Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

KERKDIENSTEN APRIL/MEI 2018

De Lambertuskerk is te vinden aan de Helvoirtseweg 5 achter de Vughtse toren.

 

datum

aanvangstijd     

voorganger

zo 29 april 10.00 uur Ds. D-J. Bierenbroodspot
Muziek: Jacques v.d. Dool (orgel)
Collectes: diaconaal werk
& plaatselijk kerkenwerk
Kinderopvang
zo 6 mei 10.00 uur Ds. E.Rooze (Antwerpen)
Viering Heilig Avondmaal
Muziek: Wim v.d. Hoek (orgel)
Collectes: diaconaal werk & plaatselijk kerkenwerk
Kinderopvang
zo 13 mei 10.00 uur Ds. D-J. Bierenbroodspot
Muziek: Jacques v.d. Dool (orgel)
Collectes: diaconaal doel: Kerk in Actie
& plaatselijk kerkenwerk
Kindernevendienst
zo 20 mei 10.30 uur Pinksteren
Dienst in de kapel Reinier van Arkel,
Vught
Ds. D-J. Bierenbroodspot
m.m.v. de cantorij o.l.v.
Margreet Koetsier
zo 27 mei 10.00 uur Ds. C. Terlouw (Boxtel)
Muziek: Bart van Schaijk (piano)
Collectes: diaconaal doel: Inloopschip Den Bosch
& plaatselijk kerkenwerk
Kinderopvang


Elke zondag is er om 10.30 uur een dienst in de kapel van Reinier van Arkel.
    

 

 

BIJ DE DIENSTEN

 

De tijd van Pasen is een feest-tijd. De liturgische kleur is daarom tot Pinksteren wit. In de Lutherse en Rooms Katholieke traditie dragen de zondagen prachtige namen naar de antifonen van de introïtuspsalmen die daar in gebruik zijn. Hoewel ik ze graag van alle zondagen tot aan Pinksteren zou noemen, doe ik dat niet. De eerste wil ik u niet onthouden: Quasi modo geniti (als pasgeboren kinderen). Zo mogen we onszelf namelijk zien in het licht van Pasen.

Op 6 mei verwelkomen we ds. Egbert Rooze uit Antwerpen weer. Het is fijn dat hij het Heilig Avondmaal met ons wil vieren.

Of u nu trouw elke zondag in de kerk bent of af en toe komt. Het is fijn om met elkaar te vieren en elkaar na afloop te ontmoeten. Weet u in elk geval van harte welkom in de Lambertuskerk. We werken en bouwen daar met elkaar aan een open en pluriforme gemeenschap. Juist in de diversiteit mogen we elkaar vinden en inspireren. Zo zijn we in elk geval op weg naar dat andere feest; Pinksteren. Het feest van verbinding in diversiteit en pluriformiteit.

Dirk-Jan Bierenbroodspot

 

 

TOELICHTING BIJ DE COLLECTES VAN DE DIACONIE   

 

Shea-butter project Ghana is een doorlopend project van de diaconie

Dit jaar hebben we als diaconie ervoor gekozen om één project van Kerk in Actie eens speciale aandacht te geven. Het gaat om het shea-butter-project in Ghana.
De karité- of sheaboom levert kostbare vruchten, de kariténoten. Ze zijn een belangrijke bron van inkomsten voor Ghanese vrouwen. Zij verwerken de noten tot een traditionele keukenboter, maar ook tot allerlei verzorgingsproducten. Van massageolie tot voedende handcrème. Met de opbrengst van de kariténoot voorzien de vrouwen in Ghana beter in hun levensonderhoud en daar profiteert het hele gezin van!
De manier waarop vrouwen de noten oogsten is arbeidsintensief. Zij verwerken de noten op de traditionele manier, wat vaak schadelijk is voor de gezondheid. Bovendien kunnen ze veel meer opbrengst uit hun notenhandel halen. De Presbyteriaanse kerk in Ghana (PCG) geeft landbouwtraining en marketinglessen aan deze vrouwen. De kerk leert hen hoe ze gezondheidsschade voorkomen en stimuleert de vrouwen om zich te organiseren in boerengroepen. Steeds meer groepen functioneren zelfstandig en zijn winstgevend. De karitéboter die de vrouwengroepen in Ghana afleveren zijn niet in Nederland te koop. Maar bij gezondheidswinkels koop je wel vergelijkbare sheabutter.
De PCG helpt in totaal 48 vrouwengroepen die noten verzamelen en twee groepen die de noten bewerken, aan een beter inkomen. Deze vrouwen krijgen landbouwcursussen en leren hoe ze in een groep samenwerken.

Vier keer per jaar zetten we dit project van Kerk in Actie in de schijnwerpers. 

     top

 

22 april: Mercy Ships

Mercy Ships begon met een droom: ziekenhuisschepen bemand met vrijwilligers die de armste landen van de wereld helpen door medische zorg te bieden. Door de jaren heen heeft Mercy Ships met een handvol schepen meer dan twee miljoen mensen in ontwikkelingslanden geholpen met medische operaties en ontwikkelingsprojecten.

Op dit moment heeft Mercy Ships één groot ziekenhuisschip in de vaart - de Africa Mercy. Het is het grootste particuliere varend ziekenhuis ter wereld, speciaal ingericht om mensen in de allerarmste ontwikkelingslanden te helpen.
80% van de wereldbevolking woont op niet meer dan 150 km afstand van een havenstad. Daarom is een schip de beste manier om deze mensen te bereiken met de hulp die ze nodig hebben.
Een ziekenhuisschip biedt een beschermde en schone omgeving om de kans op infecties minimaal te houden. De Africa Mercy is ook niet afhankelijk van externe factoren in een land. Er is schoon drinkwater en er zijn sanitaire voorzieningen. Bij plotseling onrust, bijvoorbeeld een burgeroorlog, kan het schip wegvaren om de veiligheid van de vrijwilligers te waarborgen.

 

  top

 

  top

 Onder gemeente vindt u meer zakelijke informatie.

 

 

Actueel