Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

VASTE ACTIVITEITEN

 


DE STAMTAFEL


Afbeeldingsresultaat voor krantenOok in het seizoen 2017-2018 gaan we door met de stamtafel gesprekken. Actuele politieke en sociale problemen - tegenwoordig uitdagingen genoemd - worden door eenieder ingebracht en informeel besproken. Niet alles wordt opgelost - misschien wel niets - wel is er een prettige onderlinge reflectie. Mensen kunnen soms zorgen kwijt. Soms zijn er flinke, maar respectvolle discussies. Elkaars kennis, ervaringen en opvattingen delen staat centraal.

De data worden aangekondigd in Kerkespoor en op de website. Als u wilt, wordt u ook in een mailbestand opgenomen. Er is koffie en thee. U bent van harte welkom!

Data:               Elke derde vrijdag van de maand
Tijd:                10.00 uur 
Locatie:           Lambertuskerk
Aanmelden:      Niet nodig
Kosten:            Vrijwillige bijdrage voor de koffie
Organisatie en gespreksleiding: 
                       Wim van der Ven,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 06-23669616 

top

 

SAMEN WANDELEN

Elkaar ontmoeten tijdens een mooie wandeling. Al wandelend kom je vanzelf met elkaar in gesprek, geniet je van de mooie omgeving en hoor je de verhalen die erbij horen. Verbondenheid ervaren buiten de muren van het kerkgebouw.

Rondom de seizoenswisselingen in 2018 zijn er weer wandelingen gepland van ongeveer een uur. 

De wandelingen zijn thematisch naar het seizoen:     
Zomer:    woensdag 20 juni, 14.00-15.00 uur; een wandeling over het landgoed
              Bleijendijk .
Locatie:       verzamelplaats is de Lambertuskerk
Aanmelden:  niet nodig
Kosten:        toegang vrij
Organisatie: Jacobien Schrijvershof, tel. 073-656743 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
                  Jan Wolter Oosterhuis, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 073-6566906

top 


STILTE OP MAANDAG 

Regelmatig tijd vrij maken en ruimte scheppen voor stilte. Dat is soms een eenzame weg en vraagt discipline en trouw om vol te houden. Het bijzondere van eenzaamheid is dat het "tweesaamheid" wordt, wanneer je beseft dat je niet alleen bent in de stilte. 

… en Hij bestrafte de wind en zei tegen de zee: "Zwijg, wees stil! En de wind ging liggen en er kwam een grote stilte".

Datum:        iedere eerste maandag van de maand 
Tijd:            19.30- 20.45 uur (kerk open om 19.00 uur)
Locatie:       Lambertuskerk 
Aanmelden: niet nodig
Kosten:       vrijwillige bijdrage
Informatie/begeleiding: Aline Verbaas, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 073- 6140134,
            06-30648877
            Margriet Witlox, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06 16094375

top 


SAMEN ETEN

Samen Eten is een mooie gelegenheid om elkaar op een ontspannen wijze te ontmoeten in de kerk. Elke maand wordt een maaltijd bereid door vrijwilligers.De koks zorgen voor lekker eten en aan een mooi gedekte tafel ontmoet u gemeenteleden en gasten van buiten de gemeente. 

Wanneer u het leuk vindt, is er de mogelijkheid om mee te helpen met koken of anderszins mee te doen aan de voorbereiding van de maaltijd. Opruimers na de maaltijd zijn ook heel welkom.

Datum:        iedere derde dinsdag van de maand
                  (uitgezonderd augustus en december)
Tijd:           18.00 – 19.30 uur
Locatie:       Lambertuskerk
Aanmelden: U kunt zich opgeven tot de zondag voorafgaand aan de dinsdag waarop
                  we samen eten, indien mogelijk door uw naam te noteren in het schrift
                  dat achterin de kerk ligt, of door u op te geven bij Ella Scherpenisse,
                  ouderling pastoraat. 
Kosten:        € 6 ,- waarvoor u gezelligheid, een drie-gangen menu en een glaasje 
                  mag verwachten. 
Organisatie: Ella Scherpenisse, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel 013-4688477 of 06-26926788 

top

 

SENIORENGESPREKSKRING

Senioren uit Huize Theresia en omgeving worden uitgenodigd voor een goed gesprek met een kop koffie of thee. De bijeenkomst duurt een uur en wordt geleid door ons gemeentelid, Janine Mutsaerts. Belt u gerust voor informatie.

Data:                iedere eerste dinsdag van de maand 
                        2 mei, 5 juni
Tijd:                 10.00 uur
Locatie:             Huize Theresia, Molenrijnselaan 48, 5262 TN Vught
Aanmelden:       niet nodig
Kosten:             toegang is vrij
Organisatie:      Janine Mutsaerts, tel. 06 53389646
                        Hilda Spoor, tel. 06 19952886
                        Kitty Kopmels, tel. 073 6563473

top

  

ASPERGEDINER 2018

Het jaarlijkse aspergediner vindt plaats op maandag 28 mei 2018. En wordt, zoals elk jaar, een culinair en gezellig hoogtepunt in onze kerk.

De heer Johan Busio heeft inmiddels toegezegd dat hij wederom voor ons komt koken. Tussen de gangen door kan er weer geluisterd worden naar mooie muziek.

De opbrengst van het aspergediner is bestemd voor het onderhoud van de Lambertuskerk. 

Datum:        maandag 28 mei 2018
Tijd:            18.00 uur borrel, 18.45 uur aan tafel
Locatie:        Lambertuskerk
Aanmelden:  Bij organisatie
Kosten:        Wordt nog bekend gemaakt.

Organisatie: 
Enny Sietsma, tel. 073-6569081, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lous de Bruyne, tel. 073-6571980, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Sytj de Boer, tel. 073-6840244, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

top

 

LAMBERTUS TALENTENVEILING EN MARKT 

 

 

Sinds enkele jaren start het seizoen van de Lambertusgemeente met een Lambertusmarkt en veiling. De tiende Lambertusmarkt en veiling zal in 2018 gehouden op zaterdag 22 september.  

Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel in Vught of omstreken.

Meer informatie over de markt en veiling verschijnt binnenkort.


Lambertusmarkt 2012De Lambertusveiling brengt veel creatieve initiatieven en nieuwe contacten tot stand. Het is één van de leuke initiatieven van Vught van de laatste jaren. Daardoor zitten mensen bij elkaar aan tafel voor een netwerkcursus, een diner, of gaan samen op stap naar een stad dichtbij of verder weg. Ze worden tot een fotocursus verleid, of doen eindelijk toch de reanimatiecursus, of gaan met u meewandelen op een route die u alleen kende...

Op de Vughtse Lambertusveiling brengen we de talenten ´onder de hamer´. Uw aanbod gaat dan naar een liefhebber voor letterlijk een vriendenprijs.  De opbrengst van uw geveilde talent gaat nl. voor 100%  naar het goede doel: om de historische Lambertuskerk in stand te houden (het oudste gebouw van Vught) en de activiteiten die daarin worden georganiseerd en een jaarlijks te bepalen goed doel in Vught


Organisatie: Adri de Munnik, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 073-6843660
                  Sytj de Boer, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 073-6840244

 top

Actueel