Kerkdiensten juli/augustus 2024

De Lambertuskerk is te vinden aan de Helvoirtseweg 5 achter de Vughtse toren. Antwoorden op vragen over o.a. vervoer, kijken via Livestream of b.v. over de bloemen in de kerk, zijn te vinden bij "Rondom de diensten".

 Welkom in de kerk

De dienst volgen via de livestream is ook mogelijk. Op 21 en 28 juli is er geen livestream.

Klik hier voor de liturgie.

 

DatumTijd:VoorgangerMusicus
 2024      
zo 21 juli 10.00 uur Pastor Rieke Mes
Collectes
Willem Visscher (orgel)
Geen livestream beschikbaar
zo 28 juli 10.00 uur Pastor Pieter Molenaar
Collectes
Cor Bezemer (piano)
Geen livestream beschikbaar
       
zo 4 aug 10.00 uur Preek van de Leek
dhr Kaastra (Zeist)
Collectes
Willem Visscher (orgel)
zo 11 aug 10.00 uur GEEN DIENST  
zo 18 aug 10.00 uur Ds. Kees Graafland (Gouda)
Collectes
Willem Visscher (orgel)
zo 25 aug 10.00 uur Pastor Mirjam Dirkx (Waspik)
Collectes
Willem Visscher (orgel)

   

 

  

Toelichting op de collectes

Tijdens de dienst wordt er twee keer gecollecteerd.

De eerste rondgang is bestemd voor de diaconie: de doelen waarvoor wordt gecollecteerd, vindt u hieronder.

De tweede rondgang is bestemd voor het college van kerkrentmeesters en komt ten goede aan het werk in onze eigen gemeente.

 

Collectetoelichting juli en augustus

zondag 21 en 28 juli collecteren we voor Algemene doelen

zondag 4 en 11 augustus collecteren we voor Colombia

In Noord-Colombia komen steeds meer toeristen om te genieten van de kust. Jaarlijks worden er  80 kansarme jongeren opgeleid voor werk in hotels,  zoals receptionist(e) of bartender of bediening, koks in restaurants of  het runnen van eigen foodtrucks. De jongeren komen uit kansarme buurten tegen de grens aan van Venezuela. De meesten zijn inheems of komen uit Venezuela. Ze leren gezonde maaltijden maken van lokale producten. Cocktails maken van koffie, tamarinde kokosnoot.  Bakken met lokale producten. Jongeren die een eigen bedrijfje willen beginnen krijgen advies en worden begeleidt door een mentor. Opleidingen variëren van 3 maanden tot 7 maanden. Er wordt ook in sommige gebieden met een mobiele kookschool gewerkt.

zondag 18 en 25 augustus collecteren we voor Stichting Leergeld

In Nederland komt 1 op de 12 kinderen uit een arm gezin. Er zijn 113 stichtingen Leergeld die zich inzetten om te streven naar gelijke kansen voor alle kinderen. Zo helpen ze  onder andere met een laptop, schoolspullen, een fiets, sportkleding, zwemles, muziekles of een verjaardagspakket.  Want als kinderen nu mee kunnen doen, tellen ze later ook mee.

 

Collectes overmaken

Zowel de kijkers van de livestream als de bezoekers van de diensten kunnen hun gaven overmaken:
Diaconie: NL91 RABO 0155 4382 98 t.n.v. Diaconie Protestante Gemeente te Vught.
College van Kerkrentmeesters: NL75RABO0175417288 t.n.v. Protestantse Gemeente te Vught. 

 

Digitaal collecteren 

Het College van Kerkrentmeesters introduceert: betalen via een QR-code. Betalen met je smartphone via QR-code is gemakkelijk en veilig.

Op de liturgie drukken we bij de verschillende collectes QR-codes af. Het enige wat u hoeft te doen is de QR-code te scannen met uw smartphone. Daarna wordt het scherm van uw bankieren-app geopend waarop u een bedrag kunt invullen. U bevestigt de betaling met uw pincode. Op deze wijze gedane betalingen kunnen ook gebruikt worden in uw belastingaangifte.

Tijdens streamingdiensten zullen we op het moment van de collecte QR-codes in beeld brengen. Met uw smartphone kunt u dan via uw tv-scherm ook bijdragen aan het werk van de diaconie en onze kerk.

Tijdens de dienst wordt ook met behulp van collectezakken gecollecteerd.

 

Onder gemeente vindt u meer zakelijke informatie.

 

 

Adres

Helvoirtseweg 5
5261 CA Vught

t: 073 657 1373

Redactie en beheer

De redactie van deze website bestaat uit:

- Gerda Scherphof ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
- Jane de Vries ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Website: emma-design

Voor reacties op de inhoud van deze website, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het beheer van deze website valt onder de verantwoordelijkheid van de kerkelijke gemeente, de rechtspersoon is de Protestantse Gemeente te Vught. Het bestuur van de kerkelijke gemeente is de kerkenraad, waarin alle ambtsdragers zitting hebben.