Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

VASTE ACTIVITEITEN

 

DE STAMTAFEL


Afbeeldingsresultaat voor krantenAan de stamtafel wordt het nieuws van de dag besproken. We weten dat we de wereldproblemen niet zullen oplossen, maar we willen ook niet achterover leunen. Iedereen draagt een onderwerp aan. Het kan genomen zijn uit de internationale politiek, uit de Nederlandse samenleving, het kan te maken hebben met het milieu of met het geestelijk leven, met sport of met kunst. Altijd ontstaan er boeiende en persoonlijke gesprekken. En om niet te zwaar op de hand te worden, sluiten we af met een rondje positief nieuws. De deelnemers wisselen. Iedereen is welkom. Kom een keertje kijken. Als je je naam op de maillijst zet, word je automatisch voor de volgende Stamtafel uitgenodigd.

  

Data: Elke derde vrijdag van de maand, behalve de zomermaanden 
eerstvolgende keer: vrijdag 16 september 2022
Tijd:        10.00 - 11.00 uur 
Locatie: Lambertuskerk
Kosten: Geen
Opgave: Jacobien Schrijvershof, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 06 17038052)

 top 

 

ZITTEN IN STILTE / WANDELEN 

Om rust en tijd voor verstilling te vinden in deze bijzondere tijd van snelle veranderingen op veel gebieden. Het leven met een pandemie en wetenschappelijke ontwikkelingen de aarde en kosmos betreffende, wat soms vertwijfeling, maar ook verwondering meebrengt, leidt de weg naar binnen. Onze innerlijke weg, een weg die ons (weer) meer in balans brengt. Wij ervaren dat in alles een goede heilige kern schuilt.
Vanuit deze stille spiritualiteit die ons aandachtig laat zijn voor ons zelf, de Ander en de naaste. In het licht van een ultieme “zinhorizon”, leidt dat onvermijdelijk tot omzien naar elkaar. Juist in een tijd waarin afstand geboden is om elkaar niet te besmetten. Een vernieuwende ervaring, die niet anders gedeeld kan worden dan door het samen te doen.
We gunnen iedereen de stilte; een plek van kracht, waar je thuis kunt zijn. De beperking en het terugtrekken in een spirituele ruimte heeft oude papieren!

Datum en tijd:  Zitten in stilte - elke eerste maandag van de maand, 19.30-20.45 uur (kerk open 19.00 uur)
Wandelen - elke derde maandag van de maand, 14.00-15.45 uur
Locatie:  Lambertuskerk  
Kosten: vrijwillige bijdrage voor de koffie
Organisatie:      Graag aanmelden ivm klaarzetten van de stoelen.
Margriet Witlox, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-16094375
Aline Verbaas, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06 30648877

 

 top

 

OPEN KERK

Een plek om even rustig te zitten, misschien een praatje te maken als u daar zin in heeft. Of een kaarsje aan te steken voor iemand, die in uw gedachten is.
Het oudste gebouw van Vught is vanaf nu iedere woensdagmorgen open van 10 tot 12 uur. Iedereen is welkom. We willen een gastvrije plek zijn voor ieder die langs komt. U hoeft daarvoor echt geen lid van de protestante gemeente zijn.
Een kopje koffie of thee staat voor u klaar.

En als u er bent kunt u ook genieten van de regelmatige exposities in de kerk en kennisnemen van de bijzondere geschiedenis van dit gebouw en wat er nu nog zichtbaar van is. Met een papieren rondleiding kunt u zelf de weg vinden, maar natuurlijk zijn er ook gastvrouwen en -heren die wat kunnen vertellen.

Datum:    elke woensdag 
Tijd:   van 10 - 12 uur
Locatie:  Lambertuskerk 
Kosten: gratis, aanmelden niet nodig  

 top

 


ETEN OP DINSDAG

Elke derde dinsdag van de maand wordt een maaltijd bereid door vrijwilligers. De koks zorgen voor lekker eten en aan een mooi gedekte tafel ontmoet u gemeenteleden en gasten van buiten de gemeente. Als u het leuk vindt, helpt u een handje mee in de keuken.

U kunt zich opgeven tot de zondag voorafgaand aan de dinsdag waarop we samen eten door uw naam te noteren in het schrift dat achterin de kerk ligt of door u op te geven bij Ella Scherpenisse, ouderling pastoraat.    

Datum:  Voorlopig afgelast
Tijd: 18.00 – 19.30 uur
Locatie: Lambertuskerk 
Aanmelden:   ja
Kosten:  € 7 ,- inclusief een glas wijn 
Organisatie: Ella Scherpenisse, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel 06-26926788 


 top    


ASPERGEDINER

 

Op maandag 16 mei jl is het jaarlijkse aspergediner gehouden. Het was een groot succes met meer dan 80 gasten.006_1.jpg

De heer Johan Busio, werkzaam als chef-kok in restaurant “Fabuleux” in de Verwerstraat in Den Bosch, zorgde voor een bijzonder culinaire avond. 

De opbrengst van het aspergediner is bestemd voor het onderhoud aan de Lambertuskerk. Deze kerk werd omstreeks 1200 gebouwd en is daarmee het oudste monument van Vught; kortom een bijzondere locatie om te genieten van een heerlijk diner en een goed glas wijn.

De organisatie was in handen van Enny Sietsma, Lous de Bruyne en Sytj de Boer.

 

top 

 

Actueel

  

wo 3 aug, 10 - 12.00 uur
Open Kerk

 

 

Lambertus Magazine 2022 - 2

 

Nieuwsbrief d.d. 28 juli 2022

 Chev