Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

VERDIEPING

 

GELOOFSVERDIEPING EN BELIJDENIS

Misschien zijn er mensen die belijdenis willen doen. Of misschien zijn er mensen die zich op een meer gerichte manier willen verdiepen in het christelijk geloof, nog los van het doen van belijdenis. In beide gevallen ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een belijdenis- cq. geloofsverdiepingskring, die tussen Aswoensdag en Pinksteren  zal worden gehouden.
Het idee is om met elkaar van gedachten te wisselen naar aanleiding van het boekje Tekens van vertrouwen van de voormalige Anglicaanse aartsbisschop Rowan Williams.

Data:  eenmaal per twee weken op nog af te spreken data 
Locatie:  bij de deelnemers thuis
Organisatie:  Ds. Udo Doedens, tel. 073-7859066,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

top

DIENSTVOORBEREIDING OP DE MAANDAG

Eens per maand, afwisselend op de maandagochtend en de maandagavond, lezen we samen de bijbeltekst van de volgende zondag. Wat heeft die tekst te zeggen en wat kan er zondag over worden gezegd? U kunt zich per keer opgeven (vóór de donderdag voorafgaande aan de bijeenkomst) of voor alle keren ineens.

Data en tijd: 
maandagochtend: 
maandagavond: 
 

Locatie  Lambertuskerk
Aanmelden:  zoals boven vermeld
Organisatie:  Ds. Udo Doedens, tel. 073-7859066, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

top

GROOT HUISBEZOEK

In gesprek naar aanleiding van Bonhoeffer

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer werd vermoord in een Duits concentratiekamp. Bonhoeffers leven in combinatie met zijn denkbeelden blijft mensen bezighouden. Op vier avonden gaan we als leden van de Lambertusgemeente met elkaar in gesprek over Bonhoeffers ideeën over wat de kerk zou moeten zijn in de moderne tijd. 
Kunt u niet op de avond in uw wijk, het is maar een willekeurige indeling, sluit gerust aan bij een andere avond.

top 

JONGVOLWASSENENGROEP

Leuke mensen, gesprekken die binnenkomen

Druk met werken en druk met genieten, maar af en toe wil je ook weleens pas op de plaats maken en praten over de diepere dingen. In het najaar nodigen we jonge gemeenteleden (tussen de 20 en 40) uit voor een goed gesprek met leeftijdgenoten bij een van de deelnemers thuis. De avonden worden geleid door ds. Udo Doedens.

Data:    in overleg
Locatie:  bij de deelnemers thuis
Aanmelden:  gemeenteleden uit de doelgroep worden schriftelijk uitgenodigd
Organisatie:   Ds. Udo Doedens, tel. 073-7859066, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 top

 

SENIORENBIJBELKRING

Over alledaagse spiritualiteit

Na twee series bijeenkomsten over het boek Ruth en over enkele Psalmen ontmoeten we elkaar dit voorjaar rond het boekje Het spirituele leven.
Mystiek voor het dagelijks bestaan van de Anglicaanse theologe Evelyn Underhill (1875-1941). Het spirituele leven bevat een viertal radiotoespraken waarin Underhill laat zien dat spiritueel leven heel gewoon is en wat er de belangrijkste kenmerken van zijn.

Mensen die de vorige bijeenkomsten niet hebben bezocht en nu willen meedoen wordt verzocht om zich op te geven bij ds. Udo Doedens

Data:   
Tijd:  14.00 - 16.00 uur
Locatie:  Lambertuskerk, Zuidkoor
Aanmelden:  gemeenteleden uit de doelgroep worden schriftelijk uitgenodigd
Organisatie:   Pastorale Raad, contactpersoon Corry Wierda
 tel. 073-6563264, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

top