Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

ACTIVITEITEN 

Deze pagina:

Volgende pagina's:

 

AGENDA

 

Datum: Tijd:     Activiteit:
vanaf 19 maart tot vr 25 juni   
    via livestream  
11.55 uur   luister naar: Laudato Si
zo 27 juni 14.00 uur Open middag expositie Patrick Tönjes  
wo 30 juni 10 - 12.00 uur      Open Kerk
ma 5 juli 19.30 uur Zitten in stilte
vóór 7 juli   Aanmelden open podium
wo 7 juli 10 - 12.00 uur Open Kerk
wo 14 juli 10 - 12.00 uur Open Kerk
vr 16 juli 10.00 uur Stamtafel
ma 19 juli 14.00 uur Wandelen in stilte
wo 21 juli 10 - 12.00 uur Open Kerk
wo 28 juli 10 - 12.00 uur Open Kerk
ma 13 - wo 15 sept   Reis naar Chevetogne
za 18 sept   Musica Lambertiana

 

STARTWEEKEND 18 en 19 SEPTEMBER

MUSICA LAMBERTIANA

Muziekfestival rond de Lambertuskerk

Het duurt nog even voordat in september het kerkelijke hoogseizoen begint. Toch zijn we er in gedachten al mee bezig. Graag willen we het seizoen starten met iets vrolijks, zinnigs en gezelligs: een muzikaal optreden annex muziekmarkt op zaterdag 18 september voor en door onze eigen mensen maar open voor iedereen, die denkt er wat te kunnen vinden.

Speel of zing je graag en lijkt het je leuk om je alleen of samen met anderen in de Lambertuskerk te laten horen, meld je dan voor het open podium op deze 18e september. Meedoen is belangrijker dan virtuositeit. Aanmelden graag vóór 7 juli op het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Schrijf er meteen bij welke muziek je wilt laten horen en hoeveel minuten dit ongeveer in beslag neemt.

Naast de optredens zal er gelegenheid zijn voor ontmoeting en gesprek. Eten en drinken zullen niet ontbreken. Als het weer meezit, zal er buiten een kleine markt zijn met onder meer cd’s, bladmuziek en (muziek)boeken, die verkocht mogen worden. De opbrengst komt ten goede aan de kerk. Heb je spullen voor de markt, dan zouden we ook dat graag van tevoren willen weten. Bij slecht weer is de markt binnen.

De feestelijke startdienst op 19 september zal ook in het teken staan van de muziek.

Udo Doedens
Myra Landsman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

top 

 

DE NIEUWSBRIEF

Aflevering 41 is op 17 juni verschenen.

De Nieuwsbrief wordt gestuurd naar al onze meelevende leden en belangstellenden van wie het email adres bekend is.

Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen of heeft u vragen? Stuur een mail naar Rose-Anne de Haan, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een papieren Nieuwsbrief kunt u aanvragen bij ds. Udo Doedens, Vughterhage 68, 5263 BR Vught (073-7859066)   

top  

LIVESTREAM

Alle livestreams zijn hier te vinden.

Om de livestream op de televisie te kunnen bekijken, volgt u deze instructies.

 

LUISTER NAAR LAUDATO SI

Ongewone tijden vragen om nieuwe initiatieven.

OVER DE ZORG VOOR ONS GEMEENSCHAPPELIJK HUIS: DE AARDE


In 2015 schreef paus Franciscus een profetisch geschrift met zijn ecologische encycliek Laudato Si’. Dit document verscheen enkele maanden voor de klimaattop in Parijs en werd daar goed ontvangen.
Daarmee wist hij de samenhang te raken van kwesties die eerder gescheiden benaderd worden als: klimaatverandering, waterproblematiek, afnemende biodiversiteit, wereldwijde ongelijkheid.
Na een gedegen analyse van de problematiek, pleit hij voor een integrale ecologie, geeft oriëntatie- en actiepunten en breekt een lans voor een ecologische opvoeding en spiritualiteit.
Met dit document toont paus Franciscus zich een werkelijke wereldleider, vanuit een dienende bezorgdheid voor het algemeen welzijn. Deze visionaire tekst verdient algemene bekendheid.

In aansluiting op het initiatief van jongeren in Fridays for Future lezen leden van de protestantse en katholieke geloofsgemeenschap in de Lambertuskerk te Vught vanaf 19 maart 2021 iedere vrijdag om vijf voor twaalf (11.55 uur) in 15 achtereenvolgende afleveringen (van 30 minuten) deze tekst integraal voor. Vanwege de coronapandemie, doen wij dit via livestream.

Initiatiefnemers: Udo Doedens (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Stefan Waanders (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Datum:        vanaf vrijdag 19 maart, elke vrijdag   
Tijd: 11.55 uur  
Duur: 15 vrijdagen,
elke keer 30 minuten
 
Locatie: via live stream
Lambertus TV
 


   
top

GOED NIEUWS OVER CORONA

U kunt weer meedoen aan onze diensten in de Lambertuskerk zelf. We bieden plaats aan dertig bezoekers, exclusief degenen die in de dienst een bijzondere taak hebben.
U kunt zich voor donderdagavond opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
In de kerk blijft voorlopig de 1,5 meter-regel van kracht, ook voor mensen die al gevaccineerd zijn. Mensen die door de kerk lopen wordt gevraagd een mondkapje te dragen. Hoewel samenzang straks ook weer mogelijk zal zijn, maken wij nog even gebruik van voorzangers uit de cantorij.
Bij goed weer drinken we na de dienst koffie in de tuin.

 top