KUNST IN DE LAMBERTUSKERK 2015

 

In de nissen van het hoogkoor, de eigenlijke kerkruimte van de huidige Lambertuskerk, worden vaak kunstwerken geëxposeerd.

Tentoonstellingen:

 

 

 

 

Hanneke Gommers 

In de feestelijke periode van Kerst en de jaarwisseling zullen de wanden van de Lambertuskerk voor u feestelijk versierd worden met grote schilderijen. Na de herfsttaferelen volgen nu de interexpressies van de Vughtse kunstenares Hanneke Gommers. Zij woont en werkt in haar huis Halse Barrier, een plek vol inspiratie, met weiland, bomen, vee en de Essche stroom die sinds kort meanderend door het landschap gaat. Haar werken zijn hierdoor geïnspireerd. Hanneke Gommers heeft een snelle en treffende penseelvoering; vlot en ervaren zet ze haar vormen neer en laat de kleuren spreken. Deze expositie blijft hangen tot eind januari.

 

top

 

Ank Bolier

Mijn schilderen: is een eeuwige poging in het Nu te zijn, mee te stromen met het leven, de gevoelens van dat moment op een expressieve manier te tonen. 

Deze manier van werken past ook heel goed bij dementerenden: elke donderdagochtend schilderen we in Huize Elisabeth, dementerenden en enkele familieleden van hen genieten van kleur en eigen stijl, zonder stress voor resultaat samen schilderen, kleuren kiezen en mengen en glimlachen vanwege de verrassing die we dan zien, geen lastig zoeken naar woorden meer.

Ik schilder sedert 30 jaar samen met verschillende kunstenaars, en met vrienden in collectief TOENK. Toenk is letterlijk het geluid van de kwast op het doek bij het maken van, de laatste, stevige notities in verf. 

Mijn schilderijen zullen van begin juli tot begin september 2015 in uw mooie kerk te zien zijn! 

www.ankdevries.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

top 

 

Carla Weijers

Expositie van 11 mei tot half juni. 

Carla Weijers, woonachtig te Vught, maakt deel uit van het KOV,  het Kunstenaarsoverleg Vught, zie website  www.kunstenaarsoverlegvught.nl. 

Zij werkt op grote doeken met acrylverf, meestal abstract. De verfstreek Is grof en de kleur, hoe teer ook, is de hoofdzaak. Als het gevecht met de verf is beëindigd, moet het de fantasie van de beschouwer ruimte geven. Om zelf in te vullen, af te maken. De inspiratie komt vaak uit de natuur of wordt opgewekt door opdrachtgevers en hun omgeving en hebben uiteindelijk een rustige uitstraling. www.carlaweijers.nl

 

top 

 

Keetje Lindner 

Exposeert vanaf half-maart.

Mijn werk staat in de realistisch traditie. Aanleidingen voor een tekening vind ik in de weidsheid van een landschap. Of de lichtval in een bos, een laantje, de bosrand. De tekeningen ontstaan in mijn atelier en zijn weerspiegelingen van een bepaalde plek. Al tekenend vallen beeld en gevoel samen. Verzonken in de tekening kom ik bij de essentie.

De laatste jaren werk ik bij voorkeur met simpele materialen. Papier, potlood, houtskool of grafiet, soms aangevuld met kleurpotlood of pastelkrijt. De huid van het papier met z’n specifieke structuur wordt zichtbaar door de manier waarop het materiaal het papier raakt.

 top

 

Patrick Tönjes

De Vughtse fotograaf Patrick Tönjes exposeert in januari en februari 2015 in de Lambertuskerk. 

Patrick fotografeert al 37 jaar diverse onderwerpen, waarbij natuur, dieren en landschappen wel de belangrijkste inspiratiebronnen blijven. Tijdens zijn vele reizen met de familie wordt regelmatig stilgestaan om het natuurschoon vast te leggen. De foto’s die nu te zien zijn in de Lambertus-kerk, zijn o.a. gemaakt in IJsland (ijsschotsen), Taiwan (ficus bomen) en Namibië (interieur van huizen in Kolmanskop). Ook zwart-witfoto’s van een Banyan tree (Hawaii) en Nederlandse populieren zijn te zien. In de huidige expositie ligt de nadruk op stilte, vorm en kleur, waarbij de kijker helemaal vrij wordt gelaten om daaraan betekenis te geven of niet. 

De foto’s zijn professioneel afgedrukt op aluminium (dibond) met een 3mm acryllaag, en zijn allemaal voorzien van een aluminium ophangframe. De foto’s zijn tevens te koop.

Belangstellenden kunnen Patrick bereiken via telefoonnummer 073-6561459, of via zijn website: www.ffffotos.nl en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

  

top 

  

Vorige tentoonstellingen

2009
2010
2011
2012
2013
2014

 

 

 

Adres

Helvoirtseweg 5
5261 CA Vught

t: 073 657 1373

Redactie en beheer

De redactie van deze website bestaat uit:

- Gerda Scherphof ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
- Jane de Vries ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Website: emma-design

Voor reacties op de inhoud van deze website, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het beheer van deze website valt onder de verantwoordelijkheid van de kerkelijke gemeente, de rechtspersoon is de Protestantse Gemeente te Vught. Het bestuur van de kerkelijke gemeente is de kerkenraad, waarin alle ambtsdragers zitting hebben.