Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

VERDIEPING

 

 

GESPREKSGROEP LAUDATO SI'

Paus Franciscus publiceerde in 2015 een zeer lezenswaardige encycliek over de plaats van de mens in de schepping. Uitgangspunt is het beroemde Zonnelied van Franciscus van Assisi, dat begint met de woorden Laudato si’, ‘geprezen zijt Gij’. We lezen de encycliek en bespreken het boek in vier bijeenkomsten. Tijdens een vijfde bijeenkomst zal de Vughtse theoloog dr. Stefan Waanders ons helpen om de opgedane inzichten verder vruchtbaar te maken.

Datum:   donderdag 15 oktober, 5 november, 3 december 2020
donderdag 7 januari 2021 mmv Stefan Waanders
Tijd:  20.00 uur
Locatie:  Lambertuskerk
Aanmelden:   Ds Udo Doedens, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  tel. 073-7859066

top

 

 

WIJKAVONDEN

Wijkavond Vught midden
Wijkavond Vught noord
Wijkavond Vught zuid
Wijkavond Vught buitengebied

Voor de leden en vrienden van onze gemeente die in Vught wonen houden we wijkavonden over het thema ‘Het goede leven’. De avonden vinden vanwege de 1,5 meter regel plaats in de Lambertuskerk. 

Datum: 

Vught midden: donderdag 8 oktober 
Vught noord: donderdag 12 november 
Vught zuid: donderdag 14 januari 2021
Vught buitengebied: donderdag 18 maart 2021

Tijd:  20.00 uur
Locatie:  Lambertuskerk
Aanmelding:  Er worden persoonlijke uitnodigingen verzonden

 top

GELOOFSVERDIEPING EN BELIJDENIS

Misschien zijn er mensen die belijdenis willen doen. Of misschien zijn er mensen die zich op een meer gerichte manier willen verdiepen in het christelijk geloof, nog los van het doen van belijdenis. In beide gevallen ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een belijdenis- cq. geloofsverdiepingskring, die tussen Aswoensdag en Pinksteren  zal worden gehouden.
Het idee is om met elkaar van gedachten te wisselen naar aanleiding van het boekje Tekens van vertrouwen van de voormalige Anglicaanse aartsbisschop Rowan Williams.

Data:  eenmaal per twee weken op nog af te spreken data 
Locatie:  bij de deelnemers thuis
Organisatie:  Ds. Udo Doedens, tel. 073-7859066,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

top

JONGVOLWASSENENGROEP

Leuke mensen, gesprekken die binnenkomen

Druk met werken en druk met genieten, maar af en toe wil je ook weleens pas op de plaats maken en praten over de diepere dingen. In het najaar nodigen we jonge gemeenteleden (tussen de 20 en 40) uit voor een goed gesprek met leeftijdgenoten bij een van de deelnemers thuis. De avonden worden geleid door ds. Udo Doedens.

Data:    in overleg
Locatie:  bij de deelnemers thuis
Aanmelden:  gemeenteleden uit de doelgroep worden schriftelijk uitgenodigd
Organisatie:   Ds. Udo Doedens, tel. 073-7859066, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 top

  

Actueel

 

Nieuw:
het Lambertus Magazine

 

ma 5 okt., 19.30 uur
Zitten in stilte

 

di 6 okt., 20.00 uur
Lezing Dr. Bert de Vries


Kloostertocht Cheveto