Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding debat

PROGRAMMA 2019

Locatie: Lambertuskerk, Helvoirtseweg 5, Vught; tenzij anders aangegeven   

 

 

zondag 19 mei

Lezing Prof.Dr. Anton van Kalmthout:
Doostraf, levenslang of geen van beide?
vrijdag 28 juni

  Midzomeravond
Verhalen met Wim Daniëls

 


Lezing door prof. Dr. Anton van Kalmthout: Doodstraf, levenslang of geen van beide?

 

Sinds een aantal bindende uitspraken van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens is ook in Nederland een levendig debat ontstaan over de vraag of de levenslange gevangenisstraf, zonder de mogelijkheid ooit nog vrij te komen, in overeenstemming is met de huidige opvattingen over rechtvaardigheid en humaniteit. Vragen die in lezing een centrale plaats innemen betreffen het aspect van de vergelding: Wanneer is die "voorbij"? Wat is humaan? En is de huidige bejegening van levenslanggestraften in detentie wel "genoeg"?
Daarnaast zal in de lezing ook aandacht worden besteed aan de recent gestarte internationale campagne tegen "life imprisonment without parole", die nauw aansluit bij de al jaren gevoerde campagne tegen de doodstraf.

Prof. dr. Anton van Kalmthout (Den Haag, 1945) volgde het gymnasium in Den Bosch. Vervolgens studeerde hij Klassieke Taal en Letterkunde in Nijmegen en Leuven, en rechten in Nijmegen en Tilburg. In 2001 promoveerde hij aan de Universiteit van Tilburg (Tilburg University), het onderwijsinstituut waaraan hij al sinds 1972 verbonden was.
Van Kalmthout was tot 2010 hoogleraar straf- en vreemdelingenrecht aan de Tilburgse universiteit. 

 

Datum:         zondag 19 mei 2019
Tijd:             wordt nog bekend gemaakt
Locatie:        Lambertuskerk
Entree:        € 7,50 incl. koffie/thee bij binnenkomst
Aanmelden: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  top

Midzomeravond

Verhalen met Wim Daniëls

Schrijver van boeken over taal, literaire verhalenbundels, woordenboeken, poëzie en informatieve boeken over uiteenlopende onderwerpen. Hij schrijft boeken voor
volwassenen, jongeren en kinderen.
Met Kasper Boon maakte hij een bordspel: Het Grote Taalspel.

Daarnaast geeft hij lezingen en voordrachten, doet aan cabaret, toneel, poëzie, komt op radio en tv, geeft taaltrainingen en adviezen.

 

Datum: vrijdag 28 juni 2019
Tijd:
Locatie: tuin van de Lambertuskerk
Entree:

 top