Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding locatie

FACILITEITEN EN HUISREGELS

 

Extra informatie in verband met de corona richtlijnen vindt u hier in het gebruiksplan van het kerkgebouw.

 

Voor het gebruik van de Lambertuskerk hanteren wij een aantal huisregels. Het gaat tenslotte om een onvervangbaar monument.

Catering 
Inrichting en decoratie 
• Keuken
Muziek en geluid
Dieren
Oplevering
Orgel en Vleugel
Parkeren
Reclame
Roken
Schoonmaak en afval
Spijkers, punaises en plakband
Techniek en verlichting
Veiligheid
Verwarming
Vloer

 

 

Catering

Met de beheerder kunt u uw wensen bespreken voor wat betreft de verzorging van de inwendige mens. Mocht u uitgebreide wensen hebben, dan kunt u die laten verzorgen door een externe cateraar. Er zijn goede ervaringen met Vughtse cateringbedrijven.

top

Inrichting & Decoratie

Het kerkgebouw biedt vele mogelijkheden om het feestelijk in te richten en te decoreren. U hebt zelf ongetwijfeld ideeën, of u kunt zich laten inspireren door professionele (bloem)decorateurs of uw cateraar. De inrichting en decoratie dienen altijd in overleg met de beheerder te gebeuren. Laat ons ruim van tevoren weten wat u van plan bent. Dan kunnen wij, samen met u, bekijken wie welke werkzaamheden uitvoert.

top

Keuken

De keuken kan gebruikt worden voor het bereiden van spijzen en dranken. Er mag echter niet gebakken of gefrituurd worden. Spijzen bereiden “au bain marie”, in de oven of in de magnetron is wel toegestaan.

De volgende voorzieningen zijn aanwezig:

  • koffiezetmachine
  • koelkast
  • glazenspoelmachine
  • gasfornuis met oven
  • magnetron

top

Muziek en Geluid

Er mag uitsluitend akoestische muziek ten gehore worden gebracht. In uitzonderlijke gevallen is versterkte muziek mogelijk maar dan alleen via de aanwezige geluidsinstallatie. In alle gevallen mag de norm van 90 dB (midden in de kerkzaal) niet worden overschreden. Een CD-speler is aanwezig.

 

Dieren

Het meenemen van huisdieren in de kerk is niet toegestaan.

top

Oplevering

Indien u ervoor kiest zelf het gebouw in te richten en te decoreren, zal de beheerder aan het begin en aan het einde van de huurperiode een opleveringsronde met u lopen. Mocht na afloop van de verhuur blijken dat er zaken beschadigd zijn, dan komen de herstelkosten voor uw rekening.

top

Orgel en Vleugel

Het orgel kan de toets van “concertorgel” met verve doorstaan. De vleugel op de begane grond is beschikbaar. De beheerder zorgt eventueel voor het verplaatsen van het instrument. Voor een carillonbespeling kunt u contact opnemen met de beiaardier, Peter Bremer.

top

Parkeren

Wij beschikken over een beperkt parkeerterrein. Omtrent de beschikbaarheid overlegt u met de beheerder. In de omgeving is andere parkeergelegenheid te vinden, maar bij grote drukte kan parkeren een probleem zijn.

top

Reclame

Het is niet toegestaan zonder overleg met de beheerder enige vorm van reclame aan de buitenkant van de kerk aan te brengen.

top

Roken

Zoals in de meeste openbare gebouwen is roken niet toegestaan.

top

Schoonmaak en afval

Het gebouw wordt schoon aan u opgeleverd. Aan het eind van de huurperiode moet u het ook weer schoon achterlaten. Tijdens de activiteiten draagt u zelf zorg voor het schoonhouden. De schoonmaak van de toiletten, aan het einde van de huurperiode, is bij de huurprijs inbegrepen.
Alle afval en verpakkingen voert u zelf af, maar in overleg met de beheerder kan tegen betaling gezorgd worden voor schoonmaak en afvoer van afval.

top

Spijkers, punaises en plakband

Spijkeren, boren en het gebruik van punaises en plakband op wanden, deuren en kozijnen is niet toegestaan. De beheerder helpt u met alternatieve bevestigingsmaterialen.

top

Techniek en verlichting

Mocht u naast de aanwezige verlichting extra wensen hebben, dan kunt u deze bespreken met de beheerder. Krachtstroom is beschikbaar in de keuken en nabij het koor. De extra kosten van dit stroomverbruik worden aan u doorberekend.

top

Veiligheid

Bij de inrichting moet u er rekening mee houden dat alle vluchtwegen vrij moeten blijven. Brandblussers en brandslangen dienen zichtbaar te blijven om in geval van nood onmiddellijk gebruikt te kunnen worden. Decoraties en andere materialen dienen brandwerend te zijn of te worden geïmpregneerd conform de geldende normen. Het gebruik van open vuur is verboden. In overleg met de beheerder mogen wel kaarsen worden gebruikt.

top

Verwarming

Het gebouw is voorzien van vloerverwarming. Onder normale omstandigheden is dit voldoende om de ruimte tot circa 20º Celsius te verwarmen. Bij extreme koude dient bijverwarmd te worden. De beheerder zorgt hiervoor. De kosten zijn voor uw rekening.

top

Vloer

De vloer van Belgisch hardsteen is zeer kwetsbaar. Om krassen en beschadiging van de vloer te voorkomen, vragen wij u niet te schuiven met materialen. Gebruik altijd transportmiddelen met rubberen banden (kunststof- of metalen wielen zijn verboden). Harde materialen (metaal enz.) mogen geen direct contact met de vloer hebben. Gebruik hieronder vilt, rubber of hardboard. Het gebruik van zuren, oliën en vetten (olierookmachines, vloeistof accu’s, enz.) is niet toegestaan.

top

 

 

 

 

Actueel

wo 1 feb, Open Kerk
10 - 12.00 uur

 

wo 1 febr. Ringbijeenkomst Kerk en Armoede
19.30 uur

 

Lambertus Magazine 2022 - 4

 

 Chev