Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

VASTE ACTIVITEITEN

 


DE STAMTAFEL


Afbeeldingsresultaat voor krantenOok in het seizoen 2017-2018 gaan we door met de stamtafel gesprekken. Actuele politieke en sociale problemen - tegenwoordig uitdagingen genoemd - worden door eenieder ingebracht en informeel besproken. Niet alles wordt opgelost - misschien wel niets - wel is er een prettige onderlinge reflectie. Mensen kunnen soms zorgen kwijt. Soms zijn er flinke, maar respectvolle discussies. Elkaars kennis, ervaringen en opvattingen delen staat centraal.

De data worden aangekondigd in Kerkespoor en op de website. Als u wilt, wordt u ook in een mailbestand opgenomen. Er is koffie en thee. U bent van harte welkom!

Data:               Elke derde vrijdag van de maand
Tijd:                10.00 uur 
Locatie:           Lambertuskerk
Aanmelden:      Niet nodig
Kosten:            Vrijwillige bijdrage voor de koffie
Organisatie en gespreksleiding: 
                       Wim van der Ven,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 06-23669616 

top

 

SAMEN WANDELEN

Elkaar ontmoeten tijdens een mooie wandeling. Al wandelend kom je vanzelf met elkaar in gesprek, geniet je van de mooie omgeving en hoor je de verhalen die erbij horen. Verbondenheid ervaren buiten de muren van het kerkgebouw.

Rondom de seizoenswisselingen in 2018 zijn er weer wandelingen gepland van ongeveer een uur. 

De wandelingen zijn thematisch naar het seizoen:     


Organisatie: Jacobien Schrijvershof, tel. 073-656743 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
                  Jan Wolter Oosterhuis, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 073-6566906

top 


STILTE OP MAANDAG 

Regelmatig tijd vrij maken en ruimte scheppen voor stilte. Dat is soms een eenzame weg en vraagt discipline en trouw om vol te houden. Het bijzondere van eenzaamheid is dat het "tweesaamheid" wordt, wanneer je beseft dat je niet alleen bent in de stilte. 

… en Hij bestrafte de wind en zei tegen de zee: "Zwijg, wees stil! En de wind ging liggen en er kwam een grote stilte".

Datum:        iedere eerste maandag van de maand 
Tijd:            19.30-20.45 uur (kerk open om 19.00 uur)
Locatie:       Lambertuskerk 
Aanmelden: niet nodig
Kosten:       vrijwillige bijdrage
Informatie/begeleiding: Aline Verbaas, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 073- 6140134,
            06-30648877
            Margriet Witlox, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06 16094375

top 


SAMEN ETEN

Samen Eten is een mooie gelegenheid om elkaar op een ontspannen wijze te ontmoeten in de kerk. Elke maand wordt een maaltijd bereid door vrijwilligers.De koks zorgen voor lekker eten en aan een mooi gedekte tafel ontmoet u gemeenteleden en gasten van buiten de gemeente. 

Wanneer u het leuk vindt, is er de mogelijkheid om mee te helpen met koken of anderszins mee te doen aan de voorbereiding van de maaltijd. Opruimers na de maaltijd zijn ook heel welkom.

Datum:        iedere derde dinsdag van de maand
                  (uitgezonderd mei, augustus en december)
Tijd:           18.00 – 19.30 uur
Locatie:       Lambertuskerk
Aanmelden: U kunt zich opgeven tot de zondag voorafgaand aan de dinsdag waarop
                  we samen eten, indien mogelijk door uw naam te noteren in het schrift
                  dat achterin de kerk ligt, of door u op te geven bij Ella Scherpenisse,
                  ouderling pastoraat. 
Kosten:        € 6 ,- waarvoor u gezelligheid, een drie-gangen menu en een glaasje 
                  mag verwachten. 
Organisatie: Ella Scherpenisse, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel 013-4688477 of 06-26926788 

top

   

ASPERGEDINER

Het jaarlijkse aspergediner heeft op maandag 4 juni 2018 plaatsgevonden onder grote belangstelling. 

De opbrengst van het aspergediner is bestemd voor het onderhoud aan de Lambertuskerk.Deze kerk werd omstreeks 1200 gebouwd en is daarmee het oudste monument van Vught; kortom een bijzondere locatie om te genieten van een heerlijk diner en een goed glas wijn.

Datum voor 2019 wordt later bekendgemaakt.

Organisatie: 
Enny Sietsma, tel. 073-6569081, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lous de Bruyne, tel. 073-6571980, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Sytj de Boer, tel. 06-47120940, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

top

 

LAMBERTUS TALENTENVEILING EN MARKT 

 

 

Eerst was er een bazaar en toen -10 jaar geleden  -startten Karel de Boer en Janine Mutsaerts de eerste talentenveiling gecombineerd met een braderie. Dit werd de start van een jaarlijkse traditie aan het begin van het kerkelijk seizoen in september.

Vanaf 1 juli is het mogelijk een talent of dienst aan te bieden voor de tiende Lambertusveiling! Klik hier op het inschrijfformulier en lees de algemene voorwaarden.

Nu in 2018 willen wij voor de 10e keer de Talentenveiling en Lambertusmarkt houden. Op zaterdag 22 september. De afgelopen jaren zijn er veel talenten aangeboden met een grote diversiteit. Waarbij de wandelingen, de diners, de kunst, uw creativiteit, het aanbieden van vakantiewoningen en rondleidingen in de stad of door regio ieder jaar weer terugkwamen. Doel van dit alles om samen leuke dingen te doen en elkaar hierdoor het hele jaar te ontmoeten.
De Lambertusmarkt was ook onderdeel wat erbij hoorde, diverse kraampjes met, zelfgemaakte jam en taarten, boeken, speelgoed, curiosa en een gezellig terras, tussen kerk en toren zorgde voor goede ambiance voor de talentenveiling.
De opbrengst van deze dag is voor het onderhoud van de kerk en het instandhouden van de activiteiten die daar worden ontplooid.
Een deel van de opbrengst gaat naar een lokaal, goed doel. Dit jaar is gekozen voor de Stichting Leergeld.

Stichting Leergeld Vught waardeert dit initiatief bijzonder. Zonder gerichte financiële ondersteuningen zijn hun activiteiten voor de kinderen in Vught moeilijk haalbaar. In 2017 steunde Stichting Leergeld bijna 200 kinderen in 97 gezinnen. Een nieuw project van deze Stichting is de aanschaf van i-pads voor de leerlingen op de middelbare scholen. Het gebruik van de i-pad is niet verplicht, maar wordt van af nu wel door de middelbare scholen gestimuleerd. Kinderen in gezinnen die opgroeien onder moeilijke financiële omstandigheden worden door Stichting Leergeld ondersteund.

Wilt u de komende maanden eens kijken welk van uw talenten ingezet/aangeboden kan worden voor de veiling. Loopt u ook eens door uw huis en garage voor spulletjes voor de Lambertusmarkt.

Zet deze datum in uw agenda: zaterdag 22 september 2018 


Lambertusmarkt 2012


Organisatie:

Adri de Munnik, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 073-6843660, 0612178037
Sytj de Boer, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 073-6840244

 top

Actueel

Vertrek Ds Dirk-Jan Bierenbroodspot

 

di 17  juli, 18.00 uur
Samen Eten

  

vr 20 juli, 10.00 uur
Stamtafel