Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

ACTIVITEITEN

Deze pagina:

Volgende pagina's:

 

AGENDA 2019

Locatie: LAMBERTUSKERK, tenzij anders aangegeven.
Voor meer informatie: klik op de activiteit.

 

DATUM TIJD ACTIVITEIT
wo 23 okt 14.30 uur Seniorenbijbelkring
vr 25 okt 20.00 uur Lambertuspodium: 75 jaar bevrijding
za 26 okt 10.00 uur Lambertustuindag
za 26 okt 10.30 uur Reis naar de Peellandbreuk
zo 27 okt 17.00 uur Themavesper
ma 28 okt 20.00 uur Dienstvoorbereiding
do 31 okt 19.30 uur Joods Leerhuis

     top

VRIJWILLIGERS “LAMBERTUS NAJAARSTUINDAG”

Voor u het weet is de herfst voorbij en is het alweer bijna winter. Tijd om de borders rond onze kerk weer winter klaar te maken.
Graag nodig ik u uit op zaterdag 26 oktober om gezamenlijk tussen 10 en 12 uur wat onderhoud te plegen in onze Lambertustuin. Wanneer het weer het toelaat is het bedoeling dat de we borders opschonen en als het nodig is wat snoeien voor de winter.
Vanzelfsprekend zorgen wij weer voor de koffie/thee met appeltaart en u voor de gezelligheid en een praatje.
Wilt u zelf tuinhandschoenen en een schoffel of klein tuingereedschap meenemen?

U bent van harte welkom.

Datum:  zaterdag 26 oktober 
Tijd: 10-12 uur
 Locatie: Lambertuskerktuin 
 Aanmelden:  Adri de Munnik, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 06 12178037 

 top

DE BREUKEN IN ONS LANDSCHAP

Een reis naar de Peellandbreuk, duidelijk zichtbaar maar vrij onbekend. Zij is ontstaan ter hoogte van Basel en loopt via Koblenz door de Eifel (vulkanisch) naar ons land (Roermond) en verlaat ons land om door te lopen via Schotland naar Canada. Juist het stuk door Nederland is goed zichtbaar door een plaatselijk 2 m. hoogteverschil. Het gebied ten oosten hiervan (Maasduinen) stijgt en het westelijk deel daalt. Een tweede breuk loopt vanuit de Eifel via zuid-Limburg en Tilburg naar het westen, de Feldbissbreuk. Tussen beide breuken daalt de bodem, dus ook onze grond. Beide breuken zijn beslist niet “dood” en vertonen vrij regelmatig bevingen, niet in heftige mate doch wel om aandacht aan te geven. De Peelrandbreuk vertoont ook een ander geologisch hoogtepunt, en uniek voor Europa, namelijk de z.g. weistgronden. Veel is zichtbaar en kan leiden tot mogelijke consequenties voor de toekomst en in het bijzonder voor ons woongebied in Vught, dat ligt op het laagste punt van de ontstane slenk. Een blik in de toekomst roept veel vragen op, vooral in relatie tot de plannen voor het verdiepte spoor in Vught. formeerd.

Dit is een uitstapje voor leden van de Lambertuskerk en de Edith Steinparochie.

Datum:  zaterdag 26 oktober 2019
Tijd:  10.30 uur
Locatie:  vertrek van de Lambertuskerk  
Kosten:  Geen excursiekosten. We zullen ergens, voor eigen rekening, koffie drinken. Eigen lunchpakketje meenemen. 
Aanmelden:  Graag zo snel mogelijk i.v.m. de voorbereiding
Ruud Hamel: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 073-6572290
Mariëtte Versteeg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 06-11276506

  top

TOP 2000 MEEZINGSAMENKOMST

Op zaterdagavond 9 november organiseren ondergetekenden in de Lambertuskerk een Top 2000 meezingsamenkomst. In deze samenkomst willen wij via tekst en muziek van enkele bekende (pop)nummers eens op een andere manier aandacht besteden aan belangrijke gebeurtenissen en thema's in een mensenleven.

Het is in ieder geval de bedoeling om een aantal nummers gezamenlijk met alle aanwezigen te zingen, maar wij zijn ook op zoek naar enkele enthousiaste zangers/zangeressen die samen een gelegenheidskoor(tje) willen vormen, ter afwisseling én ter ondersteuning van de samenzang. Je hoeft geen noten te kunnen lezen, enthousiasme is voldoende!

We zijn tevens op zoek naar enkele enthousiaste mensen die een muziekinstrument kunnen bespelen, om zo mogelijk samen een gelegenheidscombo te vormen, ter ondersteuning van de zang én voor een eventueel muzikaal intermezzo.

Datum: zaterdag 9 november 
Tijd:    20.00 uur
 Locatie:  Lambertuskerk
 Organisatie en informatie:   Cor Bezemer tel. 06-38643638, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Corry Wierda tel. 06-16702199, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Henriëtte Rosema: tel. 06-54900224, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ella Scherpenisse: tel. 06-26926788, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

En iedereen is natuurlijk sowieso van harte welkom om mee te zingen (of te luisteren).

  top 

 

REIS NAAR DE EIFEL

Geologie en geschiedenis

Ruud Hamel biedt, onder het voorbehoud van een goede gezondheid, een excursie aan met 2 overnachtingen in de westelijke Eifel (Duitsland). De geologische situatie in dit gebied houdt verband met de situatie in ons deel van Nederland.
Bezienswaardigheden zijn onder meer de hoogst spuitende geiser van Europa (60 meter), een Romeinse bron, open grotten, Romeinse graven, een actieve vulkaan (de Laachersee) en nog veel meer.
Als u belangstelling hebt voor deze reis, meld het dan bij Ruud Hamel. Het precieze programma van de reis en een bepaling van de kosten volgen als ongeveer bekend is hoeveel mensen meegaan.

Datum:  In overleg, najaar 2019 
Tijd: Verdere gegevens volgen later
Organisatie:  Ruud Hamel 073-6572290, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 top 

ZIN IN ZINGEN

zangworkshop met nieuw repertoire

We verdiepen ons een avond in het Liedboek. Zingen en bidden in huis en kerk. We oefenen minder bekende liederen en willen ons op die manier verrijken met de breedte van wat het ‘nieuwe’ liedboek ons biedt. De avond wordt geleid door Margreet Koetsier (dirigent van de cantorij) en Rieke Mes.

Datum:  woensdag 6 mei 2020 
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Lambertuskerk
Kosten gratis
Organisatie:  Margreet Koetsier, tel. 073-6566906, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   top 

 

DAGTOCHT NAAR ELBURG – voorjaar 2020

Na een oproep door Ruud Hamel in het Kerkespoor hebben Willem Hoeve en Anneke Hofland besloten om gezamenlijk een dagtocht naar Elburg te organiseren. Willem Hoeve weet veel te vertellen over de geschiedenis van Elburg. We willen op donderdag 10 oktober om 09.00 uur vertrekken. De kosten zijn ongeveer € 55,- per persoon, dit is inclusief vervoer, entreekosten en een heerlijke lunch.
We brengen een bezoek aan een van de grootste indoor zandsculpturen expositie ter wereld, thema “Bijbelverhalen in zand”. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen we na de lunch, een stadswandeling door het gezellige stadje gaan ondernemen of een bezoek brengen aan de Synagoge te Elburg, die nu een museumfunctie heeft. Rond 17.30 uur zijn we weer in Vught aankomen.

Datum: verplaatst naar voorjaar 2020
Tijd:  9 - 17.30 uur
Locatie:  Vught - Elburg
Kosten: € 55,-
Organisatie:  Henriëtte Rosema van de Laak, tel. 073-6579617, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Willem Hoeve, tel. 06-46068027, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   
Anneke Hofland, tel. 073-6907068, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

top 

 

Actueel

Deze week:

  

wo 23 okt., 14.30 uur
Senioren bijbelkring

 

za 26 okt., 10.00 uur
Lambertustuindag

 

za 26 okt., 10.30 uur
Reis naar de Peellandbreuk


Kloostertocht Chevetogne