VASTE ACTIVITEITEN

 

De Stamtafel

stamtafel.jpeg

Aan de stamtafel wordt het nieuws van de dag besproken. We weten dat we de wereldproblemen niet zullen oplossen, maar we willen ook niet achterover leunen. Iedereen draagt een onderwerp aan. Het kan genomen zijn uit de internationale politiek, uit de Nederlandse samenleving, het kan te maken hebben met het milieu of met het geestelijk leven, met sport of met kunst. Altijd ontstaan er boeiende en persoonlijke gesprekken. En om niet te zwaar op de hand te worden, sluiten we af met een rondje positief nieuws. De deelnemers wisselen. Iedereen is welkom. Kom een keertje kijken. Als je je naam op de maillijst zet, word je automatisch voor de volgende Stamtafel uitgenodigd.

Data: Elke derde vrijdag van de maand, behalve in de zomermaanden
eerstvolgende vr 18 augustus 2023
Tijd:        10.00 - 11.00 uur 
Locatie: Lambertuskerk
Kosten: Geen
Opgave: Jacobien Schrijvershof, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 06 17038052)

 

 

“Binnen in me zit een hele diepe put. En daarin zit God. Soms kan ik erbij. Maar vaker liggen er stenen en gruis voor die put, dan is God begraven. Dan moet hij weer worden opgegraven”.
Etty Hillesum

De naam van de stilte, zitten in stilte

“Wie ben ik”, vroeg Mozes aan de Eeuwige….

In de stilte van de woestijn, in bedekte termen, in mysterieuze woorden, openbaart zich iets van een geheim. De Godsnaam, die in de joodse godsdienst niet uitgesproken wordt. Maar wie is dat “ik” dan? Kan ik, net als Mozes, in de stilte meer te weten komen? Ken ik het misschien, al zit het heel diep van binnen verborgen in mij, in een diepe put begraven met stenen en gruis erop? Door de poort van ons hart steeds weer schoon te vegen van het lawaai buiten ons en in onszelf, kunnen we dit mysterie, dit stille geheim koesteren. De stilte in ons toelaten. En die stilte laten spreken. Om het stille geschreeuw, bedolven onder gruis en stenen te kunnen horen.

Dan komt de ervaring door in die stilte te zijn, dat er ontmoetingen zijn, met: jezelf, de ander van ver en dichtbij, de teksten en het Onnoembare. Die verbondenheid leert je de weg naar mededogen te gaan.
Van harte welkom om in een groep samen in stilte te zijn.

Datum:  Elke eerste en derde maandag van de maand. 
Tijd: 19.30-20.45 uur (kerk open 19.00 uur)
Locatie:  Lambertuskerk  
Kosten: vrijwillige bijdrage voor warmte en thee
Organisatie:      Graag aanmelden ivm klaarzetten van de stoelen.
Margriet Witlox, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-16094375
Aline Verbaas, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06 30648877

 

 

Open kerk

Een plek om even rustig te zitten, misschien een praatje te maken als u daar zin in heeft. Of een kaarsje aan te steken voor iemand, die in uw gedachten is.
Het oudste gebouw van Vught is vanaf nu iedere woensdagmorgen open van 10 tot 12 uur. Iedereen is welkom. We willen een gastvrije plek zijn voor ieder die langs komt. U hoeft daarvoor echt geen lid van de protestante gemeente zijn.
Een kopje koffie of thee staat voor u klaar.

En als u er bent kunt u ook genieten van de regelmatige exposities in de kerk en kennisnemen van de bijzondere geschiedenis van dit gebouw en wat er nu nog zichtbaar van is. Met een papieren rondleiding kunt u zelf de weg vinden, maar natuurlijk zijn er ook gastvrouwen en -heren die wat kunnen vertellen.

Datum:    elke woensdag 
Tijd:   van 10 - 12 uur
Locatie:  Lambertuskerk 
Kosten: gratis, aanmelden niet nodig   
 

  


Aspergediner 2023

006_1.jpg

Op maandag 15 mei vond het traditionele Aspergediner al weer voor de 16e maal in de Lambertuskerk plaats. Het was  weer een bijzonder culinaire avond, die evenals voorgaande jaren verzorgd werd door topkok Johan Busio.
Muzikale omlijsting was, op veler verzoek, weer verzorgd door het blazerskwintet Fohkes.

De avond was een groot succes met een opbrengst van € 1800 voor het onderhoud van onze kerkgebouw.
Organisatie:
Enny Sietsma (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) 06-22394986
Sytj de Boer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) 06-47120940
Lous de Bruijne (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) 06-33708801

 

 

Adres

Helvoirtseweg 5
5261 CA Vught

t: 073 657 1373

Redactie en beheer

De redactie van deze website bestaat uit:

- Gerda Scherphof ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
- Jane de Vries ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Website: emma-design

Voor reacties op de inhoud van deze website, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het beheer van deze website valt onder de verantwoordelijkheid van de kerkelijke gemeente, de rechtspersoon is de Protestantse Gemeente te Vught. Het bestuur van de kerkelijke gemeente is de kerkenraad, waarin alle ambtsdragers zitting hebben.