Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

ACTIVITEITEN

Deze pagina:

Volgende pagina's:

 

 

AGENDA 2020

Locatie: LAMBERTUSKERK, tenzij anders aangegeven.
Voor meer informatie: klik op de activiteit.

 

DATUM TIJD ACTIVITEIT
za 29 febr 15.00 uur Lambertuspodium: High Tea
ma 2 mrt 11.00 uur Dienstvoorbereiding
ma 2 mrt 19.30 uur Stiltegroep
vr 6 mrt 10.00 uur Ochtendeditie: Petruschka Schaafsma
zo 8 mrt 17.00 uur Vesper: Zuidafrikaanse liederen
di 10 mrt 19.00 uur Leren over Bijbel en Geloof
wo 11 mrt 14.00 uur Seniorenbijbelkring
di 17 maart 18.00 uur Samen Eten
di 17 mrt 19.00 uur Leren over Bijbel en Geloof
do 19 mrt 20.00 uur Groothuisbezoek Bonhoeffer (centrum Vught)
do 19 mrt 19.30 uur Joods Leerhuis
vr 20 mrt 10.00 uur De Stamtafel
za 21 mrt 20.00 uur Projectkoor Brabant: Johannes Passion
zo 22 mrt 15.00 uur Projectkoor Brabant: Johannes Passion
di 24 mrt 20.00 uur De Toekomst van de Mens: Toine van den Hoogen

 

ACTIE KERKBALANS 2020

Op zondag 12 januari hebben we in de kerkdienst in de Lambertuskerk de aftrap gegeven voor onze Actie Kerkbalans 2020.
Zowel in de dienst als tijdens het koffiedrinken na afloop spraken we met elkaar wat het voor ons betekent om onze Lambertus kerk in stand te houden.
We vroegen ons daarbij af waarom we de kerk willen steunen, wat er nodig is en hoe we dat zouden kunnen doen. Deze punten zijn verwoord in de Kerkbalans brief die alle gemeenteleden thuis ontvangen en op de posters die in de kerk staan.
In de begroting voor het jaar 2020 hebben we ons een doel gesteld voor de opbrengst van de Actie Kerkbalans van €75.000.

De opbrengst van de Actie Kerkbalans neemt een grote plaats in in het totaal van onze inkomsten. Minstens zo belangrijk als uw geldelijke bijdrage is het, dat iedereen de handen uit de mouwen steekt. Dankzij de inzet gemeenteleden kunnen de activiteiten uit het jaarprogramma worden georganiseerd, maar ook worden door hen inkomsten gegenereerd (voorbeelden: de verhuur van de kerk, de Lambertus veiling en het aspergediner) en kosten bespaard (voorbeelden: het onderhouden en schoonmaken van de kerk).
Als Lambertus gemeente hebben we gelukkig een financieel appeltje voor de dorst. Maar de laatste jaren zijn onze kosten hoger dan onze uitgaven.

 Wij verzoeken u daarom dringend te kijken naar wat u zowel financieel als in tijd aan uw kerk midden in Vught kunt bijdragen.

Als u vragen heeft over deze actie, over de wijze van betalen, over fiscale aspecten of over de begroting bent u welkom bij de penningmeester, Jan Los (tel: 0681 030 038).

 

 

   

PROJECTKOOR BRABANT: JOHANNES PASSION

                                               

Na een aantal jaren op rij de Matthäus Passion van J.S. Bach uitgevoerd te hebben, laat Projectkoor Brabant Vught nu kennismaken met zijn Johannes Passion.
Op zaterdag 21 maart (avond) en zondag 22 maart (middag) a.s. voert Projectkoor Brabant onder bezielende leiding van dirigent Lex Wiersma het werk uit.

Lex Wiersma heeft in het afgelopen decennium een reputatie opgebouwd door met kleine bezetting levendige, transparante en doorleefde uitvoeringen van de Matthäus Passion van uit te voeren en voegt daar nu op dezelfde manier de Johannes Passion aan toe.

Met een kleine bezetting van koor en orkest wordt geheel in de sfeer van de Lambertuskerk een intieme uitvoering van de Johannes Passion neergezet, sober maar hoog dramatisch, waardoor de beleving optimaal is. Met medewerking van professionele solisten en muzikaal begeleid door instrumentalisten van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest.

Datum:  zaterdag 21 maart 2020
zondag 22 maart 2020 
Tijd: 21 maart: 20.00 uur
22 maart: 15.00 uur
Locatie:   Lambertuskerk
Kosten:  € 25,00, incl. programmaboekje
Organisatie: via webwinkel Projectkoor Brabant
https://projectkoorbrabant.myonline.store


Voor meer informatie: www.projectkoorbrabant.nl.

 

 

EIFELREIS

Eifelreis voor de Lambertuskerk en de Edith Stein parochie. Van 19 tot 21 april a.s. vindt er weer een reis naar dit gebied plaats. Een gebied dat belangrijk is voor wat betreft mogelijk toekomstige ontwikkelingen qua breuken die vanuit de Eifel naar ons toe lopen. We gaan natuurkundige aspecten bezoeken zoals een spuitende geyser, witte grotten, een vulkaankrater, een waterval, etc.

Op eigen gelegenheid rijden we naar Altenahr, overnachten tweemaal in het hotel met ontbijt en diner en maken een bustrip door de westelijke Eifel. Ook maken we een treinreis langs de rivier de Ahr.

Datum:  19 tot 21 april 
Locate:   de Eifel 
Kosten:  €155 per persoon in 2 persoonskamer, inclusief ontbijt en diner 
   Er zijn geen eenpersoonkamers beschikbaar.
Informatie:  Ruud Hamel (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) namens de Lambertusgemeente en
Mariette Versteeg (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) namens de Edith Stein parochie 

 

top 

ZIN IN ZINGEN

zangworkshop met nieuw repertoire

We verdiepen ons een avond in het Liedboek. Zingen en bidden in huis en kerk. We oefenen minder bekende liederen en willen ons op die manier verrijken met de breedte van wat het ‘nieuwe’ liedboek ons biedt. De avond wordt geleid door Margreet Koetsier (dirigent van de cantorij) en Rieke Mes.

Datum:  woensdag 6 mei 2020 
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Lambertuskerk
Kosten gratis
Organisatie:  Margreet Koetsier, tel. 073-6566906, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   top 

 

DAGTOCHT NAAR ELBURG 

Henriëtte van de Laak, Willem Hoeve en Anneke Hofland organiseren gezamenlijk een dagtocht naar Elburg. Willem Hoeve weet veel te vertellen over de geschiedenis van Elburg. De kosten zijn ongeveer € 55,- per persoon, dit is inclusief vervoer, entreekosten en een heerlijke lunch.
We brengen een bezoek aan een van de grootste indoor zandsculpturen expositie ter wereld, thema “Bijbelverhalen in zand”. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen we na de lunch, een stadswandeling door het gezellige stadje gaan ondernemen of een bezoek brengen aan de Synagoge te Elburg, die nu een museumfunctie heeft. Rond 17.30 uur zullen we weer in Vught aankomen.

Datum: vrijdag 24 juli 2020
Tijd:  9 - 17.30 uur
Locatie:  Vught - Elburg
Kosten: € 55,-
Organisatie:  Informatie en aanmelden bij:
Henriëtte Rosema van de Laak, tel. 06-54900224, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Willem Hoeve  
Anneke Hofland

top 

 

Actueel

za 29 febr., 15.00 uur
Lambertuspodium: High Tea

 

ma 2 maart, 11.00 uur
Dienstvoorbereiding

 

ma 2 maart, 19.30 uur
Stiltegroep

 

vr 6 maart, 10. 00 uur
Ochtendeditie met Petruschka Schaafsma

 

 


Kloostertocht Cheveto