Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

JEUGD EN JONGEREN

 

 

WELKOM 

In onze kerk zijn (kleine) kinderen en jongeren van harte welkom. Als kerk willen we hen een plek bieden waar zij zich thuis voelen en waar ruimte is voor Bijbelverhalen en maatschappelijke thema’s die aansluiten bij hun belevingswereld.  

 

KINDERNEVENDIENST

Het eerste deel van de kerkdienst zijn we met z’n allen in de kerk. Met jong en oud zingen en bidden we. De Bijbelverhalen vertellen we graag aan kinderen in hun eigen woorden. Daarom gaan we tijdens de dienst naar onze eigen ruimte. We sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen van groep 1 tot en met 5 van de basisschool. We vertellen een Bijbelverhaal en maken een knutsel of doen een spel. 

Data: Elke zondag 
Tijd: 10.00 uur – 11.00 uur
Locatie:  Lambertuskerk
Aanmelden:  nee
Organisatie:  Suzanne Aantjes, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   06-41959052
Anna Paulien Maaskant, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    06-48330610

top

BASIS-CATECHESE

Speciaal voor de kinderen uit groep 6, 7 en acht is er één keer in de maand basis-catechese. We praten met elkaar door over diverse onderwerpen. Niet alleen het christelijk geloof staat centraal, maar we hebben het ook over belangrijk nieuws in de wereld en wat jij daarvan vindt. En niet onbelangrijk: we hebben het gezellig!

We beleven het eerste deel van de kerkdienst mee. Voor de schriftlezingen en de preek gaan we de kerk uit en gaan we naar onze eigen ruimte. Daar hebben we ons eigen programma.

Data: Elke tweede zondag van de maand behalve in maart, 
dan is het de derde zondag van de maand.
Locatie:  Lambertuskerk
Aanmelden:  ja
Organisatie: Martin de Groot, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   06-51827868

 top

JEUGDKAPEL

De jeugd vanaf 12 jaar is van harte welkom bij de jeugdkapel. Daar praten we ongedwongen over geloof, maatschappij en wat jou ook maar bezig houdt. Je hoeft bij ons zeker niet te geloven. Natuurlijk hebben we het er wel over, maar jij bepaalt wat je wilt geloven of niet.

Elke tweede zondag van de maand komen we bij elkaar. Zet dat dus alvast in je agenda. ;-) Meestal verzamelen we voor de dienst in de kerk, maar het kan ook zijn dat we ergens anders afspreken. We hebben om die reden een app-groep. Dat maakt lekker handig afspraken. Sta je nog niet in de app-groep, maar wil je er wel graag in? Stuur Anna-Paulien dan even een appje. Ze voegt je graag toe!

Data: Elke tweede zondag van de maand
Tijd: 10.00 uur – 11.00 uur
Locatie:  Lambertuskerk
Aanmelden: ja
Organisatie:  Anna Paulien Maaskant, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    06-48330610

top

 

JEUGD-UITJE

Elk jaar maken we met de jeugd een uitstapje. Voorgaande jaren zijn we naar de Heilige Land Stichting, het Joods Historisch Museum en het Geofort geweest. Er staat weer een leuk uitje gepland voor de kinderen. We gaan naar Amsterdam en brengen een bezoek aan het Rembrandthuis. 2019 is het themajaar “Rembrandt en de gouden eeuw”. In het Rembrandthuis kan je zien hoe de Hollandse meester woonde en werkte, welke materialen hij gebruikte en hoe hij kleuren mengde. 
We vertrekken met de trein uit Vught om 12.28 en zijn rond 17.30 uur weer terug. Ook grootouders met kleinkinderen zijn van harte welkom om mee te gaan! 
 

Datum: datum volgt
Tijd: Na de kerkdienst – 17:30 uur
Locatie:  Bezoek aan Rembrandthuis, Amsterdam
Aanmelden:  ja
Kosten: Nog niet bekend
Organisatie: Anna Paulien Maaskant, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  06-48330610

  

top