Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

VERDIEPING

 

SENIORENKRING OVER SPIRITUALITEIT

De Pastorale Raad organiseert speciaal voor ouderen een aantal gespreksmiddagen. Uitgangspunt is het boekje Het Spirituele Leven van de Engelse auteur Evelyn Underhill (1875-1941). De bedoeling van deze middagen is om aan de hand van het boekje met elkaar in gesprek te komen. Is spiritualiteit iets voor ouderen? Of is ouderdom vooral ‘genieten zolang het nog kan en overleven als het moet’, zoals een columnist laatst schreef? De middagen worden geleid door ds. Doedens.

Datum:   donderdag 30 september, 21 oktober en 25 november 
Tijd: 14.00 - 16.00 uur 
Locatie:   Lambertuskerk 
Opgave:  Willem Westerwoudt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 6563201) 

 top

 

KRING VERLIES EN ROUW

Rouwen, we krijgen er allemaal mee te maken; dat kan lang geleden zijn, of we zitten er nog middenin. Vanuit de Pastorale Raad dachten wij dat we daar wel eens met elkaar over zouden willen praten. In een klein groepje onze ervaringen delen. In enkele bijeenkomsten; hoeveel: drie, vier? Dat bepalen we al gaande weg. Tijdens de bijeenkomsten komen onze eigen verhalen aan de orde, die we spiegelen aan verhalen uit de Bijbel en aan praktische inzichten uit het boekje Hoe kan ik nu verder? De zin van het leven na een groot verlies.

Begeleiding: Ella Scherpenisse (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Willem Westerwoudt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Info en opgave bij Ella Scherpenisse.

top

 

  

WIJKAVONDEN

De Lambertusgemeente is verdeeld in vier delen: noord, midden, zuid en de buitengewesten. Voor de leden en vrienden van onze gemeente in elk van deze ‘wijken’ organiseert de kerkenraad dit jaar een gespreksavond. Zolang de 1,5 meterregel van kracht is, vinden deze avonden plaats in de Lambertuskerk. Voor deze avond worden uitnodigingen verstuurd.

Datum:  donderdag 14 oktober, 25 november
Tijd:  20.00 uur
Locatie:  Lambertuskerk
Aanmelding:  Er worden persoonlijke uitnodigingen verzonden

 top

MARCUS LEZEN

Het kortste, het oudste en volgens sommigen ook het meest raadselachtige evangelie is dat van de evangelist Marcus. We lezen het van A tot Z en zijn daar tot in het voorjaar van 2022 mee bezig. Wat wil Marcus ons zeggen? Is dat onder woorden te brengen of wijst het raadselachtige van het evangelie erop dat Marcus nog iets anders teweeg wil brengen?

Datum:   maandag 8 en 22 november, 13 december 2021
Tijd:  20.00 - 22.00 uur
Locatie:  Lambertuskerk
Aanmelding:    Ds. Udo Doedens, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 tel. 073 -7859066

 top

 

GELOOFSVERDIEPING EN BELIJDENIS

Misschien zijn er mensen die belijdenis willen doen. Of misschien zijn er mensen die zich op een meer gerichte manier willen verdiepen in het christelijk geloof, nog los van het doen van belijdenis. In beide gevallen ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een belijdenis- cq. geloofsverdiepingskring, die tussen Aswoensdag en Pinksteren  zal worden gehouden.
Het idee is om met elkaar van gedachten te wisselen naar aanleiding van het boekje Tekens van vertrouwen van de voormalige Anglicaanse aartsbisschop Rowan Williams.

Data:  eenmaal per twee weken op nog af te spreken data 
Locatie:  bij de deelnemers thuis
Organisatie:  Ds. Udo Doedens, tel. 073-7859066,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

top

JONGVOLWASSENENGROEP

Leuke mensen, gesprekken die binnenkomen

Druk met werken en druk met genieten, maar af en toe wil je ook weleens pas op de plaats maken en praten over de diepere dingen. In het najaar nodigen we jonge gemeenteleden (tussen de 20 en 40) uit voor een goed gesprek met leeftijdgenoten bij een van de deelnemers thuis. De avonden worden geleid door ds. Udo Doedens.

Data:    in overleg
Locatie:  bij de deelnemers thuis
Aanmelden:  gemeenteleden uit de doelgroep worden schriftelijk uitgenodigd
Organisatie:   Ds. Udo Doedens, tel. 073-7859066, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 top