Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

KERKDIENSTEN 2020

De Lambertuskerk is te vinden aan de Helvoirtseweg 5 achter de Vughtse toren.

 

De Zondagmorgen

Ten minste tot en met zondag 1 juni houden we onze diensten samen met de Protestantse gemeenten van Den Bosch, Berlicum/Rosmalen, St. Michielsgestel/Schijndel, Helvoirt/Haren, Engelen, Vlijmen en Vught op internet.
De diensten beginnen ’s zondags om 10.00 uur en kunnen worden gevolgd via het YouTubekanaal van omroep RTV Lage Landen. Dat is hier te vinden. Hier kan de dienst ook later in de week worden teruggevonden.

 

Zondag 24 mei, 10.00 uur Ds Erica Scheenstra en
                                         Ds Udo Doedens

De liturgie vindt u hier.

 

Zondag 31 mei, 12.00 uur Pinksterzondag, oecumenische Jazz-viering

Geen Jazz in Duketown, wél Oecumenische Jazz-viering Grote Kerk

Als gevolg van het coronavirus gaat Jazz in Duketown in het Pinksterweekend van dit jaar niet door. Toch viert de Grote Kerk op Pinksterzondag haar jaarlijkse Oecumenische Jazz-viering.

Jazz-zangeres Deborah J. Carter zal, samen met haar trio, tijdens deze viering een aantal nummers ten gehore brengen.

In verband met de maatregelen zal het ditmaal niet kunnen plaatsvinden op het kerkplein, maar in het kerkgebouw. De Jazz-viering is niet voor publiek toegankelijk, maar u kunt het online meemaken, via het YouTube-kanaal van RTV Lage Landen.

De Jazz-viering vindt plaats zondag 31 mei om 12.00 uur. (Dit betekent dat de 10.00-uurs-dienst vervalt).

De voorgangers zijn: Pastor Franneke Hoeks, ds. Marloes Meijer en ds. Ruud Stiemer.

De Jazz-viering staat onder verantwoordelijkheid van het Beraad van Kerken, in samenwerking met de protestantse gemeenten van ’s-Hertogenbosch en Engelen, de San Salvatorgemeenschap en de Stichting Jazz in Duketown.

Deborah J. Carter

  (foto:Gerhard Richter)


Jazz zangeres Deborah J. Carter (U.S.A.), bekend om haar warme podiumpersoonlijkheid en virtuoze stijl, toert wereldwijd o.a. in Japan, China, Duitsland, India, Spanje, Rusland, Venezuela, Colombia, Korea, Zuid Afrika en Indonesië. De afgelopen jaren stond ze in de Nederlandse theaters met New York Round Midnight. Daarnaast werkt zij als hoogleraar Jazz Vocals aan het prestigieuze Musikene Conservatorium in San Sebastian, Spanje.

Deborah Carter bracht een reeks cd’s uit onder haar eigen naam; populair zijn vooral haar eigentijdse jazz tributes aan The Beatles en Duke Ellington, maar zij schroomt avontuurlijke originele projecten niet, zoals haar meest recentelijk uitgebrachte vinyl album met Zandscape. Deborah wordt voor dit optreden begeleid door Jean Louis van Dam op piano, en Mark Zandveld op bas.

Website: deborahjcarter.com

 top 

Reinier van Arkel

Voorlopig zijn er geen diensten in de kapel van Reinier van Arkel.   

 

De Collectes

24 mei
Diaconale collecte: voor Het Sociaal Fonds van de gemeente Vught. Rekening NL91 RABO 0155 4382 98 t.n.v. Diaconie Protestante Gemeente te Vught.
Tweede collecte: voor pastoraat en eredienst. Rekening NL75RABO0175417288 t.n.v. Protestantse Gemeente te Vught.

 

Meer informatie over de gevolgen van de coronacrisis voor de Lambertusgemeente leest u hier.

  top

BIJ DE DIENSTEN

 

Lambertusgemeente zoekt wegen in Coronacrisis

Ook de Protestantse Gemeente rond de Vughtse Lambertuskerk is getroffen door de Coronacrisis. In ieder geval tot 1 juni zullen er geen kerkdiensten en andere samenkomsten worden gehouden. ‘Daarmee is een wezenlijk deel van ons werk in gevaar gekomen’, zegt Udo Doedens, de predikant van de Lambertuskerk. ‘Net als andere geloofsgemeenschappen zoeken we nu naar manieren om elkaar vast te houden en ons geloof te kunnen blijven delen. Sinds een aantal weken werken we mee aan de kerkdiensten die door RTV de Lage Landen worden uitgezonden vanuit de Grote Kerk van Den Bosch.
Ook sturen we wekelijks een nieuwsbrief rond om elkaar te bemoedigen en op de hoogte te houden.’ 
’ Hoe denkt u over de epidemie vanuit het geloof? ‘In de Bijbel gebeurt het vaak dat mensen in ballingschap moeten leven of door vreemde volken worden overheerst. Ze leven steeds met de dood in de buurt. Daar kun je je aan spiegelen. Met Pasen laat Jezus de dood achter zich, nadat Hij eerst door de dood is heengegaan. Dat is een grote belofte voor al zijn volgelingen.’

Ds.U.Doedens

                                                                                                                                                                                                                                                                           top

 

Onder gemeente vindt u meer zakelijke informatie.

 

 

Actueel


Nieuwsbrief 10 is op 20 mei verschenen

 

Zondag 24 mei, 10.00 uur Eredienst
De liturgie vindt u hier

 

Zondag 31 mei, 12.00 uur Oecumenische Jazz Viering

 

 


Kloostertocht Cheveto