Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding monumentaal

KUNST IN DE LAMBERTUSKERK

 

In de nissen van het hoogkoor, de eigenlijke kerkruimte van de huidige Lambertuskerk, worden vaak kunstwerken geëxposeerd.

Tentoonstellingen:

Jan Krul

“AFRIKAANSE LANDSCHAPPEN”

Grafiek tentoonstelling
1 juli 5 augustus 2018

In de tijd tussen 1976 en 1980 heeft Jan Krul samen met zijn gezin doorgebracht in Mali (West Afrika). Jan was daar werkzaam als landbouwkundige in een veeteelt/
graslandproject van de Landbouwhogeschool Wageningen. Het werk bestond overwegend uit veldwerk waardoor er veel gereisd moest worden in het immens grote land. Vooral de “primitieve” cultuur heeft toen enorme indruk gemaakt. Associaties met de mythische oudtestamentische beelden, in zijn kindheid opgedaan, waren hiervan het gevolg. 

De geëxposeerde grafische werken zijn kartondrukken, gemaakt in 2005. In die periode ontwikkelde Jan de kartondruk-techniek. Zodoende werd het mogelijk de eerder opgedane impressies vorm te geven.

 

Jan Krul, Van Voorst tot Voorststr. 43 Vught, tel. 073 6564887
Voor verdere informatie zie: www.jankrulkunst.nl

 top

 

Ans Dreschler

26 februari t/m april 2018

De komende periode kunt u in de kerk de kunst bewonderen van Ans Dreschler. Zij is geboren in 1943 te Giessendam, volgde de docenten-opleiding Textiele Werkvormen in Rotterdam en hospiteerde bij de opleiding Monumentale Vormgeving van academie St. Joost in Breda.


Naast haar werk als docent bij het voortgezet (en hoger) onderwijs en diverse instellingen voor kunstzinnige vorming, heeft zij opdrachten uitgevoerd voor particulieren, bedrijven en galeries. Zij hield zich voornamelijk bezig met het ontwerpen en uitvoeren van wandkleden in textiel en ook kleden en sieraden in textiel/glas. De laatste 15 jaar maakt ze ook schilderijen in acryl- en olieverf in diverse verschijningsvormen.

top

Vorige tentoonstellingen

2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2017

 

 top

 

 

 

Actueel

Vertrek Ds Dirk-Jan Bierenbroodspot

 

Er zijn deze week geen
activiteiten in de Lambertuskerk