Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

KERKDIENSTEN JANUARI/FEBRUARI 2021

De Lambertuskerk is te vinden aan de Helvoirtseweg 5 achter de Vughtse toren.

 

I.v.m. de lock down zijn er tot en met 9 februari 2021 geen kerkdiensten te bezoeken.

De diensten volgen via de live stream is mogelijk.

 

Datum:            Tijd:            Voorganger:                      Collectes: zie hieronder
zo 24 jan 10.30 uur Kapel Reinier van Arkel
Pastor Chantal Huijgen en Ds. U. Doedens 
Gebedsweek voor de eenheid van de kerk  
Harrie Termeer (piano)
Vera Tolk en Judith Oppenheimer 
(zang)
zo 31 jan 10.00 uur Mevr. Ds. M. Hekman Willem Visscher (orgel)
zo 7 febr 10.00 uur Ds. U. Doedens Willem Visscher (orgel)
zo 14 febr 10.00 uur Mevr. Ds. Tr. van Montfoort (Utrecht) Cor Bezemer (piano)
zo 21 febr 10.00 uur Ds. H. Tacken (Rosmalen)
1e zondag 40 dagen tijd
Willem Visscher (orgel)
zo 28 febr 10.00 uur Ds. U. Doedens
2e zondag 40 dagen tijd
Bart van Schaijk (piano)

 

Hier vindt u de liturgie voor zondag 24 januari. De live-stream link is hier te vinden.

De live stream van de kerkdiensten is via:https://www.youtube.com/channel/UCdqxxlrajCAgBGrt5m04Gyg

In de streamdiensten vanuit de kerk wordt niet live gezongen. De tekst wordt geprojecteerd in de dienst waarbij er even geen beeld is van de dienst. Daarna wordt er teruggeschakeld naar de dienst. In de dienst van 24 januari op Reinier van Arkel wordt wel gezongen.

  top

Toelichting op de diensten

Nu de Kersttijd achter ons ligt (zichtbaar doordat de liturgische kleur groen het wit van Kerst heeft vervangen), volgen we tot aan de 40-dagentijd het oecumenische leesrooster, dat lezingen uit het evangelie van Marcus voorschrijft. Dit evangelie, waarschijnlijk het oudste van de vier, in ieder geval het kortste, toont Jezus meer dan dat het Hem verklaart.

Op zondag 24 januari, zijn we bij Marcus. Pastor Chantal Huijgen mediteert in een gezamenlijke dienst van onze gemeente met de bewoners van Voorburg over Marcus 1: 14-20, de roeping van de eerste discipelen. 
Ook op afstand goede diensten gewenst!

 top

Collectes:

Zowel de kijkers van de livestream als de bezoekers van de diensten( wanneer dat weer mogelijk is) kunnen hun gaven overmaken:
Diaconie: NL91 RABO 0155 4382 98 t.n.v. Diaconie Protestante Gemeente te Vught.
College van Kerkrentmeesters: NL75RABO0175417288 t.n.v. Protestantse Gemeente te Vught.

 

 

 top

 

    

Dienst in de Lambertuskerk

Wanneer bezoek aan de kerkdienst weer mogelijk is gelden onderstaande regels!

We hebben natuurlijk nog altijd te maken met de “Corona”- regels, dus ook de kerkdiensten zijn anders dan normaal. Om te beginnen mogen we maar met maximaal 30 mensen samenkomen. We kunnen dus de komende tijd helaas nog niet met de hele gemeente samenkomen. Hoe we daar mee omgaan leest u verderop.
De kerkenraad heeft een “gebruiksplan kerkgebouw” opgesteld; hierin staat hoe we de kerk in Corona-tijd gebruiken en welke regels we hiervoor hebben opgesteld. Dit plan komt op de website van de kerk te staan en een papieren exemplaar komt in de kerk ter inzage te liggen.
Hoe gaat het in de praktijk bij de kerkdiensten?

Gemeenteleden die op zondag naar de kerkdienst willen komen, melden zich hiervoor aan, uiterlijk vrijdag 17.00 uur voorafgaand aan de zondagse dienst. Dit kan telefonisch (06-17038052) of schriftelijk via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Na aanmelding ontvangt u bericht of u kunt komen; als dat het geval is, ontvangt u een nummer van de gereserveerde plaats.
U komt alleen naar de dienst als u geen verschijnselen heeft die op Coronagriep kunnen wijzen; als u geplaatst bent en u kunt toch niet komen, hoeft u zich niet af te melden.
Na aankomst in de kerk hangt u uw jas op (op het garderoberek dat bij de ingang staat), desinfecteert u uw handen en gaat u zitten op de aan u toegewezen plaats. Bij het lopen dient u een mondkapje te dragen.
In de kerk volgen we de bekende RIVM maatregelen zoals het 1,5 m afstand houden, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden etc.
Samen zingen/neuriën is helaas niet toegestaan.

We willen u vragen om niet op het laatste moment bij het kerkgebouw aan te komen, om opstopping bij de voordeur te voorkomen.
We willen u vragen om niet binnen te blijven napraten na de dienst. Op de parkeerplaats kan het wel.
De kerkdienst wordt via de livestream uitgezonden (beeld en geluid); de “thuisblijvers” kunnen dan thuis de dienst meevieren.
Ondanks deze beperkingen vinden we het waardevol dat we weer diensten kunnen houden. Hopelijk vindt u dat ook! Als u vragen of opmerkingen heeft, mag u Jacobien Schrijvershof, ds. Udo Doedens of Hanneke Deinum benaderen.

De kerkenraad

top

 

Onder gemeente vindt u meer zakelijke informatie.

 

 

Actueel