Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

 

JEUGD EN JONGEREN

 

WELKOM 

In onze kerk zijn (kleine) kinderen en jongeren van harte welkom. Als kerk willen we hen een plek bieden waar zij zich thuis voelen en waar ruimte is voor Bijbelverhalen en maatschappelijke thema’s die aansluiten bij hun belevingswereld.  

Na de corona tijd willen we weer wat leven brengen in het Jeugdwerk van onze kerk. Basiscatechese (bovenbouw basisschool ; Martin de Groot), Jeugdkapel (middelbare school) en Kindernevendienst (onderbouw basisschool; Henriëtte Rosema-Van de Laak) zullen vanaf september weer elke tweede zondag van de maand worden aangeboden.

Verder gaan we ervoor zorgen dat er voor de jongste kinderen altijd iets te doen is als ze meekomen naar de kerk. Naast de ontmoetingen op zondag zal er komend seizoen ook weer catechese worden gegeven.

Voor grootschaliger evenementen, zoals jeugddiensten, zoeken we contact met gemeenten in de omtrek. 

 

KINDERNEVENDIENST

Dienst naast de dienst, speciaal voor kinderen

Voor de kinderen uit onze gemeente die de onderbouw van de basisschool bezoeken, is er elke tweede zondag van de maand kindernevendienst. De kinderen verlaten de kerk in de regel vóór de schriftlezingen en keren terug tijdens de collecte. 

Data: Elke tweede zondag van de maand
Tijd: onder kerktijd
Locatie:  Lambertuskerk
Organisatie:  Henriëtte Rosema-van de Laak

top

BASISCATECHESE

Leren over Bijbel en Geloof onder kerktijd

Elke tweede zondag van de maand is er voor de kinderen van de bovenbouwgroepen van de basisschool Basiscatechese in Lambertuskerk. We praten dieper door over de bijbelverhalen en werken aan een langer lopend project: het bouwen van een schaalmodel van de Tempel van Salomo.

Data: Elke tweede zondag van de maand 
Tijd: Onder kerktijd
Locatie:  Lambertuskerk
Organisatie:  Martin de Groot, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  073-6563995

 top

JEUGDKAPEL

De jeugd vanaf 12 jaar is van harte welkom bij de jeugdkapel. Daar praten we ongedwongen over geloof, maatschappij en wat jou ook maar bezig houdt. Je hoeft bij ons zeker niet te geloven. Natuurlijk hebben we het er wel over, maar jij bepaalt wat je wilt geloven of niet.

Elke tweede zondag van de maand komen we bij elkaar. Zet dat dus alvast in je agenda. ;-) Meestal verzamelen we voor de dienst in de kerk, maar het kan ook zijn dat we ergens anders afspreken. We hebben om die reden een app-groep. Dat maakt lekker handig afspraken. Sta je nog niet in de app-groep, maar wil je er wel graag in? 

Data: Elke tweede zondag van de maand
Tijd: 10.00 uur – 11.00 uur
Locatie:  Lambertuskerk
Aanmelden: ja

top