Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

ACTIVITEITEN

Informatie over diensten en nieuwsberichten
in deze corona tijd.

Update 20 mei 2020

Volgende pagina's:

 

 

AGENDA 2020


INFORMATIE OMTRENT DE DIENSTEN EN DE NIEUWSBRIEF

 

Update 20 mei 2020

 

De kerkdienst op zondagmorgen

• Ten minste tot en met Pinksteren houden we onze diensten samen met de Protestantse gemeenten van Den Bosch, Berlicum/Rosmalen, St. Michielsgestel/Schijndel, Helvoirt/Haren, Engelen en Vught op internet.
• De diensten beginnen ’s zondags om 10.00 uur (log iets eerder of later in ter voorkoming van files bij de website) en kunnen worden gevolgd via het YouTubekanaal van omroep RTV Lage Landen.
• U belandt daar door te surfen naar YouTube en daar te zoeken naar RTV Lage Landen. Het rechtstreekse internetadres is linkadres kerkdienst.
   Hier kan de dienst ook later in de week worden teruggevonden.
• Een geluidsweergave van de dienst is terug te vinden op www.kerkdienstgemist.nl.
• De liturgie van de dienst op zondag 24 mei vindt u hier.  

Zondag 31 mei, 12.00 uur: Pinksteren: Oecumenische Jazzviering

  top

Nieuwsbrief

Aflevering 10 is 20 mei verschenen

In deze tijd van verplicht binnen zitten en communicatie op rantsoen heeft de kerkenraad besloten een Nieuwsbrief te verspreiden om belangstellenden op de hoogte te houden van het wel en wee van onze gemeente.

De Nieuwsbrief wordt gestuurd naar al onze meelevende leden en belangstellenden van wie het email adres bekend is.
Via deze link kunt u de laatste nieuwsbrief lezen.

Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen of heeft u vragen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een papieren Nieuwsbrief kunt u aanvragen bij ds. Udo Doedens, Vughterhage 68, 5263 BR Vught (073-7859066)

In de periode tussen Witte Donderdag en Paaszondag zijn er vier korte Nieuwsbrieven verschenen.

U kunt ze nog eens nalezen: 
Witte Donderdag, 
Goede Vrijdag
Stille Zaterdag
Pasen

  

  top

Eenzaamheid
In nieuwsberichten in de media wordt ook duidelijk dat met name ouderen zich nu meer eenzaam kunnen gaan voelen. Het bezoek blijft weg.
Laten we de gemeenschap gaande houden door om te zien naar elkaar op een andere wijze dan een bezoekje. Een telefoontje is vaak al fijn.
En ook onze predikant is bereikbaar voor een gesprekje.
Het telefoonnummer van Ds. Udo Doedens is: 073 -7859066

Het voelt vreemd om juist als kerkgemeenschap onze godsdienstige activiteit te staken. Misschien staken we die ook wel niet, maar geven we die een andere invulling.
We vertrouwen als kerk op een goede afloop en bidden om nieuwe wegen om elkaar niet uit het oog te verliezen. Dat we daarin creatief kunnen zijn en open staan voor het onverwachte.

 

  top


   

PROJECTKOOR BRABANT: JOHANNES PASSION

                                                  
Nieuwe datum:
zaterdag 20 juni, 's avonds

Na een aantal jaren op rij de Matthäus Passion van J.S. Bach uitgevoerd te hebben, laat Projectkoor Brabant Vught nu kennismaken met zijn Johannes Passion.
Projectkoor Brabant onder bezielende leiding van dirigent Lex Wiersma voert het werk uit.

In verband met het coronavirus kan de uitvoering op 21 en 22 maart niet door gaan.
De nieuwe datum van uitvoering is zaterdag 20 juni a.s. 's avonds.

Lex Wiersma heeft in het afgelopen decennium een reputatie opgebouwd door met kleine bezetting levendige, transparante en doorleefde uitvoeringen van de Matthäus Passion van uit te voeren en voegt daar nu op dezelfde manier de Johannes Passion aan toe.

Met een kleine bezetting van koor en orkest wordt geheel in de sfeer van de Lambertuskerk een intieme uitvoering van de Johannes Passion neergezet, sober maar hoog dramatisch, waardoor de beleving optimaal is. Met medewerking van professionele solisten en muzikaal begeleid door instrumentalisten van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest.

Datum:  zaterdag 20 juni 2020
Tijd: 's avonds
Locatie:   Lambertuskerk
Kosten:  € 25,00, incl. programmaboekje
Organisatie: via webwinkel Projectkoor Brabant
https://projectkoorbrabant.myonline.store


Voor meer informatie: www.projectkoorbrabant.nl.

 top

 

EIFELREIS

Eifelreis voor de Lambertuskerk en de Edith Stein parochie. Van 19 tot 21 april a.s. vindt er weer een reis naar dit gebied plaats. Een gebied dat belangrijk is voor wat betreft mogelijk toekomstige ontwikkelingen qua breuken die vanuit de Eifel naar ons toe lopen. We gaan natuurkundige aspecten bezoeken zoals een spuitende geyser, witte grotten, een vulkaankrater, een waterval, etc.

Op eigen gelegenheid rijden we naar Altenahr, overnachten tweemaal in het hotel met ontbijt en diner en maken een bustrip door de westelijke Eifel. Ook maken we een treinreis langs de rivier de Ahr.

Datum:  uitgesteld tot later in het jaar
Locatie:   de Eifel 
Kosten:  €155 per persoon in 2 persoonskamer, inclusief ontbijt en diner 
   Er zijn geen eenpersoonkamers beschikbaar.
Informatie:  Ruud Hamel (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) namens de Lambertusgemeente en
Mariette Versteeg (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) namens de Edith Stein parochie 

 top 

 

DAGTOCHT NAAR ELBURG 

Henriëtte van de Laak, Willem Hoeve en Anneke Hofland organiseren gezamenlijk een dagtocht naar Elburg. Willem Hoeve weet veel te vertellen over de geschiedenis van Elburg. De kosten zijn ongeveer € 55,- per persoon, dit is inclusief vervoer, entreekosten en een heerlijke lunch.
We brengen een bezoek aan een van de grootste indoor zandsculpturen expositie ter wereld, thema “Bijbelverhalen in zand”. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen we na de lunch, een stadswandeling door het gezellige stadje gaan ondernemen of een bezoek brengen aan de Synagoge te Elburg, die nu een museumfunctie heeft. Rond 17.30 uur zullen we weer in Vught aankomen.

Datum: vrijdag 24 juli 2020
Tijd:  9 - 17.30 uur
Locatie:  Vught - Elburg
Kosten: € 55,-
Organisatie:  Informatie en aanmelden bij:
Henriëtte Rosema van de Laak, tel. 06-54900224, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Willem Hoeve  
Anneke Hofland

top 

 

Actueel


Nieuwsbrief 10 is op 20 mei verschenen

 

Zondag 24 mei, 10.00 uur Eredienst
De liturgie vindt u hier

 

Zondag 31 mei, 12.00 uur Oecumenische Jazz Viering

 

 


Kloostertocht Cheveto