Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

VASTE ACTIVITEITEN

 

 

 


DE STAMTAFEL


Afbeeldingsresultaat voor krantenAan de stamtafel wordt het nieuws van de dag besproken. We weten dat we de wereldproblemen niet zullen oplossen, maar we willen ook niet achterover leunen. Iedereen draagt een onderwerp aan. Het kan genomen zijn uit de internationale politiek, uit de Nederlandse samenleving, het kan te maken hebben met het milieu of met het geestelijk leven, met sport of met kunst. Altijd ontstaan er boeiende en persoonlijke gesprekken. En om niet te zwaar op de hand te worden, sluiten we af met een rondje positief nieuws. De deelnemers wisselen. Iedereen is welkom. Kom een keertje kijken. Als je je naam op de maillijst zet, word je automatisch voor de volgende Stamtafel uitgenodigd.

  

Data: Elke derde vrijdag van de maand, behalve de zomermaanden 
Tijd:        10.00 - 11.00 uur 
Locatie: Lambertuskerk
Kosten: Geen
Opgave: Jacobien Schrijvershof, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 06 17038052)

 top 

 

ZITTEN IN STILTE / WANDELEN

Schoonheid die ons verre overstijgt

De draad van Ariadne in het labyrint van het leven. 

Is de tijd een goede vriend van je? Is ze altijd te kort? Of heb je er te weinig van?

We leven in een wervelende wereld en dat kan opwindend zijn. We leven in een tijd van voortdurende updates. Maar altijd haast, stress en geluid kan ook tot gezondheidsschade leiden.

Meditatie helpt je bewust te worden waarom je aan het haasten bent. Goed omgaan met je tijd heeft diepe wortels. Het is de vrucht van het vertrouwd zijn met het mysterie. In de bijbel wordt gesproken van het zachte briesje, een heilig (helend) moment, een zuiver gewaarworden. Een stilte vol levende presentie. Even zelf helemaal nietsdoen. Gewoon zitten of lopen en je gedachten laten gaan. In stilte en stilheid ontmoet je jezelf. Geeft je de mogelijkheid “naar binnen te luisteren”. En word je gewaar, dat zelfs je ademen vanzelf gaat.

De weg van stilte gaan, zodat er alleen nog maar ruimte is en vrijheid. En daarmee weer in de wereld te staan en een spoor van de A(a)nder te ervaren. Om te leven vanuit verbondenheid met alle leven.

Datum en tijd:  Elke eerste maandag van de maand zitten in stilte 19.30- 20.45 uur (kerk open 19.00 uur)
Derde maandag van de maand wandelen 14.00- 15.45 uur
Locatie:  Lambertuskerk  
Kosten: vrijwillige bijdrage voor de koffie
Organisatie:      Graag aanmelden ivm klaarzetten van de stoelen.
Margriet Witlox, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-16094375
Aline Verbaas, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06 30648877

 top

 

OPEN KERK

Een plek om even rustig te zitten, misschien een praatje te maken als u daar zin in heeft. Of een kaarsje aan te steken voor iemand, die in uw gedachten is.
Het oudste gebouw van Vught is vanaf nu iedere woensdagmorgen open van 10 tot 12 uur. Iedereen is welkom. We willen een gastvrije plek zijn voor ieder die langs komt. U hoeft daarvoor echt geen lid van de protestante gemeente zijn.
Een kopje koffie of thee staat voor u klaar.

En als u er bent kunt u ook genieten van de regelmatige exposities in de kerk en kennisnemen van de bijzondere geschiedenis van dit gebouw en wat er nu nog zichtbaar van is. Met een papieren rondleiding kunt u zelf de weg vinden, maar natuurlijk zijn er ook gastvrouwen en -heren die wat kunnen vertellen.

Datum:    elke woensdag 
Tijd:   van 10 - 12 uur
Locatie:  Lambertuskerk 
Kosten: gratis, aanmelden niet nodig  

 top 


ETEN OP DINSDAG

Elke derde dinsdag van de maand wordt een maaltijd bereid door vrijwilligers. De koks zorgen voor lekker eten en aan een mooi gedekte tafel ontmoet u gemeenteleden en gasten van buiten de gemeente. Als u het leuk vindt, helpt u een handje mee in de keuken.

U kunt zich opgeven tot de zondag voorafgaand aan de dinsdag waarop we samen eten door uw naam te noteren in het schrift dat achterin de kerk ligt of door u op te geven bij Ella Scherpenisse, ouderling pastoraat.    

Datum:  Voorlopig afgelast ivm Corona-crisis
Tijd: 18.00 – 19.30 uur
Locatie: Lambertuskerk 
Aanmelden:   ja
Kosten:  € 7 ,- inclusief een glas wijn 
Organisatie: Ella Scherpenisse, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel 06-26926788 


 top

     
     

top

   


ASPERGEDINER

 

Het is nog niet bekend of het jaarlijkse aspergediner zal plaatsvinden. 

 

Datum:  wordt nog bekend gemaakt
Tijd: 18.00 uur borrel, 18.45 uur aan tafel
Locatie: Lambertuskerk
Kosten: € 45,-- inclusief aperitief, wijn en koffie
Organisatie: Enny Sietsma, 073-6569081, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lous de Bruijne, 073-6571980, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Sytj de Boer, 06-47120940, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

top 

 

Actueel

Nieuwe foto's

Open Kerk
wo 20 okt., 10 - 12.00 uur

 

Oosters Christelijk Leerhuis
do 21 okt., 19.45 uur

 

Lambertuspodium: Eten en Kunst
vr 22 okt., 18.00 uur

 

Nieuwsbrief 48
d.d. 7 oktober 2021

Lambertus Magazine 2021-3 (september)

 


Kloostertocht Cheveto