Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

VASTE ACTIVITEITEN

 


DE STAMTAFEL


Afbeeldingsresultaat voor krantenAan de stamtafel wordt het nieuws van de dag besproken. We weten dat we de wereldproblemen niet zullen oplossen, maar we willen ook niet achterover leunen. Iedereen draagt een onderwerp aan. Het kan genomen zijn uit de internationale politiek, uit de Nederlandse samenleving, het kan te maken hebben met het milieu of met het geestelijk leven, met sport of met kunst. Altijd ontstaan er boeiende en persoonlijke gesprekken. En om niet te zwaar op de hand te worden, sluiten we af met een rondje positief nieuws. De deelnemers wisselen. Iedereen is welkom. Kom een keertje kijken. Als je je naam op de maillijst zet, word je automatisch voor de volgende Stamtafel uitgenodigd.

Data: Elke derde vrijdag van de maand. Eerst volgende 18 oktober.
Tijd:        10.00 - 11.15 uur 
Locatie: Lambertuskerk
Aanmelden:  Niet nodig
Kosten: Vrijwillige bijdrage voor de koffie
Organisatie: Rennie Besselink, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 top


 

PELGRIMSPAD

Ook in 2019-2020 lopen we een deel van de pelgrims-route Amsterdam-Maastricht. We zijn gestart in Vught en lopen zuidwaarts, 3 tot 4 keer per jaar. De afstand ligt tussen de 15 en 18 kilometer, afhankelijk van het vervoer ter plekke. Soms gaan we met eigen vervoer, als het kan met het openbaar vervoer.
Per toerbeurt regelt één van ons een wandeldag, zoekt het traject, plant de vertrektijden en is onze gids. Onderweg drinken we koffie, kijken rond, praten wat en eten een boterham op een bankje. Eenvoudig concept, groot succes! Vrienden en vriendinnen zijn van harte uitgenodigd mee te wandelen.

Datum: in overleg
Tijd:  in overleg
Locatie: Lambertuskerk
Aanmelden:  Ja
Kosten: Vrijwillige bijdrage voor de koffie
Organisatie: Jelmer Wijma, 06-27438257, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 top 

KUNST VAN DE STILTE

Maandelijkse meditatieavonden in de Lambertus.

Stilte. Kunnen we stilte horen? Of lijkt dat maar zo? Wie heeft er ooit stilte gezien? Het ervaren van stilte vraagt je hoofd, gedachten leeg te maken. Als een vertrek waar alles wordt uit gehaald: de meubels, de versiering.
Alles. Een hele kunst om het zitten in stilte vol te houden. Maar zitten in stilte kan een toegang zijn tot een dieper verstaan van jezelf. Er fladderen gedachten door je hoofd als vlinders, geen zorgen, niet wegjagen. Zie de ruimte voor het Licht, voor de stilte…

Datum:        elke eerste maandag van de maand. 
Tijd:            19.30-20.45 uur (kerk open om 19.00 uur)
Locatie:       Lambertuskerk 
Kosten:        vrijwillige bijdrage voor de koffie
Organisatie: Margriet Witlox, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-16094375
                   Aline Verbaas, aline.verbaas@ziggo/nl, 073-6140134

top 

ETEN OP DINSDAG

Elke derde dinsdag van de maand wordt een maaltijd bereid door vrijwilligers. De koks zorgen voor lekker eten en aan een mooi gedekte tafel ontmoet u gemeenteleden en gasten van buiten de gemeente. Als u het leuk vindt, helpt u een handje mee in de keuken.

U kunt zich opgeven tot de zondag voorafgaand aan de dinsdag waarop we samen eten door uw naam te noteren in het schrift dat achterin de kerk ligt of door u op te geven bij Ella Scherpenisse, ouderling pastoraat.

Datum:        elke derde dinsdag van de maand
                  (uitgezonderd augustus en december)
Tijd:           18.00 – 19.30 uur
Locatie:       Lambertuskerk
Aanmelden: ja
Kosten:        € 7 ,- inclusief een glas wijn 
Organisatie: Ella Scherpenisse, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel 06-26926788 

top

CHEVETOGNEREIS

Kennismaken met Oosterse orthodoxie in België

Eén- of tweemaal per jaar worden er vanuit Vught en omgeving reizen georganiseerd naar het Belgische Chevetogne. Daar staat een Rooms Katholiek Benedictijner Klooster dat zich erop toelegt om de oecumene te bevorderen tussen de kerken uit het oosten en het westen. Daarom wordt, naast de Latijnse ritus, ook de Oosters Byzantijnse ritus gevolgd.
‘May they all be one’, was het lievelingscitaat uit het Johannesevangelie van de stichter van het klooster, Dom Lambert Beauduin.

Er staat een reis gepland voor het najaar van 2019. Bij voldoende belangstelling komt er ook een reis in het voorjaar van 2020. 

Datum: 29 november tot 1 december 
Tijd: 3 dagen
Locatie: Rooms Katholiek Benedictijner Klooster 
Kosten: € 120,00 
Organisatie:  Aline Verbaas, 073-6140134, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

top

JOODSE VIERINGEN

gesponsord door het Genootschap Nederland Israël

Chanoeka - het Joodse bevrijdingsfeest

Datum:  zondag 15 december
Tijd:  15.00-17.00 uur
Locatie:  Lambertuskerk 
Kosten: € 8,00
Organisatie:  Tzvi Marx Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 073-6579141, 06-42229139

 

Jom Atzamaoet - Israëls 72e Onafhankelijksdag

De staat Israël vandaag in morele en culturele zin

datum:  zondag 26 april
Tijd:  15.00-17.00 uur 
Locatie: Lambertuskerk 
Kosten: € 8,00
Oganisatie: Tzvi Marx Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 073-6579141, 06-42229139

 top

  

KERSTPROGRAMMA

Feestelijke middag in kerstsfeer

Elk jaar is er voor de senioren in onze gemeente een bijzondere kerstmiddag met muziek, samenzang en een meditatief gedeelte. De muziek wordt dit jaar verzorgd door Willem Visscher, Margreet Koetsier en Rieke Oosterhuis. De meditatie komt van ds. Udo Doedens.
Op verzoek kunt u met de auto worden gehaald en gebracht. Gemeenteleden ontvangen een schriftelijke uitnodiging.

Datum: vrijdag 20 december
Tijd: 14.30 uur
Locatie: Lambertuskerk
Kosten: Toegang vrij
Organisatie:  Ella Scherpenisse, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 06-26926788

top

   


ASPERGEDINER

Het jaarlijkse aspergediner zal plaatsvinden op maandag 11 mei 2020. Zoals elk jaar zal dit weer een culinair en gezellig hoogtepunt worden in onze kerk.
De heer Johan Busio heeft beloofd dat hij wederom voor ons komt koken. Tussen de gangen door kan er geluisterd worden naar mooie muziek. De opbrengst van het aspergediner is bestemd voor het onderhoud van de Lambertuskerk.

 

Datum:  maandag 11 mei 2020 
Tijd: 18.00 uur borrel, 18.45 uur aan tafel
Locatie: Lambertuskerk
Kosten: € 45,-- inclusief aperitief, wijn en koffie
Organisatie: Enny Sietsma, 073-6569081, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lous de Bruijne, 073-6571980, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Sytj de Boer, 06-47120940, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

top

 


LAMBERTUS TALENTENVEILING EN MARKT 

 

 

Een jaarlijkse traditie aan het begin van het kerkelijk seizoen in september.

Dit jaar is de markt en veiling gehouden op zaterdag 21 september 2019. Het was een zonovergoten dag, met veel bezoekers, bieders en kopers.
En een prachtige opbrengst! Aan iedereen die een bijdrage leverde: heel hartelijk dank!

Voor een korte impressie: klik hier.

Klik hier als u de catalogus  nog eens wilt inzien.

 

Een stukje geschiedenis:

De afgelopen jaren zijn er veel talenten aangeboden met een grote diversiteit. Waarbij de wandelingen, de diners, de kunst, uw creativiteit, het aanbieden van vakantiewoningen en rondleidingen in de stad of door regio ieder jaar weer terugkwamen. Doel van dit alles om samen leuke dingen te doen en elkaar hierdoor het hele jaar te ontmoeten.
De Lambertusmarkt was ook onderdeel wat erbij hoorde, diverse kraampjes met, zelfgemaakte jam en taarten, boeken, speelgoed, curiosa en een gezellig terras, tussen kerk en toren zorgde voor een goede ambiance voor de talentenveiling. In 2018 werd er voor de 10e keer een Lambertusmarkt en veiling gehouden.
De opbrengst van deze dag is voor het onderhoud van de kerk en het instandhouden van de activiteiten die daar worden ontplooid.
Een deel van de opbrengst gaat naar een lokaal, goed doel. 

Het goede doel waarvoor dit jaar een deel van de opbrengst is bestemd is het Hospice de Duinsche Hoeve te Rosmalen.

Organisatie:

Adri de Munnik, tel. 073-6843660, 06-12178037, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Sytj de Boer, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-47120940

 top

 

Actueel

Deze week:

  

wo 23 okt., 14.30 uur
Senioren bijbelkring

 

za 26 okt., 10.00 uur
Lambertustuindag

 

za 26 okt., 10.30 uur
Reis naar de Peellandbreuk


Kloostertocht Chevetogne