Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding monumentaal

KUNST IN DE LAMBERTUSKERK

 

In de nissen van het hoogkoor, de eigenlijke kerkruimte van de huidige Lambertuskerk, worden vaak kunstwerken geëxposeerd.

Tentoonstellingen:

 

Constantijn Molenkamp

zondag 26 augustus t/m september

Constantijn Molenkamp laat met de Zeeschappen en Landmarks zijn liefde voor de natuur zien. De zeeschappen visualiseren de relatie tussen land, lucht en zee. De Landmarks tonen het landschap vanuit verschillend perspectief. Vanaf de tijd aan de kunstacademie is de natuur de bron voor zijn werk, waarbij hij de balans zoekt en vindt tussen abstract en figuratief. Molenkamp2
De Zeeschappen die nu in de Lambertuskerk getoond worden, laten de zee in al zijn toonaarden/hoedanigheden zien. Door het gebruik van de transparante olieverf die in meerdere lagen op het doek aangebracht is, ontstaat bij de verandering van het licht ook steeds weer een ander beeld. De schilderijen geven een aanloop tot de verbeelding van de kijker.

Op dit moment exposeert Constantijn Molenkamp ook in het Heiligdom St. Gerlach (Houthem/Valkenburg) de SANTIAGO CODEX. 19 schilderijen met 19 teksten over de reis naar Santiago de Compostella, geïnspireerd op het boek “De weg voorbij” van Maarten van Rooy. Een beeldend project van 31 meter bij 80 cm.

Natuurlijk bent u ook altijd van harte welkom in het atelier!
Constantijn Molenkamp, Taalstraat 143a in Vught.
073-6570228/06-10423298
www.constantijnmolenkamp.com

  top

Jan Krul

“AFRIKAANSE LANDSCHAPPEN”

Grafiek tentoonstelling
1 juli 5 augustus 2018

In de tijd tussen 1976 en 1980 heeft Jan Krul samen met zijn gezin doorgebracht in Mali (West Afrika). Jan was daar werkzaam als landbouwkundige in een veeteelt/
graslandproject van de Landbouwhogeschool Wageningen. Het werk bestond overwegend uit veldwerk waardoor er veel gereisd moest worden in het immens grote land. Vooral de “primitieve” cultuur heeft toen enorme indruk gemaakt. Associaties met de mythische oudtestamentische beelden, in zijn kindheid opgedaan, waren hiervan het gevolg. 

De geëxposeerde grafische werken zijn kartondrukken, gemaakt in 2005. In die periode ontwikkelde Jan de kartondruk-techniek. Zodoende werd het mogelijk de eerder opgedane impressies vorm te geven.

 

Jan Krul, Van Voorst tot Voorststr. 43 Vught, tel. 073 6564887
Voor verdere informatie zie: www.jankrulkunst.nl

 top

 

Ans Dreschler

26 februari t/m april 2018

De komende periode kunt u in de kerk de kunst bewonderen van Ans Dreschler. Zij is geboren in 1943 te Giessendam, volgde de docenten-opleiding Textiele Werkvormen in Rotterdam en hospiteerde bij de opleiding Monumentale Vormgeving van academie St. Joost in Breda.


Naast haar werk als docent bij het voortgezet (en hoger) onderwijs en diverse instellingen voor kunstzinnige vorming, heeft zij opdrachten uitgevoerd voor particulieren, bedrijven en galeries. Zij hield zich voornamelijk bezig met het ontwerpen en uitvoeren van wandkleden in textiel en ook kleden en sieraden in textiel/glas. De laatste 15 jaar maakt ze ook schilderijen in acryl- en olieverf in diverse verschijningsvormen.

top

Vorige tentoonstellingen

2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2017

 

 

 top

 

 

 

Actueel

di 16 okt., 18.00 uur
Samen Eten

 

vr 19 okt., 10.00 uur
De Stamtafel