Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

KERKDIENSTEN  NOVEMBER 2017

De Lambertuskerk is te vinden aan de Helvoirtseweg 5 achter de Vughtse toren.

 

  

datum

aanvangstijd     

voorganger

zo 19 nov 10.00 uur Drs. E. Scherpenisse (Tilburg)
Muziek: Willem Visscher (orgel)
m.m.v. Noëlle Sodaar (solist)
Collectes: diaconaal doel: Dream4Kids
& plaatselijk kerkenwerk
Kinderopvang
zo 26 nov 10.00 uur Dr. R. Mes
Laatste zondag kerkelijk jaar
Muziek: Willem Visscher
m.m.v. de cantorij o.l.v. Margreet Koetsier
Collectes: diaconaal werk & plaatselijk kerkenwerk
Kindernevendienst
Na afloop van deze dienst is begraafplaats Ouwerkerk geopend tot 16.00 uur

 

Elke zondag is er om 10.30 uur een dienst in de kapel van Reinier van Arkel.     

 

BIJ DE DIENSTEN

We zijn blij dat in deze vacaturetijd ons vertrouwde emeriti bereid zijn een keer extra voor te gaan in de Lambertuskerk.
Zo ook ds. Marja van den Beld op 5 november.
Maar even blij zijn we met nieuwe voorgangers. Drs. Wim Gilsing is van rooms-katholieke huize en was in zijn werkzame leven pastor/geestelijk verzorger in de gezondheidszorg. Samen met zijn echtgenote is hij inmiddels een vertrouwd gezicht in onze eredienst. Het echtpaar woont in Schijndel. Op 12 november is Wim onze voorganger.
Het is al weer even geleden maar de week daarop , zondag 19 november, ga ik weer graag voor. Noëlle Sodaar, ook bekend bij ons als zangeres, zal dan solo zingen.


Zondag 26 november
is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Mevr. Rieke Mes zal voorgaan in deze dienst. We herdenken dan degenen die in het afgelopen jaar in onze gemeenschap en daarbuiten zijn overleden. We doen dat door het noemen van de namen, met stilte, met liederen en met gebeden. Er is gelegenheid voor iedereen om een kaars aan te steken voor degene(n) die we persoonlijk willen gedenken. De cantorij onder leiding van Margreet Koetsier zal medewerking verlenen aan deze dienst.

Na deze dienst zal de Protestantse Begraafplaats Ouwerkerk van 11.30 - 16.00 uur zijn geopend.

Ella Scherpenisse

  

    top

TOELICHTING BIJ DE COLLECTES VAN DE DIACONIE  


Shea-butter project Ghana is een doorlopend project van de diaconie

Dit jaar hebben we als diaconie ervoor gekozen om één project van Kerk in Actie eens speciale aandacht te geven. Het gaat om het shea-butter-project in Ghana.
De karité- of sheaboom levert kostbare vruchten, de kariténoten. Ze zijn een belangrijke bron van inkomsten voor Ghanese vrouwen. Zij verwerken de noten tot een traditionele keukenboter, maar ook tot allerlei verzorgingsproducten. Van massageolie tot voedende handcrème. Met de opbrengst van de kariténoot voorzien de vrouwen in Ghana beter in hun levensonderhoud en daar profiteert het hele gezin van!
De manier waarop vrouwen de noten oogsten is arbeidsintensief. Zij verwerken de noten op de traditionele manier, wat vaak schadelijk is voor de gezondheid. Bovendien kunnen ze veel meer opbrengst uit hun notenhandel halen. De Presbyteriaanse kerk in Ghana (PCG) geeft landbouwtraining en marketinglessen aan deze vrouwen. De kerk leert hen hoe ze gezondheidsschade voorkomen en stimuleert de vrouwen om zich te organiseren in boerengroepen. Steeds meer groepen functioneren zelfstandig en zijn winstgevend. De karitéboter die de vrouwengroepen in Ghana afleveren zijn niet in Nederland te koop. Maar bij gezondheidswinkels koop je wel vergelijkbare sheabutter.
De PCG helpt in totaal 48 vrouwengroepen die noten verzamelen en twee groepen die de noten bewerken, aan een beter inkomen. Deze vrouwen krijgen landbouwcursussen en leren hoe ze in een groep samenwerken.

      top

 

 
19 november: Dream4kids


De Stichting Dream4Kids organiseert al sinds 2013 droomdagen voor kinderen tussen 6 en 12 jaar die kampen met een jeugdtrauma. Denk aan rouwverwerking, vechtscheiding, mishandeling, misbruik of verwaarlozing. Kinderen kunnen hierdoor het vertrouwen in zichzelf en de wereld verliezen. Dream4Kids onderbreekt die negatieve spiraal waar deze kinderen zich in bevinden en vervult hun allergrootste droomwens. Ze krijgen weer moed en energie om in dromen te geloven.

 

   top

 

Onder gemeente vindt u meer zakelijke informatie.

 

 

Actueel

De wekelijkse nieuwsbrief 
van de PKN


Deze week:

vr 17 nov., 10.00 uur
De stamtafel


Lambertuspodium:
zo 19 nov., 15.00 uur
Cultuur na 't lunchuur