Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

KERKDIENSTEN 2020

De Lambertuskerk is te vinden aan de Helvoirtseweg 5 achter de Vughtse toren.

 

 

Datum: Tijd:                 Voorganger: 
zondag 19 juli            Geen dienst
zondag 26 juli    Geen dienst

De dienst is hier te volgen op YouTube. Hier is de liturgie van de dienst.

 

Gebruiksplan 
Vanaf 1 juli mogen kerken hun deuren weer openen. Wij zijn daarom blij dat wij u vanaf zondag 5 juli weer kunnen verwelkomen bij de kerkdiensten in de Lambertuskerk. Helaas gaat dat niet meer zo gemakkelijk als voorheen. Voor alle noodzakelijke informatie en instructies voor het aanmelden voor een kerkdienst, maar daarnaast ook richtlijnen voor het gebruik van het kerkgebouw voor andere doeleinden, klik hier voor het gebruiksplan.

We zorgen er graag voor dat iedereen kan genieten van de diensten op een veilige manier. Daarvoor is het van belang dat alle RIVM maatregelen worden nageleefd en dat u altijd de aanwijzingen van vrijwilligers opvolgt.

 

De Collectes

Diaconale collecte: voor Artsen zonder Grenzen: Aanpak Coronavirus in Afrika. Rekening NL91 RABO 0155 4382 98 t.n.v. Diaconie Protestante Gemeente te Vught.

Tweede collecte: voor pastoraat en eredienst. Rekening NL75RABO0175417288 t.n.v. Protestantse Gemeente te Vught.

 

Extra Zomer collecte

Op zondag 8 maart vond de voorlopig laatste kerkdienst plaats in de Lambertuskerk. We hoopten toen dat we in april weer zouden kunnen starten. Inmiddels weten we dat het een proces van langere adem is.

Omdat de wekelijkse collectes in de kerk niet plaatsvinden en we gewoonlijk in de maand juni een verzoek sturen om bij te dragen aan het Solidariteitsfonds van de Protestantse Kerk willen we deze twee combineren in een “zomercollecte”. 

Van de opbrengst maken we €1300,- over aan de Solidariteitskas. De resterende opbrengst draagt bij aan de instandhouding van de Lambertuskerk Gemeente.

  

U kunt uw bijdrage aan de Zomercollecte 2020 overmaken naar:
Protestantse Gemeente Vught
Rekeningnummer: NL75 RABO 0175 4172 88
Omschrijving: Zomercollecte 2020.

 

Meer informatie over de gevolgen van de coronacrisis voor de Lambertusgemeente leest u hier.

  top

BIJ DE DIENSTEN

   

Weer dienst in de Lambertuskerk!

We zijn blij en dankbaar, dat we binnenkort weer kunnen samenkomen in onze Lambertuskerk. Op zondag 5 juli hopen we onze eerste kerkdienst te houden en nodigen u hiervoor graag uit!
We hebben natuurlijk nog steeds te maken met de “Corona”- regels, dus ook de kerkdiensten zullen anders zijn dan normaal. Om te beginnen kunnen we in ons kerkgebouw met maximaal 30 mensen samenkomen, anders kunnen we de 1,5 meter regel niet waarborgen. We kunnen dus de komende tijd helaas nog niet met de hele gemeente samenkomen, hoe we daar mee omgaan leest u verderop.
De kerkenraad heeft een “gebruiksplan kerkgebouw” opgesteld; hierin staat hoe we de kerk in Corona-tijd gebruiken en welke regels we hiervoor hebben opgesteld. Dit plan komt op de website van de kerk te staan en een papieren exemplaar komt in de kerk ter inzage te liggen.
Hoe gaat het in de praktijk bij de kerkdiensten?

Gemeenteleden die op zondag naar de kerkdienst willen komen, melden zich hiervoor aan, uiterlijk donderdagavond voorafgaand aan de zondagse dienst. Dit kan telefonisch (073-6567438) of schriftelijk via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) bij Jacobien Schrijvershof, scriba.

Na aanmelding ontvangt u bericht van de scriba of u wel of niet kunt komen; als u kunt komen, ontvangt u een nummer van de gereserveerde plaats.
U komt alleen naar de dienst als u geen verschijnselen heeft die op Coronagriep kunnen wijzen; als u al geplaatst bent en u kunt toch niet komen, hoeft u zich niet af te melden.
Na aankomst in de kerk hangt u uw jas op (op het garderoberek wat bij de ingang staat) en desinfecteert u uw handen en gaat zitten op de aan u toegewezen plaats.
In de kerk volgen we de bekende RIVM maatregelen zoalshet 1,5 m afstand houden, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden etc.
Samen zingen/neuriën is helaas niet toegestaan.

We willen u vragen om niet op het laatste moment bij het kerkgebouw aan te komen, om opstopping bij de voordeur te voorkomen.
We willen u vragen om niet te blijven napraten na de dienst;bij elkaar in de tuin een kopje koffie drinken is een goed alternatief.
De kerkdienst zal worden opgenomen (beeld en geluid); de “thuisblijvers” kunnen dan thuis de dienst meevieren.
Ondanks deze beperkingen vinden we het waardevol dat we weer diensten kunnen houden. Hopelijk vindt u dat ook! Als u vragen of opmerkingen heeft, mag u Jacobien, Udo of Hanneke benaderen.

De kerkenraad

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                   top

 

Onder gemeente vindt u meer zakelijke informatie.