Inspirerende plek achter de Vughtse toren

afbeelding gemeente

JEUGD EN JONGEREN

  

WELKOM 

 

In onze kerk zijn (kleine) kinderen en jongeren van harte welkom. Als kerk willen we hen een plek bieden waar zij zich thuis voelen en waar ruimte is voor Bijbelverhalen en maatschappelijke thema’s die aansluiten bij hun belevingswereld.  

 

KINDERKERK EN BASISCATECHESE

De kinderkerk is er voor kinderen van 4 t/m 12 jaar (voor kinderen op de basisschool). Voor de kinderen uit de basisschoolgroepen 6, 7, en 8 is er eens per maand basiscatechese. Basiscatechese valt meestal op de tweede zondag van de maand. Geeft u uw emailadres door via onderstaande contactgegevens, dan ontvangt u tijdig de maandelijkse aankondigingen. Deze groepen lopen parallel aan de eredienst. In de schoolvakanties zijn er geen nevendiensten, of wordt er een (afwijkend) vakantierooster aangehouden (zie website). De kindernevendienst is gebaseerd op "Kind op Zondag". De basis catechese is gebaseerd op het “SGO”-materiaal voor de basiscatechese. Waar mogelijk worden beiden groepen betrokken bij de kerkdienst.

Contactpersonen:
Kindernevendienst: 
 Ruth van der Velde, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06-21174219
Basiscatechese:
 Martin de Groot,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 6563995

 

 


JEUGDKAPEL

Op elke tweede zondag van de maand komen de kinderen van 12 jaar en ouder tijdens de kerkdienst bij elkaar.  De jongeren gaan bij aanvang van de dienst naar hun eigen ruimte. De Jeugdkapel heeft als doel om samen met leeftijdgenoten, op een ongedwongen manier, te praten over vraagstukken rondom geloof, ethiek en maatschappij. 

Contactpersoon: Anna Paulien Maaskant, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-48330610

 

 

Nieuwe opzet kindernevendienst

Begin januari 2017 hebben we als leiding nagedacht hoe we de kindernevendienst op een iets andere manier kunnen insteken. Er zijn vaak niet zoveel kinderen in een eredienst aanwezig, waardoor de kinderen elkaar ook niet vaak tegenkomen. 

We gaan daarom proberen om de kindernevendiensten op de tweede en de vierde zondag van de maand wat extra aandacht te geven. De andere zondagen is er zeker gelegenheid voor kinderen om naar de nevendienst te gaan (een mooi verhaal te horen, een leuke tekening maken). Op de tweede en vierde zondag van de maand sluit het verhaal aan bij dat in de eredienst en worden er bijpassende activiteiten gedaan en/of knutsels en tekeningen gemaakt. 

We hopen dat veel kinderen op de tweede en vierde zondag aanwezig zullen zijn, dan kunnen ze ook elkaar tegenkomen en beter leren kennen. Over een paar maanden gaan we kijken of het inderdaad goed werkt.

Namens de kindernevendienst,

Hanneke, AnnaPaulien, Martin, Susanne en Ruth

 

 

MET DE KINDEREN NAAR AMSTERDAM

Op zondag 15 januari 2017 zijn de kinderen van de kerk na de kerkdienst voor een uitstapje naar Amsterdam geweest.
Na de ontvangst bij Gerda en Gerbert Scherphof voor koffie, koek en limonade – gingen zij naar het Joods Historisch museum. 
Voor meer informatie: Anna Paulien Maaskant: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

top

Actueel

 

Aankondiging door de kerkenraad van afscheid van Ds. Jan de Vlieger 

 

Afscheidswoord Ds. Jan de Vlieger

 

KOMENDE ACTIVITEITEN IN DE LAMBERTUSKERK: 


Di 20 juni, 18.00 uur
Samen Eten


vr 23 juni, 10.00 uur
De Stamtafel


vr 23 juni, 20.00 uur
Midzomeravond


zo 25 juni, 11.30 uur
Seizoenswandeling