Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

VASTE ACTIVITEITEN

 


DE STAMTAFEL

OngAfbeeldingsresultaat voor kranteneveer iedere twee weken zitten we rond de tafel en bespreken in een open en relaxte sfeer actuele maatschappelijke, sociale, politieke en soms zelfs kerkelijke uitdagingen. Het zijn zeer boeiende gesprekken en worden ook als zodanig ervaren. Er gebeurt nogal wat om ons heen en in de wereld dus altijd is er genoeg gespreksstof en worden er steeds weer actuele onderwerpen aangedragen.

De eerst volgende bijeenkomsten zijn: 28 april, 12 mei en 26 mei. Als u een herinnering mail wilt ontvangen en op de hoogte wilt blijven van het stamtafel gebeuren mag u uw mailadres aan ons door geven.

Data:               vrijdag 23 juni 2017
Tijd:                10.00 - 11.15 uur 
Locatie:            onder het balkon, Lambertuskerk
Gespreksleiding: ds. Jan de Vlieger, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 073-6572800
Organisatie en informatie: Wim van der Ven,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 0623669616 

 top 

 


MENSEN ONDERWEG


Om elkaar nu eens niet zittend, maar al wandelend te ontmoeten, zijn er de seizoenswandelingen. Dat geeft een andere dimensie aan het samen onderweg zijn. Wandelen geeft de mogelijkheid je bewust te zijn van de aarde waarop je loopt en het gezelschap naast je.

Rond elke seizoenswisseling is er gelegenheid om met elkaar te wandelen. Graag nodigen we je uit om samen op weg te gaan.

Praktisch:    stevige (wandel)schoenen 
                 (evt.) lunchpakketje
                 warme en/of regenkleding
Data:          25 juni 2017
Tijd:           11.30- 12.30 uur
extra:          nader te bepalen datum 10.00 uur- 15.00 uur, inclusief lunch
Organisatie: Jacobien Schrijvershof, tel. 073-656743 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
                 Aline Verbaas, 06-30648877 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 top  

 


STILTE OP MAANDAG 

Regelmatig tijd vrij maken en ruimte scheppen voor stilte. Dat is soms een eenzame weg en vraagt discipline en trouw om vol te houden. Het bijzondere van eenzaamheid is dat het "tweesaamheid" wordt, wanneer je beseft dat je niet alleen bent in de stilte. 

… en Hij bestrafte de wind en zei tegen de zee: "Zwijg, wees stil! En de wind ging liggen en er kwam een grote stilte".

Datum:    iedere eerste maandag van de maand
Tijd:       19.30- 20.45 uur (kerk open om 19.00 uur)
Locatie:  Lambertuskerk 
Kosten:  vrijwillige bijdrage
Informatie/begeleiding: Aline Verbaas, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 073- 6140134,
            06-30648877
            Margriet Witlox, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06 16094375

 

 top 


SAMEN ETEN

Samen Eten is een mooie gelegenheid om elkaar op een ontspannen wijze te ontmoeten in de kerk. Elke maand wordt een maaltijd bereid door vrij¬willigers. De koks zorgen voor heerlijk eten en aan tafel ontmoet u gemeenteleden en gasten van buiten de gemeente. Als u mee wilt eten kunt u zich tot de zondag vóór de betreffende dinsdag opgeven. 

Wanneer u het leuk vindt, is er de mogelijkheid om mee te helpen met koken of anderszins mee te doen aan de voorbereiding van de maaltijd. Opruimers na de maaltijd zijn ook heel welkom.

Een ieder, oud of jong, is van harte uitgenodigd aan deze tafel.

Datum:        iedere derde dinsdag van de maand (uitgezonderd
                  augustus en december)
Tijd:            18.00 – 19.30 uur
Kosten:        € 6 ,- waarvoor u gezelligheid, een drie-gangen menu en een glaasje 
                  mag verwachten. 
Opgeven:    U kunt zich opgeven bij de ouderling pastoraat of uw naam noteren in het schrift dat achterin de kerk ligt.

Ella Scherpenisse, ouderling pastoraat, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 06-26926788

top


KOFFIE IN DE KERK

Elke dinsdag wordt een koffieochtend gehouden in de Lambertuskerk. Iedereen die zin heeft om met een ander samen gezellig koffie te drinken in de keuken van de kerk is welkom en bij mooi weer wordt er buiten in de tuin koffie gedronken. Zo maar even spontaan op de koffie in de kerk, zien wie er nog meer is, een praatje maken, een afspraakje maken en wat dies meer zij.

Koffie in de kerk

 

Datum:        iedere dinsdagochtend, behalve juli en augustus
Tijd:            tussen 10.00 uur en 11.30 uur
Kosten:        €1,-- per kopje
Organisatie:  Janny, Bauk en Christa

 

 

top 

 


SENIORENGESPREKSKRING

Gemeenteleden uit Huize Theresia worden uitgenodigd voor een goed gesprek met een kopje koffie. De bijeenkomst is elke eerste woensdag van de maand, 's middags om 15.00 uur; de gesprekskring duurt een uur. Het gesprek wordt ingeleid door ds. Jan de Vlieger. Heeft u vragen over deze bijeenkomst, of woont u niet in Huize Theresia maar heeft u wel interesse, neemt u dan contact op Ieneke Emanuel. U kunt worden opgehaald en thuisgebracht.

Data:                 iedere eerste woensdag van de maand - behalve in juni -
                         5 juli, 2 augustus
Aanvang:           15.00 uur, duur: ongeveer 1 uur
Locatie:             Huize Theresia, Molenrijnselaan 48, 5262 TN Vught
Contactpersoon: Ieneke Emanuel, tel. 073-6568397
                       Kitty Kopmels, tel. 073-6563473

top

 

TAIZÉ ZINGEN

Taizé, een plek van stilte, een plaats van verzoening, ligt in de Bourgogne, Frankrijk. Hier worden de prachtige Taizé-liederen geschreven en gezongen: korte teksten op muziek gezet die, door de voortdurende herhaling, tot een soort meditatief gebed leiden.

Sinds voorjaar 2010 worden deze liederen maandelijks in de Lambertus kerk gezongen. U wordt de eerste helft van de avond vertrouwd gemaakt met de liederen die in Taizé worden gezongen; de tweede helft heeft meer een verstild en meditatief karakter.

Zowel door het zingen als door de stilte ontstaat vaak een verbondenheid zowel met elkaar als met het Hogere. Komt u eens luisteren?

Wanneer:    2de maandag van de maand, uitgezonderd juli en augustus
Tijd:           20.00 - 21.30 uur
Informatie: Jan-Wolter Oosterhuis, tel. 073-6566906, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

top

 

ASPERGEDINER 2017

Het jaarlijkse aspergediner vond plaats op maandag 15 mei 2017. En was, zoals elk jaar, een culinair en gezellig hoogtepunt in onze kerk.

 

De opbrengst van het aspergediner is bestemd voor het onderhoud aan de Lambertuskerk. Deze kerk werd omstreeks 1200 gebouwd en is daarmee het oudste monument van Vught; kortom een bijzondere locatie om te genieten van een heerlijk diner en een goed glas wijn.

 

 

Organisatie: 
Enny Sietsma, tel. 073-6569081, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lous de Bruyne, tel. 073-6571980, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Sytj de Boer, tel. 073-6840244, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

top

 

LAMBERTUSMARKT EN VEILING

Sinds enkele jaren start het seizoen van de Lambertusgemeente met een Lambertusmarkt en veiling.Lambertusmarkt 2012

De Lambertusmarkt en veiling wordt in 2017 gehouden op zaterdag 23 september

Op woensdag 20 september zal er tussen 19.00 en 20.00 uur gelegenheid zijn 
spullen voor de Lambertusmarkt in te leveren bij de toren.

 

Het programma op 23 september is als volgt:

Om 12.00 uur start de Lambertusmarkt. Kraampjes tussen kerk en toren, waar u heerlijk kunt rondsnuffelen:

boeken, platen, speelgoed, huishoudelijke spullen etc. Deze markt duurt tot 16.00 uur.

Verder is er een terras ingericht waar u kunt genieten van koffie, thee, glaasje wijn of fris en daarbij veel zelfgemaakte lekkernijen.


Om 14.00 uur start de Lambertusveiling.

Onder leiding van de ervaren veilingmeester Karel de Boer worden talenten en diensten geveild. Deze staan vermeld in de veilingcatalogus, die
begin september te verkrijgen is en ook on-line op deze site zal staan.
De te veilen kavels zijn aangeboden door gemeenteleden, maar ook door veel anderen.

Een greep uit het aanbod van vorig jaar: een concert, een boottocht, een maaltijd, een wandeling, een wijnproeverij, de huur van een vakantiehuis en nog heel veel andere aantrekkelijke zaken.
U kunt nu al kavels aanbieden bij Sytj de Boer; zie hieronder.

 

Hoe werkt de veiling? 

De veilingmeester noemt per kavel: het nummer, de aanbieder, de omschrijving en de startprijs.
De veiling geschiedt bij opbod. Het bieden geschiedt door het tonen van een biednummer. De veilingmeester wijst de kavel toe aan de hoogste bieder(s).

Om de veiling vlot te laten verlopen hebben bieders een biednummer nodig.
Deze zijn vanaf 12.00 uur te krijgen bij een kraam op de markt. U vult uw gegevens in en ontvangt een biednummer.

Het inschrijven is gratis en verplicht tot niets. 

Heeft u wel een of meerdere kavels aangekocht, dan ontvangt u binnen een week een gespecificeerde nota.
De betaling vindt daarna plaats door middel van automatische incasso.

 

Voor meer informatie:
       over de markt: Adri de Munnik, tel. 073-6843660, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
       over de veiling: Sytj de Boer, tel. 073-6840244, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  top  

  

Actueel

 

Aankondiging door de kerkenraad van afscheid van Ds. Jan de Vlieger 

 

Afscheidswoord Ds. Jan de Vlieger

 

KOMENDE ACTIVITEITEN IN DE LAMBERTUSKERK: 


Di 20 juni, 18.00 uur
Samen Eten


vr 23 juni, 10.00 uur
De Stamtafel


vr 23 juni, 20.00 uur
Midzomeravond


zo 25 juni, 11.30 uur
Seizoenswandeling