Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding debat

PROGRAMMA 2017

Locatie: Lambertuskerk, Helvoirtseweg 5, Vught; tenzij anders aangegeven   

 

Datum Aanvang Omschrijving
vr 23 juni 20.00 uur Midzomeravond met Eric Alink
vr 29 sept 20.00 uur Frits Barend en Marijke van Haeften
i.s.m. Nat.Monument Kamp Vught

 

 

 

Midzomeravond Lambertuspodium: 

 

Kom luisteren naar stadchroniqueur Eric Alink

 

Vrijdag 23 juni a.s. sluit het Lambertuspodium het seizoen af met de Midzomeravond. In de romantische setting van de tuin van de Lambertuskerk vertelt Eric Alink zijn verhalen, met een duidelijke “Bossche” inslag. 

Zomaar een avond om mee te maken en te genieten, van elkaar, van de avondwarmte en van het avondlicht. In de tuin onder de tent, de ontspannen sfeer ervaren. Drink iets en eet een hapje.

U kunt binnenlopen vanaf acht uur. Om half negen begint Eric met vertellen, afgewisseld door muziek en momenten om gezellig met elkaar in gesprek gaan. Ruim vóór middernacht sluiten we de avond af. Bij slecht weer zal dit evenement in de kerk plaatsvinden. Zelf een klapstoel meenemen en eventueel een warme trui.

 

Entree € 7,50 inclusief twee consumptiebonnen.

Aanvang 20.00 uur. Helvoirtseweg 5, Vught.

Aanmelden mag, maar hoeft niet via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Eric Alink

 

Eric Alink is geboren in Den Bosch, waar hij ook woont en werkt. Hij studeerde Nederlands MO-A en journalistiek. Als freelancer schreef hij voor met name de Volkskrant. Vanaf eind jaren tachtig was hij als redacteur hoofdzakelijk aan culturele initiatieven verbonden, waaronder Theater Bis, Theaterfestival Boulevard en Uit-magazine. Als zelfstandig journalist en schrijver werkt hij vanaf 1996 voor media, overheden, non-profit organisaties en bedrijfsleven.

 

 

 

 

 


 

 

In gesprek met...

Op vrijdagavond 29 september is het echtpaar Frits Barend en Marijke van Haeften te gast.
Nationaal Monument Kamp Vught organiseert in samenwerking met het Lambertuspodium een gesprek met Frits Barend en Marijke van Haeften, die samen het boek ‘Matzes en mie’ schreven.
“De oorlog zit in ons DNA”, zei Frits Barend bij de presentatie van het boek in april. In het boek beschrijven zij de bijzondere geschiedenis van hun familie die zowel door de Holocaust als door de Japanse oorlogsterreur werd getroffen.

Frits Barend komt uit een Joodse familie van wie alleen de ouders en broer van Frits de Holocaust overleefden, terwijl de Nederlands-Indische familie van zijn vrouw en historicus Marijke van Haeften de Japanse kampen doorstond. Beiden zijn geboren in 1947. De oorlog is een steeds grotere rol gaan spelen in de levens van Marijke, Frits en hun dochters Barbara en Kim.
Hun persoonlijke verhalen over verzet en verraad, over goed en fout zijn de rode draad in het familieverhaal, waaraan het echtpaar vijf jaar heeft gewerkt.

Het boek is te koop in de museumwinkel en op 29 september in de Lambertuskerk.

 

 

 

 

Bekijk Een Vandaag over de familiegeschiedenis van Frits en Marijke Barend (na 17 min.). Hoe tekent de oorlog hun levens?

U kunt het eerste hoofdstuk van ‘Matzes en mie’ lezen via Historiek.

 

Datum: vrijdag 29 september 2017
Tijd:     20.00 uur

           

 

  top 

 

Actueel

 

Aankondiging door de kerkenraad van afscheid van Ds. Jan de Vlieger 

 

Afscheidswoord Ds. Jan de Vlieger

 

KOMENDE ACTIVITEITEN IN DE LAMBERTUSKERK: 


Di 20 juni, 18.00 uur
Samen Eten


vr 23 juni, 10.00 uur
De Stamtafel


vr 23 juni, 20.00 uur
Midzomeravond


zo 25 juni, 11.30 uur
Seizoenswandeling