosterhuis en Bettie de Leeuw

  top

CORONAMAATREGELEN 

Vanaf zondag 6 juni hopen we de kerkdeuren weer te kunnen openen voor bezoekers. Uit voorzichtigheid keren we nog niet meteen terug naar het ‘oude normaal’. We bieden plaats aan dertig bezoekers, exclusief degenen die in de dienst een rol hebben, en vragen van die mensen om zich voor donderdagavond op te geven op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In de kerk blijft voorlopig de 1,5 meter-regel van kracht, ook voor mensen die al gevaccineerd zijn. Mensen die door de kerk lopen wordt gevraagd een mondkapje te dragen. Voor de zang hopen we weer een beroep te kunnen doen op de leden van onze cantorij. Zij zullen de ene zondag vanaf het orgel en de andere zondag vanaf het liturgisch centrum zingen, afhankelijk van het gebruikte begeleidingsinstrument. Als Covid-19 nog verder op de terugtocht is, bijvoorbeeld als iedereen gevaccineerd zal zijn, zullen we de beperkende maatregelen graag achterwege laten. 

 top