Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

LEZINGEN EN CURSUSSEN 2019

 

CATECHESEPROJECT VOOR JONGEREN

Naast school en sport en muziek en nog zoveel anders is er ook nog kerk. School is er om te leren, sport voor de conditie en een heleboel andere dingen zijn er voor het plezier. Waar de kerk voor is? Misschien voor al die dingen bij elkaar. Het heeft niet zoveel zin om te leren en te sporten en plezier te maken als je niet gelooft dat het belangrijk is om die dingen te doen, dat het goed is om te leven. In de kerk gaat het over de vraag: waarom is het goed om te leven?


Dit jaar wil ik acht keer met jullie bijeenkomen in de Lambertuskerk om te praten over de vraag ‘waarom is het goed om te leven?’ Ik wilde dat doen voorafgaand aan Pasen, Pinksteren, het einde van het kerkelijk jaar en Kerst. Daarnaast wilde ik vier uitstapjes maken naar interessante ‘kerkelijke’ plekken in de buurt. Doen jullie mee? Omdat er niet heel veel kinderen en jongeren in de Lambertuskerk zijn, stel ik geen leeftijdsgrens. Iedereen vanaf de bovenbouw van de basisschool is welkom 

Dit is het programma:

3 Eeuwigheidszondag
    dinsdag 12 november. Hoe verdrietig is de dood?
    dinsdag 19 november. De begraafplaats versieren.
    zondag 24 november. Na de dienst excursie Begraafplaats Ouwerkerk.
4 Kerst
    dinsdag 10 december. Zoeken naar licht.
    dinsdag 17 december. Het licht zoekt jou.
    zondag 29 december. Na de dienst excursie kerststal.

De avonden zijn van 19.00 – 20.00 uur in de Lambertuskerk in Vught.
Meld je aan bij ds. Udo Doedens, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 073-7859066.

 top

Actueel