Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

KERKDIENSTEN OKTOBER 2018

De Lambertuskerk is te vinden aan de Helvoirtseweg 5 achter de Vughtse toren.

 

datum

aanvangstijd     

voorganger

zo 14 okt 10.00 uur Mevr. Ds. R. van Andel (Eindhoven)
Muziek:Jacques v.d. Dool (orgel)
Noëlle Sodaar (zang)
Collectes: diaconaal doel Wereldvoedseldag
& Lambertuskerk - en gemeente
Kindernevendienst, basiscatechese, jeugdkapel
zo 21 okt 10.00 uur Mevr. Ds. Ch. Schaap (Waalwijk)
Viering Heilig Avondmaal
Muziek: Willem Visscher (orgel)
Collectes: diaconaal werk & Lambertuskerk - en gemeente
Kinderopvang
zo 28 okt 10.00 uur Pastor W. Gilsing (Doesburg)
Muziek: Willem Visscher (orgel)
Collectes: diaconaal werk & Lambertuskerk - en gemeente
Kinderopvang


Elke zondag is er om 10.30 uur een dienst in de kapel van Reinier van Arkel.
    

 

 

BIJ DE DIENSTEN

 

Op 14 oktober hebben we een nieuwe gastvoorganger, ds. Rachelle van Andel. Ds. van Andel is kort geleden afgestudeerd als predikant en onlangs verhuisd van Amsterdam naar Eindhoven waar zij een project van de Remonstrantse kerk gaat leiden. Ze komt dit najaar graag twee keer naar Vught om bij ons voor te gaan. In de dienst van op 14 oktober zingt Noëlle Sodaar. Noëlle zingt vaker in onze diensten en we zijn blij dat ze dat ook die zondag weer wil doen.
Een week later komt ds. Chantal Schaap uit Waalwijk. Zij ging al bij ons voor in juni en zal met ons het heilig Avondmaal vieren.
De laatste zondag in oktober gaat pastor Wim Gilsing voor. Helaas missen we het echtpaar Gilsing als gemeenteleden in de kerk, ze waren vertrouwde gezichten in de diensten maar zijn onlangs verhuisd. Ze wonen nu dichtbij het historische centrum van Doesburg aan de IJssel. We wensen hen alle goeds in hun nieuwe woonplaats.

 

TOELICHTING BIJ DE COLLECTES VAN DE DIACONIE   

 

14 oktober: Leven van vis en ecotoerisme in Nepal (Wereldvoedseldag)


De grond in de bergachtige Rukum-regio in Nepal levert maar voor zes tot acht maanden per jaar voedsel op. 35% van de kinderen onder de vijf jaar is chronisch ondervoed. Samen met UMN (United Mission Nepal) helpt Kerk in Actie de bevolking hun inkomsten te verbeteren door visteelt in, en ecotoerisme rond het Syarpumeer te stimuleren. UMN ondersteunt bij de aanleg van kweekvijvers, het uitzetten van (water)fiets- en boottochten en het creëren van picknick- en overnachtingsmogelijkheden. Ook helpt UMN gezinnen bij het verbouwen van groente en fruit. Hierdoor kunnen 1600 mensen dankzij stijgende inkomsten het hele jaar door voldoende voedsel kopen. Met deze Wereldvoedseldagcollecte ondersteunt u dit vernieuwende project!

 

 

 

Shea-butter project Ghana is een doorlopend project van de diaconie

Dit jaar hebben we als diaconie ervoor gekozen om één project van Kerk in Actie eens speciale aandacht te geven. Het gaat om het shea-butter-project in Ghana.
De karité- of sheaboom levert kostbare vruchten, de kariténoten. Ze zijn een belangrijke bron van inkomsten voor Ghanese vrouwen. Zij verwerken de noten tot een traditionele keukenboter, maar ook tot allerlei verzorgingsproducten. Van massageolie tot voedende handcrème. Met de opbrengst van de kariténoot voorzien de vrouwen in Ghana beter in hun levensonderhoud en daar profiteert het hele gezin van!
De manier waarop vrouwen de noten oogsten is arbeidsintensief. Zij verwerken de noten op de traditionele manier, wat vaak schadelijk is voor de gezondheid. Bovendien kunnen ze veel meer opbrengst uit hun notenhandel halen. De Presbyteriaanse kerk in Ghana (PCG) geeft landbouwtraining en marketinglessen aan deze vrouwen. De kerk leert hen hoe ze gezondheidsschade voorkomen en stimuleert de vrouwen om zich te organiseren in boerengroepen. Steeds meer groepen functioneren zelfstandig en zijn winstgevend. De karitéboter die de vrouwengroepen in Ghana afleveren zijn niet in Nederland te koop. Maar bij gezondheidswinkels koop je wel vergelijkbare sheabutter.
De PCG helpt in totaal 48 vrouwengroepen die noten verzamelen en twee groepen die de noten bewerken, aan een beter inkomen. Deze vrouwen krijgen landbouwcursussen en leren hoe ze in een groep samenwerken.

Vier keer per jaar zetten we dit project van Kerk in Actie in de schijnwerpers. 

 

  top

 Onder gemeente vindt u meer zakelijke informatie.

 

 

Actueel

di 16 okt., 18.00 uur
Samen Eten

 

vr 19 okt., 10.00 uur
De Stamtafel