Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

KERKDIENSTEN NOVEMBER/DECEMBER 2020

De Lambertuskerk is te vinden aan de Helvoirtseweg 5 achter de Vughtse toren.

 

Datum:            Tijd:            Voorganger:                       
zo 29 nov. 10.00 uur Mevr. Ds. R. van Andel (Roermond)
Eerste Advent 
Kindernevendienst, basiscatechese, jeugdkapel 
Willem Visscher
Collectes: zie hieronder
zo 6 dec 10.00 uur Mevr. Ds. R. van Andel (Roermond) 
Tweede Advent
Willem Visscher (orgel)
zo 13 dec 10.00 uur Ds. U. Doedens
Derde Advent
Cor Bezemer (piano)
zo 20 dec 10.00 uur Ds. U. Doedens
Vierde Advent
Willem Visscher (orgel)
do 24 dec 22.00 uur Ds. U. Doedens
Kerstnachtdienst
Willem Visscher (orgel)
vr 25 dec 10.00 uur Ds. U. Doedens
Kerstmorgen
Bart van Schaijk (piano)
zo 27 dec 10.00 uur Mevr. Dr. R. Mes Willem Visscher (orgel)

 

De liturgie van de dienst van 29 november vindt u hier.

Aanmelding:

Aanmelden voor de dienst kan tot vrijdag 17.00 uur voorafgaande aan de zondag liefst per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Iedereen die zich voor vrijdag 17 uur aanmeldt, wordt teruggemaild, aanmeldingen die later binnenkomen (zeker op zaterdag) worden niet altijd meer gezien en krijgen dan dus ook geen mail en hebben in principe geen plek.

Eventuele telefonische informatie via: 06-17038052

Live-stream: https://www.youtube.com/channel/UCdqxxlrajCAgBGrt5m04Gyg

 

Toelichting op de diensten

Collecten:

We collecteren weer in de kerk…
… maar zowel de kijkers van de livestream als de bezoekers van de diensten kunnen hun gaven ook overmaken: Diaconie: NL91 RABO 0155 4382 98 t.n.v. Diaconie Protestante Gemeente te Vught.
College van Kerkrentmeesters: NL75RABO0175417288 t.n.v. Protestantse Gemeente te Vught.

 

Diaconale actie voor Moldavië

Moldavië is het armste land van Europa. De coronapandemie heeft daar extra impact. Veel kostwinners werken in het buitenland. Tijdens de lockdown mochten ze de grenzen niet over, met grote financiële gevolgen van dien. Hoewel Moldavië een rijke bodem heeft en een flink deel van zijn inkomsten uit de landbouw haalt, is er dit jaar weinig regen gevallen. Hierdoor zijn de oogsten schraal en is de prijs van voedsel in de winkels gestegen. Gepensioneerden hebben maar zo’n €50,- per maand te besteden. Met de opbrengsten van hun moestuinen vullen zij normaal gesproken hun inkomen aan, maar dat was dit jaar niet goed mogelijk. Nu de winter voor de deur staat, zijn er nauwelijks reserves.

BRABANT VOOR MOLDAVIË, een initiatief van Kerk in Actie in Noord-Brabant, gaat geld inzamelen om voedselpakketten te kopen voor de getroffenen. In de betrokken kerken zal in december acaciahoning worden verkocht afkomstig uit Moldavië. De honing is door microkredieten (en door bijen) tot stand gekomen en verpakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Een pot van 490 gram hoge kwaliteit acaciahoning kost € 7,95 (€1,50 voor Moldavië). Als u honing wilt bestellen dan kunt u mij mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of appen: 0654900224. Mensen die de kerkdiensten bijwonen kunnen intekenen via een formulier dat in de kerk zal komen te liggen.

 

Toelichting collectes november

Eerste helft van de maand: JOP (Jeugdwerk Protestantse Kerk) voor de actie ‘Opvoeden doe je niet alleen’. Opvoeden is niet alleen de taak van de ouders, dat is wat veel ouders ervaren bij het opvoeden van hun kind of kinderen. Een geloofsgemeenschap kan ook van belang zijn. JOP heeft materialen ontwikkeld om geloofsgesprekken met kinderen te kunnen voeren. De rol van vaders in de opvoeding van het kind of kinderen wordt extra uitgelicht.

Tweede helft van de maand: stichting Kifaia
Deze Nederlandse stichting is in 1999 opgericht door onder andere Anja Meulenbelt en steunt mensen met een ziekte of handicap in Gaza. In samenwerking met Palestijnse professionals verleent Kifaia haar steun via PMRS (Palestinian Medical Relief Society). De omstandigheden waarin medische hulp verleend wordt is door de politieke situatie buitengewoon complex en soms ronduit erbarmelijk. Stichting Kifaia kiest er bewust voor haar financiële steun niet te oormerken, maar de besteding aan de PMRS over te laten, waarvoor deze elk jaar verantwoording aflegt. Naast deze financiële steun geeft Kifaia lezingen, film- en multimediavertoningen aan de Nederlandse bevolking om hen te informeren over de impact van de blokkades op het leven van de inwoners van Gaza. Het bestuur is onbezoldigd, werkt met vrijwilligers en ambassadeurs. Er zijn geen medewerkers op de loonlijst. Door deze werkwijze worden de onkosten laag gehouden en zo gaat het overgrote deel van de giften naar de medische zorg.


Uw bijdragen kunt u op de rekening van de Diaconie storten (zie hierboven). Het vermelden van het collectedoel bij de overboekingen is van belang.

 top

 

   

Dienst in de Lambertuskerk

We hebben natuurlijk nog altijd te maken met de “Corona”- regels, dus ook de kerkdiensten zijn anders dan normaal. Om te beginnen mogen we maar met maximaal 30 mensen samenkomen. We kunnen dus de komende tijd helaas nog niet met de hele gemeente samenkomen. Hoe we daar mee omgaan leest u verderop.
De kerkenraad heeft een “gebruiksplan kerkgebouw” opgesteld; hierin staat hoe we de kerk in Corona-tijd gebruiken en welke regels we hiervoor hebben opgesteld. Dit plan komt op de website van de kerk te staan en een papieren exemplaar komt in de kerk ter inzage te liggen.
Hoe gaat het in de praktijk bij de kerkdiensten?

Gemeenteleden die op zondag naar de kerkdienst willen komen, melden zich hiervoor aan, uiterlijk vrijdag 17.00 uur voorafgaand aan de zondagse dienst. Dit kan telefonisch (06-17038052) of schriftelijk via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Na aanmelding ontvangt u bericht of u kunt komen; als dat het geval is, ontvangt u een nummer van de gereserveerde plaats.
U komt alleen naar de dienst als u geen verschijnselen heeft die op Coronagriep kunnen wijzen; als u geplaatst bent en u kunt toch niet komen, hoeft u zich niet af te melden.
Na aankomst in de kerk hangt u uw jas op (op het garderoberek dat bij de ingang staat), desinfecteert u uw handen en gaat u zitten op de aan u toegewezen plaats. Bij het lopen dient u een mondkapje te dragen.
In de kerk volgen we de bekende RIVM maatregelen zoals het 1,5 m afstand houden, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden etc.
Samen zingen/neuriën is helaas niet toegestaan.

We willen u vragen om niet op het laatste moment bij het kerkgebouw aan te komen, om opstopping bij de voordeur te voorkomen.
We willen u vragen om niet binnen te blijven napraten na de dienst. Op de parkeerplaats kan het wel.
De kerkdienst wordt via de livestream uitgezonden (beeld en geluid); de “thuisblijvers” kunnen dan thuis de dienst meevieren.
Ondanks deze beperkingen vinden we het waardevol dat we weer diensten kunnen houden. Hopelijk vindt u dat ook! Als u vragen of opmerkingen heeft, mag u Jacobien Schrijvershof, ds. Udo Doedens of Hanneke Deinum benaderen.

De kerkenraad

top

 

Onder gemeente vindt u meer zakelijke informatie.

 

 

Actueel

Nieuwe foto's

 

zo 29 nov. 13.30 - 16.30 uur
Open kerk: expositie Corrie Meij

 

Nieuwsbrief 24 d.d. 12 november 2020

 


het Lambertus Magazine


Kloostertocht Cheveto