Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

RONDOM DE DIENSTEN

 


WEEK IN WEEK UIT

Sinds 1629 worden protestantse kerkdiensten gehouden in de Lambertuskerk achter de gotische Lambertustoren. Daar komt de gemeente samen om de gebeden te zeggen, liederen te zingen en zich door de woorden van de Bijbel te laten inspireren. De diensten beginnen elke zondag om 10.00 uur. Op de bijzondere kerkelijke feestdagen zijn er ook diensten. Elke zondag is er een gedrukte orde van dienst gemaakt door een team van vrijwilligers. U hoeft dus geen liedbundel mee te nemen naar de kerk. Dit biedt ons de gelegenheid om van verschillende liedbundels gebruik te maken. 

Na de dienst wordt iedereen uitgenodigd om een kopje koffie of thee te blijven drinken. Dit is een uitstekende gelegenheid om in een informele sfeer met leden van de Protestantse Gemeente kennis te maken.

top


MET DE KERK HET JAAR DOOR

De gemeente viert elke zondag van het jaar de opstanding. In deze gebeurtenis ligt het geheim van God en mens samenge­vat. Op het Paas­feest, het grote feest van de kerk, en op het Kerstfeest als voorafscha­duwing daarvan, staan we daarbij stil. Zo leven we op het ritme van de feesten: daar gaan we naartoe of daar komen we vandaan.

Door het jaar heen, op de tekens van de seizoenen, wordt de veelkleurige betekenis van Gods liefde voor mensen naar verschillende kanten uitgelegd. Met de kerkkalender doorlopen we zo twee seizoenen: de kerstkring en de paaskring.

De tijd van het kerkelijk jaar wordt met een kleur aange­geven.

Paars: Naar het feest toe; tijd van inkeer en soberheid
Wit: Op het feest; licht, tijd van blijdschap
Groen: Na het feest; tijd van groei en leven
Rood: Bij bijzondere diensten, waar de nadruk ligt op de Heilige Geest, bijvoorbeeld op het Pinksterfeest en bij de bevestiging van ambtsdragers en huwelijken.

top

 

PREDIKANTEN

Per 13 januari 2019 is Ds. U. Doedens als predikant aan de Lambertusgemeente verbonden.

top


VERVOER NAAR DE KERK

Er is een ‘autodienst’ voor gemeenteleden die regelmatig ’s zondags vervoer nodig hebben om naar de kerk te kunnen komen. Gemeenteleden met een auto zorgen voor het vervoer. Volgens een rooster haalt u eens in de vier of vijf weken twee personen op en brengt u ze na afloop van de dienst weer thuis. Nieuwe aanmeldingen voor vervoer naar de kerk zijn altijd welkom, zowel 'klanten' als chauffeurs.

Contactpersoon: Lisette van Driel, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 073-6577899 of 073-6565859 

top 


BLOEMEN IN DE KERK

In de kerk staan tijdens de dienst verse bloemen. De boeketten worden door vrijwilligers uit de gemeente samengesteld.  Na de dienst worden de bloemen vaak bij iemand van de gemeente thuis of in het ziekenhuis bezorgd als groet of teken van medeleven. De wijkcontactpersonen geven meestal door, wie er voor dat bloemetje in aanmerking komt. Maar het is ook mogelijk, dat er suggesties voor een bloemengroet door andere gemeenteleden worden gedaan. Deze graag doorgeven aan Ella Scherpenisse, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-26926788.  

Mensen die af en toe bloemen voor de dienst willen schikken kunnen contact opnemen met Bettie de Leeuw, tel. 073-6148283, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

topMEELUISTEREN THUIS

Als u de diensten niet bij kunt wonen bestaat de mogelijkheid om de dienst thuis mee te maken via een usb-stick. Deze wordt in de loop van de week bij u thuis bezorgd en later weer opgehaald.
Voor alle andere kerkbezoekers die op zondag aanwezig zijn in onze kerk en graag een dienst nog eens thuis willen na luisteren. Ook u mag gebruik maken van De Lambertus “thuis” luisterservice. Stuur een mail met uw vraag en u krijgt de opname van de dienst via uw mailadres thuisgestuurd.

Contactpersoon: Jan Wolter Oosterhuis, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 073-6566906.

top


MUZIEK IN DE KERK

Het orgel (gebouwd door Pels en Van Leeuwen) en de Schimmelvleugel in de kerk worden afwisselend bespeeld door onze musici.

Willem Visscher (tel. 073-7850348) bespeelt het orgel op de eerste en derde zondag van de maand. Op de vierde zondag van de maand wordt de gemeente gezang begeleid door Bart van Schaijk (073-5218285) op de Schimmelvleugel.

Naast organist en pianist kunnen ook andere instrumentalisten een bijdrage leveren aan de vieringen: als solist, in combinatie met een ander instrument of als ondersteuning bij de samenzang.

De commissie Liturgie en Muziek bespreekt het beleid op het gebied van de liturgie en muziek. In de commissie hebben onder anderen de musici, de cantrix en de predikant zitting.

 
top
CANTORIJ

De cantorij heeft als doel de samenzang in de vieringen te ondersteunen en het repertoire van kerkliederen binnen de gemeente verder te ontwikkelen. Verschillende kerkelijke feestdagen worden door de cantorij opgeluisterd.

Er wordt iedere week gerepeteerd op donderdagavond van 19.45 - 20.30 uur. Ongeveer zeven keer per jaar wordt aan een viering meegewerkt.

Contactpersoon: Margreet Koetsier, tel. 073-6566906, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

top

STOFFER EN BLIK

Om de 14 dagen wordt de kerk schoongemaakt door een team van vrijwilligers. Er zijn twee teams. Dat betekent dat iedere ploeg eens in de vier weken aan de beurt is. Het is poetsen en daarna gezellig theedrinken! Door vakanties, andere afspraken, enz. zijn er vaak niet genoeg mensen om te helpen poetsen, terwijl de kerk mooi schoon moet zijn. Nieuwe vrijwilligers zijn dus altijd welkom. Contactpersonen:

Jane de Vries, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel 073-6564972

Jan Wolter Oosterhuis, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 073-656690

top

DE TUIN

De tuin rondom de kerk wordt - afgezien van het maaien van het gazon - door vrijwilligers onderhouden. Wie het leuk vindt om af en toe op een zaterdagochtend met een groepje tuin-enthousiastellingen de handen uit de mouwen te steken is van harte welkom.

Voor koffie en iets lekkers wordt gezorgd.

Opgeven bij Adri de Munnik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 073-6843660
of Bettie de Leeuw, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 073-6148283

top 

 

 

 

Actueel

Er zijn veel nieuwe foto's!

 

ma 2 sept., 19.30 uur
Kunst van de stilte

 


Kloostertocht Chevetogne