Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

VERDIEPING

 

GELOOFSVERDIEPING EN BELIJDENIS

Misschien zijn er mensen die belijdenis willen doen. Of misschien zijn er mensen die zich op een meer gerichte manier willen verdiepen in het christelijk geloof, nog los van het doen van belijdenis. In beide gevallen ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een belijdenis- cq. geloofsverdiepingskring, die tussen Aswoensdag en Pinksteren  zal worden gehouden.
Het idee is om met elkaar van gedachten te wisselen naar aanleiding van het boekje Tekens van vertrouwen van de voormalige Anglicaanse aartsbisschop Rowan Williams.

Data:  eenmaal per twee weken op nog af te spreken data 
Locatie:  bij de deelnemers thuis
Organisatie:  Ds. Udo Doedens, tel. 073-7859066,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

top

DIENSTVOORBEREIDING OP DE MAANDAG

Eens per maand, afwisselend op de maandagochtend en de maandagavond, lezen we samen de bijbeltekst van de volgende zondag. Wat heeft die tekst te zeggen en wat kan er zondag over worden gezegd? U kunt zich per keer opgeven (vóór de donderdag voorafgaande aan de bijeenkomst) of voor alle keren ineens.

Data en tijd: 
maandagochtend: 
maandagavond: 
 
2020: 2 maart en 18 mei, 11 - 12.30 uur
2020: 27 januari, 20 april, 22 juni, 20 - 21.30 uur
Locatie  Lambertuskerk
Aanmelden:  zoals boven vermeld
Organisatie:  Ds. Udo Doedens, tel. 073-7859066, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

top

GROOT HUISBEZOEK

In gesprek naar aanleiding van Bonhoeffer

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer werd vermoord in een Duits concentratiekamp. Bonhoeffers leven in combinatie met zijn denkbeelden blijft mensen bezighouden. Op vier avonden gaan we als leden van de Lambertusgemeente met elkaar in gesprek over Bonhoeffers ideeën over wat de kerk zou moeten zijn in de moderne tijd. 
Kunt u niet op de avond in uw wijk, het is maar een willekeurige indeling, sluit gerust aan bij een andere avond.

Data:  Wijk zuid: donderdag 16 januari
Buitengebieden: donderdag 20 februari
Centrum Vught: donderdaag 19 maart 
Tijd: 20.00 uur
Locatie: bij gemeenteleden thuis
Aanmelden: gemeenteleden ontvangen een schriftelijke uitnodiging
Organisatie:  Rieke Mes, tel. 073-6137187, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ds. Udo Doedens, tel. 073-7859066, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

top 

JONGVOLWASSENENGROEP

Leuke mensen, gesprekken die binnenkomen

Druk met werken en druk met genieten, maar af en toe wil je ook weleens pas op de plaats maken en praten over de diepere dingen. In het najaar nodigen we jonge gemeenteleden (tussen de 20 en 40) uit voor een goed gesprek met leeftijdgenoten bij een van de deelnemers thuis. De avonden worden geleid door ds. Udo Doedens.

Data:    in overleg
Locatie:  bij de deelnemers thuis
Aanmelden:  gemeenteleden uit de doelgroep worden schriftelijk uitgenodigd
Organisatie:   Ds. Udo Doedens, tel. 073-7859066, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 top

 

SENIORENBIJBELKRING

Minder bekende Psalmen

Abt Petrus, één van de woestijnvaders uit de 4e eeuw na Christus, zei: ‘Schat de psalmen niet gering, want zij verjagen de onreine geesten uit de ziel en brengen de Heilige Geest binnen.’ In het najaar lezen we drie minder bekende Psalmen en gaan daarover met elkaar in gesprek. Wat brengen ze ons? Waar houden we afstand?
Voor deze kring zijn alle gemeenteleden van 70 en ouder uitgenodigd. We kunnen niet iedereen plaatsen. Bij meer dan twaalf aanmeldingen maken we een wachtlijst.

Data:  wordt nog bekendgemaakt
Tijd:  14.30 - 16.00 uur
Locatie:  Lambertuskerk, Zuidkoor
Aanmelden:  gemeenteleden uit de doelgroep worden schriftelijk uitgenodigd
Organisatie:   Pastorale Raad, contactpersoon Corry Wierda
 tel. 073-6563264, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

top

 

THEMAVESPER

Avonddiensten met bijzondere muziek

De wereldkerk kent een grote rijkdom aan muzikale tradities. In drie vesperdiensten maken we kennis met Scandinavische en Zuid-Afrikaanse kerkmuziek en hernieuwen we de kennismaking met de liederen van zwarte negerslaven, de ‘negro spirituals’.

Data: zondagen 8 maart, 17 mei
Tijd: 17.00 uur
Locatie: Lambertuskerik
Organisatie:  Martin de Groot, tel. 073-6563995, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Willem Visscher,  tel. 073-7850348, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ds. Udo Doedens, tel. 073-7859066, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 top

 

VIERINGEN STILLE WEEK 2020

Een hoogtepunt in het kerkelijk jaar vormen de diensten in en rond de Stille Week.
Dit zijn ze:

zondag 5 april 10.00 uur Palmzondag met Palpasen optocht
donderdag 9 april   19.30 uur Witte Donderdag, viering maaltijd van de Heer
vrijdag 10 april 19.30 uur Goede Vrijdag met kruismeditatie
zaterdag 11 april 22.00 uur Stille Zaterdag, Paaswake, met doopgedachtenis
zondag 12 april 10.00 uur     Paasmorgen

top

Actueel

De data van de Eifel-reis en
de dagtocht naar Elburg zijn bekend

 

Deze week:  

Start actie Kerkbalans 2020

 

vr 24 jan., 18.00 uur
Eten en Film

 

zo 26 jan., 15.00 uur
Vught Klassiek

 

 

 


Kloostertocht Cheveto