Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

KERKDIENSTEN MEI/JUNI 2019

De Lambertuskerk is te vinden aan de Helvoirtseweg 5 achter de Vughtse toren.

 

datum 

aanvangstijd 

voorganger 

     
zo 26 mei 10.00 uur Ds. U. Doedens
Afscheid van Johanna van Dijk
als lid van de kunstcommissie
Muziek: Willem Visscher (orgel)
Collectes: diaconaal doel: Inloopschip
& Lambertuskerk en gemeente
Kindernevendienst
zo 2 juni 10.00 uur Mevr. Ds. Ch. Schaap (Waalwijk)
Muziek: Willem Visscher (orgel)
Collectes: diaconaal doel: Stichting met je hart
& Lambertuskerk en gemeente
Kindernevendienst
zo 9 juni 10.30 uur Pinksteren
Dienst in de kapel van Reinier van Arkel,
Zorgpark Voorburg
Ds. U. Doedens
Muziek: Cor Bezemer (piano)
m.m.v. de cantorij o.l.v. Margreet Koetsier
zo 16 juni 10.00 uur Ds. P. van Helden ('s Hertogenbosch)
Muziek: Cor Bezemer (piano)
Collectes: diaconaal werk 
& Lambertuskerk en gemeente
Kindernevendienst
zo 23 juni 10.00 uur Ds. U. Doedens
Muziek: Bart van Schaijk (piano)
Collectes: diaconaal doel: St. Vluchteling
& Lambertuskerk en gemeente
Kindernevendienst en basiscatechese
zo 30 juni 10.00 uur Ds. U. Doedens
Viering Heilig Avondmaal
Muziek: Willem Visscher (orgel)
Collectes: diaconaal doel: St. Jarige Jop
& Lambertuskerk en gemeente
Kindernevendienst
     

Elke zondag is er om 10.30 uur een dienst in de kapel van Reinier van Arkel.     

 

BIJ DE DIENSTEN


In de Lambertuskerk staan de paaszondagen dit jaar in het teken van ‘de Toren’. Johanna van Dijk van de Kunstcommissie heeft in samenwerking met het Vughts museum in de periode tussen Pasen en Pinksteren in de Lambertuskerk een tentoonstelling georganiseerd rond de Lambertustoren. De in het oog lopende toren uit het begin van de 16e eeuw is vaak door kunstenaars vastgelegd. Een aantal schilderijen, prenten en tekeningen van de toren zal in onze kerk te zien zijn. In de diensten staan we stil bij de rol die torens in de Bijbel spelen.

Op 26 mei, nemen we in de dienst afscheid van Johanna van Dijk als lid van de Kunstcommissie. Meer dan twintig jaar lang heeft Johanna aandacht gevraagd voor kunst en kunstenaars in de Lambertusgemeente. De Torententoonstelling besluit die periode.
We kijken terug op mooie projecten uit het verleden en lezen passages uit de Bijbel waarin God en zijn Woord met torens worden vergeleken.

top

 

VOORBEREIDING KERKDIENST

Zowel voorgangers als kerkgangers gaan met bepaalde verwachtingen naar de zondagse dienst. Die verwachtingen zijn gevormd door vaak jarenlange ervaringen met luisteren, zingen, bijbellezen en deelnemen aan kerkdiensten. Voor mij als voorganger en voor u als kerkganger is het misschien aardig om iets van elkaars verwachtingen te horen. Dat kan tijdens bijeenkomsten waarin we ons gezamenlijk buigen over de bijbelteksten en liederen van de aanstaande zondag.
Doet u mee? De eerste bijeenkomst is op maandag 17 juni. We bespreken dan de dienst van zondag 23 juni. Vanaf zondag 23 juni is het in de kerk zomertijd. Dat is niet synoniem aan komkommertijd of vakantietijd. We worden opgeroepen om te bedenken dat in Jezus en door de Geest de Grote Zomer is aangebroken. Schriftlezingen gedurende die periode gaan vaak over het heiligen van je leven. Dat is één van de thema’s in de Eerste brief aan de Thessalonicenzen die we in de zomermaanden willen lezen, gelijk op met evangelielezingen uit Lucas. Op 23 juni beginnen we met 1 Thessalonicenzen 1 en Lucas 8: 26-39.

Wilt u het laten weten als u van plan bent te komen?

Datum: maandag 17 juni
Tijd:     11 - 12.30 uur
Organisatie: ds. Udo Doedens, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 073-7859066 

 top

TOELICHTING BIJ DE COLLECTES VAN DE DIACONIE 

26 mei Het Inloopschip


Dak- en thuislozenopvang ‘het Inloopschip’ van de Maatschappelijke Opvang Den Bosch kent van oudsher twee groepen: daklozen en thuislozen. Daklozen zijn mensen die geen onderdak hebben en gebruik maken van de dag- en nachtopvang van het Inloopschip. Het Inloopschip biedt deze mensen bed, bad, brood en begeleiding. Thuislozen zijn mensen die de dagopvang bezoeken, zij hebben een eigen woning en een inkomen. Zij gebruiken de inloopvoorziening om gebruik te maken van faciliteiten als voeding, drinken, telefoon, computer etc. Ook maken zij gebruik van begeleiding van woonbegeleiders en maatschappelijk werkers. 

 

  top

 Onder gemeente vindt u meer zakelijke informatie.