VASTE ACTIVITEITEN

 

De Stamtafel

stamtafel.jpeg

Aan de stamtafel wordt het nieuws van de dag besproken. We weten dat we de wereldproblemen niet zullen oplossen, maar we willen ook niet achterover leunen. Iedereen draagt een onderwerp aan. Het kan genomen zijn uit de internationale politiek of uit de Nederlandse samenleving. Het kan te maken hebben met het milieu of met het geestelijk leven, met sport of met kunst. Altijd ontstaan er boeiende en persoonlijke gesprekken. En om niet te zwaar op de hand te worden, sluiten we af met een rondje positief nieuws. De deelnemers wisselen. Iedereen is welkom. Kom een keertje kijken. Als je je naam op de maillijst zet, word je automatisch voor de volgende Stamtafel uitgenodigd.

Data: Elke derde vrijdag van de maand
Tijd:        10.00 - 11.00 uur 
Locatie: Lambertuskerk
Kosten: Geen
Opgave: Jacobien Schrijvershof, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 06 17038052)

 

Zitten in Stilte

Stilte in en na de vakantie, - Werkelijke religie is de voltrekking van ons leven

Zitten we gevangen in onze ‘bubbel’ of is er onder het gewone alledaagse bewustzijn, toch een spiritueel besef? Het gejaagde ík, mij en mijn’, dat door de zintuigen verknoopt is met de zichtbare wereld, komt tot rust in gebed en meditatie.
Juist door de weg naar binnen te gaan, de weg naar transcendentie, rust je jezelf toe om de weg naar buiten te gaan, de verantwoording nemend voor je leven en de medemens. Zo voert zij naar het handelen en is zij de grondslag van ethiek van de liefde. Deze weg voert je uit de verdieping van de immanentie van liefde terug naar de wereld en de verantwoordelijkheid voor de wereld, uit liefde, uit solidariteit. In iedere religie ligt een mystieke kern ten grondslag; het mysterie van -liefde-, door onze diepe verbondenheid met al wat is en het ervaren van het ontzagwekkende levensgeheim.
Dan kan er verbijstering zijn, dat er in deze onbegrijpelijke, morsige wereld, zoiets als liefde bestaat. Dit houdt een omkering van perspectief in.

Datum:  Elke eerste en derde maandag van de maand. 
Tijd: 19.30-20.45 uur (kerk open 19.00 uur)
Locatie:  Lambertuskerk  
Kosten: Vrijwillige bijdrage 
Organisatie:     

Graag aanmelden ivm klaarzetten van de stoelen.
Aline, Margriet en Mariette. 06 30648877, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wil je op de hoogte blijven of ook eens komen, laat dat graag weten en krijg je van tevoren een mailtje.

 

 

Open Kerk

Een plek om even rustig te zitten, misschien een praatje te maken als u daar zin in heeft. Of een kaarsje aan te steken voor iemand, die in uw gedachten is.
Het oudste gebouw van Vught is iedere woensdagmorgen open van 10 tot 12 uur. Iedereen is welkom. We zijn een gastvrije plek voor ieder die langs komt. U hoeft daarvoor geen lid van de protestante gemeente te zijn.
Een kopje koffie of thee staat voor u klaar.

Als u er bent kunt u ook genieten van de regelmatige exposities in de kerk en kennisnemen van de bijzondere geschiedenis van dit gebouw en wat er nu nog zichtbaar van is. Met een papieren rondleiding kunt u zelf de weg vinden, maar natuurlijk zijn er ook gastvrouwen en -heren die wat kunnen vertellen.

Datum:    elke woensdag 
Tijd:   van 10 - 12 uur
Locatie:  Lambertuskerk 
Kosten: gratis, aanmelden niet nodig   
 

  


Aspergediner 2023

 

Op maandag 15 mei vond het traditionele Aspergediner voor de 16e maal in de Lambertuskerk plaats. Het was een bijzonder culinaire avond, die evenals voorgaande jaren verzorgd werd door topkok Johan Busio.006_1.jpg
Muzikale omlijsting was, op veler verzoek, verzorgd door het blazerskwintet Fohkes.

De avond was een groot succes met een opbrengst van € 1800 voor het onderhoud van onze kerkgebouw.

Organisatie:
Enny Sietsma (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) 06-22394986
Sytj de Boer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) 06-47120940
Lous de Bruijne (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) 06-33708801

 

 

Adres

Helvoirtseweg 5
5261 CA Vught

t: 073 657 1373

Redactie en beheer

De redactie van deze website bestaat uit:

- Gerda Scherphof ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
- Jane de Vries ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Website: emma-design

Voor reacties op de inhoud van deze website, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het beheer van deze website valt onder de verantwoordelijkheid van de kerkelijke gemeente, de rechtspersoon is de Protestantse Gemeente te Vught. Het bestuur van de kerkelijke gemeente is de kerkenraad, waarin alle ambtsdragers zitting hebben.