Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

KERKDIENSTEN OKTOBER 2020

De Lambertuskerk is te vinden aan de Helvoirtseweg 5 achter de Vughtse toren.

 

Datum:            Tijd:            Voorganger:                       
zo 4 okt. 10.00 uur* ds. Udo Doedens Willem Visscher (orgel)
Collectes, zie hieronder
zo 11 okt. 10.00 uur* ds. Udo Doedens Cor Bezemer (piano)
kindernevendienst, basiscatechese, jeugdkapel
Collectes, zie hieronder
zo 18 okt. 10.00 uur* pastor Wim Gilsing (Doesburg)  Jacques van den Dool (orgel)
Collectes, zie hieronder
zo 25 okt. 10.00 uur* ds. Dirk-Jan Bierenbroodspot (Den Bosch)   Willem Visscher (orgel)
Collectes, zie hieronder


*Aanmelden voor de dienst liefst de donderdag tevoren bij de scriba, Jacobien Schrijvershof, liefst per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefonisch kan ook: 06-17038052

Live-stream: https://www.youtube.com/channel/UCdqxxlrajCAgBGrt5m04Gyg

 

Toelichting op de diensten

Op 4 en 11 oktober keren we weer terug naar het Mattheüsevangelie dat we, volgens het rooster, de afgelopen tijd zijn gevolgd. De twee gelijkenissen die we achtereenvolgens te horen krijgen hebben iets beklemmends. Tenminste, als je je identificeert met de pachters die een wijnboer van zijn wijngaard beroven (Mt 21:33 ev) en met de mensen die op een bruiloft zijn genodigd, maar niet komen opdagen (Mt 22). Maar met dat soort mensen identificeer je je toch niet? Of wel? Maar waarom dan? ‘De maaltijd is bereid, de ossen en gemeste beesten zijn geslacht en alles is gereed’ (22:4). Dan ben je toch niet wijs als je de uitnodiging niet accepteert? Dat is zo, maar wat betekent ‘de uitnodiging accepteren’? Ligt daar niet de grootste vraag als we de gelijkenissen overdenken?

 

Collecten:

We collecteren weer in de kerk…
… maar zowel de kijkers van de livestream als de bezoekers van de diensten kunnen hun gaven ook overmaken: Diaconie: NL91 RABO 0155 4382 98 t.n.v. Diaconie Protestante Gemeente te Vught.
College van Kerkrentmeesters: NL75RABO0175417288 t.n.v. Protestantse Gemeente te Vught.

Toelichting collectes oktober
De eerste twee weken van oktober collecteren we voor Stichting COME (Communication Middle East). Jaarlijks organiseert deze in Leiden gevestigde stichting een 11 daagse dialoogseminar. Deze wordt in Cyprus gehouden met 30 deelnemers, Israëli’s en Palestijnen in de leeftijd tussen de 20 en 35 jaar. Met dialoogsessies wil men de vooroordelen wegnemen en de onderlinge relatie verbeteren. Door COVID-19 hebben de bijeenkomsten dit jaar niet plaats kunnen vinden. Zodra de situatie het toelaat wil de stichting de draad weer oppakken.

De laatste 2 weken van oktober collecteren we naar aanleiding van de Wereldvoedseldag voor Rwanda. Kerk in Actie ondersteunt het werk van zusters die allerlei projecten opzetten in Rwanda om ervoor te zorgen dat er voldoende voedsel is. Bij een voorbeeldboerderij krijgen boeren educatie over het telen van groenten en over dierenwelzijn. Met uw geld kunnen er bijvoorbeeld bomen aangeschaft worden om een bomenkwekerij te beginnen. 70% van de bevolking in Rwanda is werkzaam in de landbouwsector door deze effectiever te maken zal de voedselnood minder worden en zullen er kansen ontstaan bij de kinderen van de boerengezinnen.

Uw bijdragen kunt u op de rekening van de Diaconie storten (zie hierboven). Het vermelden van het collectedoel bij de overboekingen is van belang.

 top

 

Gebruiksplan 
Vanaf 1 juli mogen kerken hun deuren weer openen. Wij zijn daarom blij dat wij u vanaf zondag 5 juli weer kunnen verwelkomen bij de kerkdiensten in de Lambertuskerk. Helaas gaat dat niet meer zo gemakkelijk als voorheen. Voor alle noodzakelijke informatie en instructies voor het aanmelden voor een kerkdienst, maar daarnaast ook richtlijnen voor het gebruik van het kerkgebouw voor andere doeleinden, klik hier voor het gebruiksplan.

We zorgen er graag voor dat iedereen kan genieten van de diensten op een veilige manier. Daarvoor is het van belang dat alle RIVM maatregelen worden nageleefd en dat u altijd de aanwijzingen van vrijwilligers opvolgt.

  top

   

Weer dienst in de Lambertuskerk!

We hebben natuurlijk nog steeds te maken met de “Corona”- regels, dus ook de kerkdiensten zullen anders zijn dan normaal. Om te beginnen kunnen we in ons kerkgebouw met maximaal 30 mensen samenkomen, anders kunnen we de 1,5 meter regel niet waarborgen. We kunnen dus de komende tijd helaas nog niet met de hele gemeente samenkomen, hoe we daar mee omgaan leest u verderop.
De kerkenraad heeft een “gebruiksplan kerkgebouw” opgesteld; hierin staat hoe we de kerk in Corona-tijd gebruiken en welke regels we hiervoor hebben opgesteld. Dit plan komt op de website van de kerk te staan en een papieren exemplaar komt in de kerk ter inzage te liggen.
Hoe gaat het in de praktijk bij de kerkdiensten?

Gemeenteleden die op zondag naar de kerkdienst willen komen, melden zich hiervoor aan, uiterlijk donderdagavond voorafgaand aan de zondagse dienst. Dit kan telefonisch (073-6567438) of schriftelijk via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) bij Jacobien Schrijvershof, scriba.

Na aanmelding ontvangt u bericht van de scriba of u wel of niet kunt komen; als u kunt komen, ontvangt u een nummer van de gereserveerde plaats.
U komt alleen naar de dienst als u geen verschijnselen heeft die op Coronagriep kunnen wijzen; als u al geplaatst bent en u kunt toch niet komen, hoeft u zich niet af te melden.
Na aankomst in de kerk hangt u uw jas op (op het garderoberek wat bij de ingang staat) en desinfecteert u uw handen en gaat zitten op de aan u toegewezen plaats.
In de kerk volgen we de bekende RIVM maatregelen zoalshet 1,5 m afstand houden, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden etc.
Samen zingen/neuriën is helaas niet toegestaan.

We willen u vragen om niet op het laatste moment bij het kerkgebouw aan te komen, om opstopping bij de voordeur te voorkomen.
We willen u vragen om niet te blijven napraten na de dienst;bij elkaar in de tuin een kopje koffie drinken is een goed alternatief.
De kerkdienst zal worden opgenomen (beeld en geluid); de “thuisblijvers” kunnen dan thuis de dienst meevieren.
Ondanks deze beperkingen vinden we het waardevol dat we weer diensten kunnen houden. Hopelijk vindt u dat ook! Als u vragen of opmerkingen heeft, mag u Jacobien, Udo of Hanneke benaderen.

De kerkenraad

top

 

Onder gemeente vindt u meer zakelijke informatie.

 

 

Actueel

 

Nieuw:
het Lambertus Magazine

 

ma 5 okt., 19.30 uur
Zitten in stilte

 

di 6 okt., 20.00 uur
Lezing Dr. Bert de Vries


Kloostertocht Cheveto