Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

ACTIVITEITEN 

Deze pagina:

Volgende pagina's:

 

AGENDA

 

Alle activiteiten zijn t/m 9 februari 2021 afgelast

 

Onderstaande activiteiten gaan wel door! Deze zijn via live stream mee te beleven of zijn buiten.

 

Datum:      Tijd: Activiteit:
wo 27 jan      10.30 uur          Stilte wandeling
januari   Leesclub
     

 

DE NIEUWSBRIEF

Aflevering 29 is op 21 januari verschenen.

De Nieuwsbrief wordt gestuurd naar al onze meelevende leden en belangstellenden van wie het email adres bekend is.

Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen of heeft u vragen? Stuur een mail naar Rose-Anne de Haan, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een papieren Nieuwsbrief kunt u aanvragen bij ds. Udo Doedens, Vughterhage 68, 5263 BR Vught (073-7859066)   

top  

LIVE-STREAM

Alle live-streams zijn hier te vinden:
https://www.youtube.com/channel/UCdqxxlrajCAgBGrt5m04Gyg

 

ACTIE KERKBALANS 2021

 

GEEF VANDAAG VOOR DE KERK VAN MORGEN

Meer dan ooit missen we de warmte van andere mensen om ons heen: de handdruk bij een ontmoeting, een spontane knuffel, dat klopje op de schouder. Mensen zoeken verbinding, contact en genegenheid. En de kerk is daarbij voor veel mensen niet weg te denken: samenkomen om je geloof in God, maar ook je levenservaringen, te delen. Met elkaar. Dat geeft een bijzondere band.
Afgelopen jaar was voor de Lambertuskerk een bijzonder jaar, waarin we op allerlei manieren de gevolgen van het Coronavirus hebben ondervonden. Weinig contact, weinig ontmoetingen en weinig kerkbezoek. Positief is dat we hebben geleerd om anders met elkaar om te gaan en elkaar op een andere manier aandacht te geven. Het volgen van de kerkdienst via internet heeft zijn intrede gedaan en voorziet in een behoefte.
Door de sterk verminderde verhuur en door het wegvallen van verschillende ondersteunende acties zoals bijvoorbeeld de talentenveiling en het aspergediner is het jaar 2020 voor de Lambertuskerk ook in financieel opzicht geen goed jaar, we verwachten een aanzienlijk tekort over 2020.
Kerkbalans vraagt u om te investeren in een levende kerk tijdens en na corona. Omdat we mensen zijn, mensen die elkaar opzoeken in lastige, maar ook mooie tijden. De kerk krijgt geen subsidies; zij is daarom financieel afhankelijk van de bijdragen van haar leden.
Wilt u ook dat de kerk kan blijven doen wat zij doet: mensen met elkaar en met God verbinden; een plek van betekenis zijn? Geef dan vandaag voor de kerk van morgen. Dankzij uw bijdrage kan de kerk voortbestaan.

Wij danken u heel hartelijk voor uw bijdrage.
Hanneke Deinum, voorzitter kerkenraad Lambertuskerkgemeente.

 

Kerkbalans praktisch
Binnenkort ontvangen de meeste gemeenteleden bovenstaande informatie per brief. Bij deze brief zit een antwoordformulier waarop u uw Kerkbalansbijdrage kunt noteren en een retourenveloppe om het formulier mee op te sturen. Mocht de brief met bijlagen u niet bereiken, neemt u dan contact op met onze bijdrage-administrateur, Peter Hordijk, Albertusstraat 28, 5261 AD Vught, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 06-54264627. 

De toelichting op de begroting 2021 vindt u hier.

  top

LEESCLUB

Als u van lezen houdt en het leuk vindt om uw leeservaringen met anderen te delen, sluit u dan aan bij het Lambertus Leesgezelschap.
We lezen het boek De dag dat ik mijn naam veranderde van Bibi Dumon Tak (De Geus 2020, 272 pp., ISBN 9789044542714). Het boek gaat over familiebanden en rouw en over de haat die ontstaat als een buitenstaander daar ook iets over te zeggen meent te hebben. Vergiffenis is een christelijke plicht, die soms heel moeilijk te vervullen is.

We lezen het boek in drie weken uit. Daarna spreken we erover via Zoom of, als het kan, in de Lambertuskerk. Deelnemers aan de groep krijgen elkaars mailadressen, zodat ze eventueel tussendoor contact met elkaar kunnen opnemen.

Aanmelden: Meld u aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Boeken kunt u gemakkelijk bestellen bij De Drukkerij in Middelburg of bij Adr. Heinen in Den Bosch. Op Boekwinkeltjes.nl zijn ook nog enkele exemplaren te vinden.

 top

CORONAMAATREGELEN 

De kerkenraad heeft, met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM, een gebruiksplan opgesteld voor het kerkgebouw. Klik hier voor alle informatie die van belang is om uw en onze gezondheid zo goed mogelijk te waarborgen.

Hierbij wordt ervan uitgegaan dat er in het komende seizoen zonder grote veiligheidsrisico’s bijeenkomsten in de kerk kunnen worden gehouden. 
Per bijeenkomst in de Lambertuskerk kunnen niet meer dan 30 bezoekers worden ontvangen. Dit maximum aantal geldt niet voor activiteiten die elders plaatsvinden.
Voor elke activiteit dient u zich op te geven per mail of telefoon (e-mailadres en telefoonnummer vindt u bij de specifieke activiteiten) uiterlijk twee dagen voor de geplande activiteit. U ontvangt dan een plaatsnummer. Aanmelden is niet verplicht. Als u op de bonnefooi komt, loopt u echter het risico dat de beschikbare plaatsen bezet zijn.

 top

 

Actueel