Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

ACTIVITEITEN

Deze pagina:

Volgende pagina's:

 

AGENDA 2017

Locatie: LAMBERTUSKERK, tenzij anders aangegeven.
Voor meer informatie: klik op de activiteit.

elke dinsdag 10.00 uur Koffie in de kerk op dinsdag
vr 23 juni 10.00 uur De Stamtafel
vr 23 juni 20.00 uur Midzomeravond
zo 25 juni 11.30 uur Seizoenswandeling
do 29 juni t/m 2 juli   God in Drenthe reis
ma 3 juli 19.30 uur Stilte op maandag
wo 5 juli 15.00 uur Seniorengesprekskring
di 18 juli 18.00 uur Samen Eten

  top 

 

Afscheid van Ds. Jan de Vlieger

 

Ds. Jan de Vlieger heeft de leden van de Protestantse Lambertus Gemeente in Vught geïnformeerd dat hij afscheid gaat nemen als predikant van de Lambertuskerk. Na dertien jaar aan de Lambertuskerk in Vught verbonden te zijn geweest, gaat hij over drie maanden een nieuwe functie vervullen. Per 1 september zal Jan de Vlieger, samen met zijn echtgenote, leiding gaan geven aan De Drukkerij; een bedrijf voor boeken, eten en drinken en culturele evenementen in Middelburg. 

 

Tijdens zijn periode in Vught is Ds. Jan de Vlieger een stuwende kracht geweest achter de actieve kerkgemeente in de Lambertuskerk met groot gevoel voor stijl en inhoud en dicht bij de mensen. Ook in de burgerlijke gemeente is Jan gekend en geliefd om zijn succesvolle pogingen cultuur en vooral muziek een grotere plaats in de gemeenschap te laten innemen.

 

Er wordt afscheid genomen van Ds. de Vlieger in de eredienst op zondagochtend 27 augustus. De kerkenraad en de Protestantse Gemeente kijken met grote dankbaarheid terug op de tijd van Jan en zijn familie in Vught. De Lambertusgemeente krijgt na 1 september een vacature voor een predikant. De kerkenraad zal in die vacatureperiode zorg dragen voor een aangepaste voortgang van alle activiteiten. Er wordt een procedure gestart voor de invulling van de ontstane vacature.

 

                        

 top 

 

REIZEN 

 

GOD IN DRENTHE

Een geheel verzorgde vierdaagse reis van 29 juni t/m 2 juli 2017 laat de sporen zien die de godsdienst door de eeuwen heen in Drenthe heeft getrokken. Vanuit een prachtige accommodatie in Bakkeveen worden er dagexcursies gemaakt. De mooiste romaanse kerken van ons land zijn nl. in Drenthe bewaard gebleven. Maar natuurlijk bezoeken we o.a. ook de oudste getuigen van de bewoning van ons land: De Hunebedden. De provincie heeft Nederland jarenlang van brandstof voorzien, belangrijke veengebieden werden door turfstekers in grootse projecten afgegraven. We bezoeken Veenhuizen waar het ‘pauperparadijs’ werd gebouwd, het heropvoedingsproject voor verarmde gezinnen. In Assen bezoeken we één van de mooiste musea van Nederland, waar o.a. het meisje van Yde te zien is. Maar wat dacht u van het museum voor Valse Kunst (Vledder) en dat van moderne kunst (Eelde)? Godsdienstig was Drenthe een toevluchtsoord vanwege zijn ontoegankelijkheid (Tacitus die geheel Nederland beschreef sloeg Drenthe over, daar was niet te wonen…).

De reis wordt georganiseerd ism de protestantse gemeente Ossendrecht. 


Datum reis:    29 juni t/m 2 juli 2017

Organisatie:   Enny Sietsma, tel. 073-6569081, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
                   Sytj de Boer, tel. 073-6840244, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
                   ds. Klaas Vos en ds. Jan de Vlieger

  top

  

Actueel

 

Aankondiging door de kerkenraad van afscheid van Ds. Jan de Vlieger 

 

Afscheidswoord Ds. Jan de Vlieger

 

KOMENDE ACTIVITEITEN IN DE LAMBERTUSKERK: 


Di 20 juni, 18.00 uur
Samen Eten


vr 23 juni, 10.00 uur
De Stamtafel


vr 23 juni, 20.00 uur
Midzomeravond


zo 25 juni, 11.30 uur
Seizoenswandeling