Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

KERNMOMENTEN IN HET LEVEN

 

DOPEN

Als u uw kindje wilt laten dopen kunt u contact opnemen met de predikant. De doop gebeurt tijdens de eredienst op zondag. In overleg wordt een datum vastgesteld. De doop van volwassenen gebeurt doorgaans in de paaswake, voorafgaand op het paasfeest. Aan de doop gaat een informatieve bijeenkomst vooraf, meestal bij één van de doopouders aan huis.

 

 

 

 

BELIJDENIS DOEN

In de paaswake kunt u belijdenis van uw geloof doen. Volwassenen kunnen zich laten dopen. De veertigdagentijd voor Pasen is de tijd van voorbereiding. Als u daarover wilt nadenken of dat wil bespreken wendt u zich dan tot de predikant.

 

top

TROUWEN IN DE KERK

U kunt uw huwelijk kerkelijk laten bevestigen in een feestelijke dienst op de dag van uw huwelijkssluiting. Voor een huwelijksbevestiging in de kerk kunt u contact opnemen met de predikant. Het is ook mogelijk om uw burgerlijk huwelijk in de kerk te voltrekken, met of zonder kerkelijke bevestiging.

Mocht u na afloop van de trouwdienst een receptie willen houden, dan verwijzen wij u naar de sectie Gastvrije Locatie. Recepties en andere feestelijke vieringen gaan altijd in overleg.

Zij die elders lid van een gemeente of parochie zijn kunnen voor een huwelijksbevestiging gebruik maken van het kerkgebouw. Neemt u dan contact op met Gerbert Scherphof, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 073-6569882.

top


OVERLIJDEN

De kerk is er ook in dagen van rouw. Neemt u bij overlijden van een dierbare contact op met Gerbert Scherphof, tel 073-6569882. Een dienst ter nagedachtenis van de overledene wordt in overleg met de predikant samengesteld.

De praktische zaken bij begraven of cremeren worden voor u geregeld door de begrafenisondernemer. 

De rustieke begraafplaats Ouwerkerk, bestemd voor, onder andere, leden van de Protestantse Gemeente, is gelegen aan de Ouwerkerklaan 2 te Vught. De Stichting Protestantse Begraafplaats Ouwerkerk zorgt voor het onderhoud van de begraafplaats in haar geheel, uitgezonderd het onderhoud van de grafmonumenten. Dit is de verantwoordelijkheid van de nabestaanden.

Voor het verkrijgen van grafrechten en inlichtingen over het reglement kunt u contact opnemen met Teun Minke, tel. 073-6561892 bij diens afwezigheid, Tjibbe Knol tel. 073-6565812 of Wim Maaskant, tel. 06-50290027.

De naam van de overledene kan op het gedachtenisbord in de kerk worden bijgeschreven. Op de laatste zondag van het kerkelijke jaar (eind november) worden de overledenen herdacht. De nabestaanden worden voor de gedachtenis dienst uitgenodigd.

top

 

BEZOEK AAN HUIS

In onze gemeente heeft iedereen die betrokken is een taak om om te zien naar elkaar. Dat kan door een praatje te maken, een bezoek te brengen of door bij een ambtsdrager te signaleren dat een ander wat extra aandacht nodig heeft. 

We proberen zoveel mogelijk activiteiten te organiseren die ontmoetingen mogelijk maken. Als u bezoek van een ouderling of de predikant op prijs stelt kunt u dat zelf aangeven bij de predikant of de ouderling pastoraat.

De wijkcontactpersonen hebben vooral een praktische taak. Zij bezorgen Kerkespoor, de eindejaars- en de paascollectebrieven en ze zijn actief bij de actie Kerkbalans.

Contactpersoon: Ella Scherpenisse, tel. 06 26926788, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

BEZOEK IN HET ZIEKENHUIS

Stelt u het op prijs dat uw opname in het ziekenhuis bekend is in de gemeente, geeft u dat dan door aan de ouderling pastoraat Ella Scherpenisse, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06 26926788 of 013-4688477.

top

 

 

Actueel

za 29 febr., 15.00 uur
Lambertuspodium: High Tea

 

ma 2 maart, 11.00 uur
Dienstvoorbereiding

 

ma 2 maart, 19.30 uur
Stiltegroep

 

vr 6 maart, 10. 00 uur
Ochtendeditie met Petruschka Schaafsma

 

 


Kloostertocht Cheveto